در این مقاله به عملکرد فیزیوتراپی و نقش آن در درمان بیماری ها می پردازیم.
به گزارش سرویس ترجمه پی ام آپ، فیزیوتراپی یکی از زیر شاخه های علم پزشکی است که در درمان بیماری های مختلف کاربرد دارد و با بهره گیری از ماهیت فیزیک بدن به بهبود عملکرد اندام ها کمک می کند. این روش به طور کلی در درمان مشکلات اسکلتی و عضلانی استفاده می شود و یک روش درمانی برای درمان بیماری های عصبی، اسکلتی عضلانی است. علاوه بر این، فیزیوتراپی را می توان یک روش پیشگیرانه در نظر گرفت، زیرا اغلب برای جلوگیری از بروز برخی بیماری ها و اختلالات استفاده می شود.
فیزیوتراپی به بهبود چه آسیب هایی کمک می کند؟
صدمات و مشکلاتی که فیزیوتراپی به بهبود آنها کمک می کند شامل ترمیم شکستگی استخوان، بهبود انقباضات و اسپاسمهای عضلانی، درمان پارگی رباط و مینیسک، بهبود التهابهای ناشی از شکستگیها، ضربدیدگی و کوفتگی، بهبود علائم و دردهای پیچخوردگیهای مفاصل، بهبود و درمان علائم دررفتگی مفاصل، بهبود و ترمیم کشیدگیهای عضلات، درمان دردها و عارضههای ستون فقرات مانند فتق دیسک و اختلالات کانال نخاعی، درمان عوارض ناشی از جراحیهای متداول و درمان تکمیلی تعویض مفاصل و بهبود و توانبخشی سالمندان و درمانجویان بستری طولانیمدت می شود.
کاربردهای فیزیوتراپی
مسکن
یکی از کاربردهای فیزیوتراپی کاهش درد است. استفاده از روش های مختلف مانند فیزیوتراپی الکتروتراپیسونوگرافی و تمرینات درمانی به تسکین درد ناشی از مشکلات ارتوپدی مانند آرتریت، پارگی عضلات و رگ به رگ شدن کمک می کند.
کاهش زمان نقاهت پس از جراحی
در برخی از جراحی ها قبل از جراحی باید عضلات را تقویت کرد که در این صورت زمان بهبودی به میزان قابل توجهی کوتاهتر خواهد بود. از جمله این جراحی ها می توان جراحی ستون فقرات، تعویض مفصل ران، جراحی ترمیم رباط و تعویض مفصل زانو را برشمرد.
کاهش تأثیرات سکته مغزی
از دیگر ویژگیهای مثبت فیزیوتراپی میتوان به استفاده از آن بعد از سکته مغزی اشاره کرد. این روش درمانی کمک میکند که تأثیر منفی سکته مغزی از روی اندامها برداشته شود. در طی فیزیوتراپی، بدن با استفاده از حرکات ورزشی مناسب، به صورت مؤثری ریکاوری خواهد شد. البته لازم است برای دست پیدا کردن به نتیجه دلخواه، فیزیوتراپی سه تا چهار ماه ادامه پیدا کند.
درمان و کنترل بیماری های ریوی
فیزیوتراپی به درمان بیماریهایی مانند آمفیزم، برونشیت، آسم و گشاد شدن مزمن لولههای نایژه کمک میکند. با فیزیوتراپی قفسه سینه میتوان ترشحات ریه را بهتر تخلیه کرد، در این صورت، گرفتگی سینه برطرف میشود و افراد میتوانند با انجام دادن تمرینات تنفسی مناسب راه ریهها را باز کنند.
کنترل بیماری قلبی
افراد پس از جراحی قلب مانند جراحیهای بایپس سرخرگ کرونری میتوانند با فیزیوتراپی ترشحات ریه را پاکسازی کنند و تحرک بیشتری داشته باشند. بیمار در جلسات فیزیوتراپی برای تقویت و بهبود قلب آموزش خواهند دید و یک برنامه کلی برای توانبخشی قلبی عروقی برای افراد تنظیم میشود.
کنترل دیابت
برای کنترل دیابت می توان از فیزیوتراپی استفاده کرد. دیابت نوع 2 با فعالیت بدنی و رژیم غذایی قابل کنترل است. فیزیوتراپیست با انجام بهترین تمرینات برای کنترل وزن به فرد کمک می کند تا دیابت خود را کنترل کند.