به گزارش پی ام آپ، وزیر دارایی گفت: بازماندگان و مشمولان نهادهای حمایتی بیش از 4 میلیون و 700 هزار نفر هستند که در صورت موافقت دولت با واگذاری سهام به آنها، همه این افراد تحت پوشش قرار می گیرند.
سید احسن خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه سفر یک روزه خود به استان همدان در جلسه شورای هماهنگی روسای دستگاه های زیرمجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی استان همدان حضور یافت.
وی در جلسه مذکور پس از استماع سخنان مدیران نهادهای زیرمجموعه وزارت اقتصاد گفت: یک موضوع هماهنگی اقدامات اقتصادی در استان است که در این زمینه مسئولان باید بدانند بالاترین نماینده دولت استانداری استان است و همه باید با استاندار هماهنگ شوند تا از تصمیمات ناهماهنگ جلوگیری شود.
وی افزود: زیر نظر دستگاه های وزارت اقتصاد نیز تلاش می کنیم که اگر نیاز به مجوز خاص یا رفع موانع خاص است، در همین جلسات شورای هماهنگی، مدیران دستگاه های زیرمجموعه وزارت اقتصاد را در دستور کار قرار دهند. اقتصاد آنها را به آقای سلمانی معاون مدیریت و توسعه منابع وزارتخانه یا مستقیماً به من منتقل کند و بگوید که در کمترین زمان ممکن برای آن موضوعات خاص مجوزها را می گیریم.
وزیر اقتصاد ادامه داد: چون سیستم دولتی متمرکز است، میزان آزادی مدیران نهادهای زیرمجموعه بسیار محدود است، این مشکل را می دانیم; اما اگر نیاز به پیگیری مشکلات از طریق مدیران دستگاه ها باشد، بهتر است به استان هایی که در مسیر توسعه کمی عقب مانده اند کمک ویژه تری شود. وی گفت: از استاندار همدان بابت تشکیل کمیته هایی مانند کمیته تشخیص فرار مالیاتی تشکر می کنم.
وزیر اقتصاد همچنین با اشاره به بهره وری دارایی های دولت تصریح کرد: با توجه به اینکه 5 دارایی ارزشمند استان همدان مشخص است و مازاد آنها به طور قطع در هیات عالی بهره وری تصویب می شود، اخیرا نیز تفویض اختیاری را آماده کرده ایم که انجام می شود. توسط خود اربابان و مدیران استان ها و فقط امضای نهایی برای تایید هیئت تولید باقی می ماند.
وی افزود: امیدواریم مسئولان هرچه سریعتر در این زمینه اقدام کنند تا بتوانیم مرحله ارزش افزوده، قیمت و فروش را در تابلوی تولید بالا انجام دهیم و امیدواریم امسال این تعداد به دست آمده از تولید به مقامات استانی برسد.
خاندوزی در خصوص مجوزهای تجاری خاطرنشان کرد: توقع من این است که در مکان های خارج از مجوزهای آنلاین اهتمام داشته باشم، یعنی توجه داشته باشید که هنوز چه مجوزهایی برای دستگاه ها وجود دارد و آنها را بررسی کنید. لطفا بیشترین دستگاه هایی که از صدور مجوز نارضایتی وجود دارد را اعلام کنید تا از طریق وزرای مربوطه به این دستگاه ها مشاوره دهیم تا بجز 17 هزار مجوز صادر شده از طریق سامانه در استان همدان بقیه را پیگیری کنیم .
وزیر اقتصاد در ادامه دستور پیگیری تخصیص منابع در تبصره 18 بودجه، در عین حال خاطرنشان کرد: در امور بانکی بخشی که به مدیر حلقه آخر برمی گردد، ما هستیم. به دنبال تعامل با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با حداقل پروژههای تولیدی و سرمایهگذاری بدون انحراف؛ اما در این زمینه، مدیران دستگاه باید برای انجام کار مداوم باشند.
خاندوزی گفت: در مورد بانک هایی که در حال برداشت تسهیلات خارج از استان هستند و عموماً از همان دولت نیستند، پیشنهاد ما به بانک مرکزی این بود که به بانک هایی که این تعداد را رعایت نمی کنند مهلت داده شود. درصد به عدد مورد نظر برسند و اگر نشد آن بانک در استان تعطیل شود.
وی گفت: در صورت نبود بانک های غیرمجاز می توان به بانک های قانونی تسهیلات داد و امیدواریم مسئولان و مدیران نهادهای استانی اقدامات نظارتی جدی انجام دهند.
وی افزود: در خصوص موضوع کاهش قیمت در بیمه ها این موضوع در جلسه سالانه مرکز بیمه به تصویب رسید تا این کاهش قیمت ها متوقف شود تا کیفیت خدمات کاهش نیابد. بحث رقابت قیمت برای افزایش پای بیمه موجود نباید باعث نارضایتی شود.
وزیر اقتصاد همچنین توضیح داد: بحث بازار سرمایه را هم داریم، تامین مالی باید از طریق بازار سرمایه از طریق شرکت هایی انجام شود که ممکن است آماده حضور در بورس باشند. یکی از مسئولان این لیست را برای ما ارسال می کند و ما با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حوزه تامین مالی، پیگیری ویژه این شرکت ها را انجام خواهیم داد.
با بیان اینکه طبق قانون بودجه سال گذشته، سهام عدالت به ثبت نام کنندگانی که در دهه 80 تعلق نگرفته اند، با اولویت مشمولان نهادهای حمایتی از جمله؛ تعلق می گیرد. کمیسیون امداد و بهزیستی تعیین تکلیف می شود، گفت: پیشنهادی تهیه شده که باید مراحل خودش را در هیأت وزیران طی کند و در صورت تصویب امیدواریم بتوانیم در سال 1402 عدالت را برای آنها فراهم کنیم.
وی اظهار داشت: بازماندگان و ذینفعان نهادهای حمایتی؛ در مجموع بیش از 4 میلیون و 700 هزار نفر خواهند بود که اگر اقداماتی که باید به آنها واگذار شود به تصویب هیئت دولت برسد، همه این افراد تحت پوشش قرار خواهند گرفت، وی افزود: بسیاری از واحدهای راکد گروه ملی فولاد. هپکو و ماشین سازی که در شرایط بسیار سختی قرار داشتند و باعث نارضایتی گسترده کارگران شده بودند. احیا شده اند و امروز روی ریل حرکت می کنند و برای تولید و نوبت کاری کارگران فعال شده اند.
همچنین استاندار همدان در این جلسه ابتدا برخی از مشکلات و موانع موجود در استان همدان به ویژه در حوزه اقتصادی را در خصوص حسن معاشرت در بانک ها برای اعطای تسهیلات به واحدها و دستگاه های تولیدی و همکاری کافی به شرکت کنندگان در جلسه معرفی کرد. بانک های دولتی در این زمینه با رویکرد بانک ملی، عدم تعیین تکلیف انتقال مالکیت، تاخیر در ابلاغ بند الف تبصره یک، عدم تعادل بین منابع و مصارف بانک و لزوم خط اعتباری جداگانه ای برای این موضوع در نظر گرفته و درخواست افزایش اختیارات موسسات و بانک های زیرمجموعه گزارشی از میزان بخشودگی واحدهای تولیدی ارائه کرد.
در این جلسه مدیران موسسات زیرمجموعه وزارت امور اقتصاد و دارایی نیز گزارشی از عملکرد دستگاه های متبوع خود در سال گذشته و حال و مشکلات و موانع پیش روی خود ارائه کردند.
در این جلسه علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان، حاجی بابایی نماینده مردم همدان در شورای اسلامی، طوسلی نماینده مردم بهار و کبودورآهنگ در خانه ملت، دکتر سلمانی معاون مدیریت شرکت داشتند. و توسعه منابع، دکتر سبانیان، رئیس کل سازمان امور مالی کشور، دکتر قریشی، مدیرکل دفتر وزارت، دکتر فرخ نژاد، مدیرعامل بانک کشاورزی، پیمانی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان، خدابنده، معاون مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت اقتصاد و جمعی از مسئولان اقتصادی استان حضور داشتند.