دولت در اواخر سال 1402 خبر جدیدی مبنی بر پرداخت سود سهام به صاحبان سهام و وراث متوفی اعلام کرد.

امکان استعلام دارایی های متوفی وجود دارد

وراث سهامداران متوفی تا 26 اسفند ماه جاری فرصت دارند در سامانه ارث ثبت نام و در فهرست مشمولان سود سهام سال 1402 قرار گیرند.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه: وراث سهام متوفی تا 26 اسفند ماه جاری فرصت دارند در سامانه میراث ثبت نام کرده و در فهرست مشمولان سود سهام سال 1402 قرار گیرند.

آخرین مهلت دریافت «بهره حقوق صاحبان سهام متوفی»

باغستانی تصریح کرد: وراث سهامداران متوفی می‌توانند با مراجعه به شعب «کارگزاری‌های منتخب یا بانک‌های ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت» مراحل ثبت نام خود را در سامانه وراثت تکمیل کنند.

وی درباره زمان بندی مرحله دوم تقسیم سود سهام عدالت گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده گذاری مرکزی مکاتبات لازم را با شرکت های سرمایه گذار سهام عدالت انجام داده اند تا شرایط واریز سود در سال گذشته تائید شود. از سال.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: حدود یک میلیون سهامدار همچنان با مشکل داشتن شماره شناسه بانکی معتبر مواجه هستند و این افراد می توانند با ثبت نام یا به روز رسانی اطلاعات خود در سامانه سجام (Sejam.ir) از مزایا بهره مند شوند.

تکلیف واگذاری سهام سرمایه متوفی مشخص است!

در نهایت با مطرح شدن نظام ارث یعنی سیستم انتقال دارایی متوفی به وراث، الزام به انتقال این سهام نیز برقرار شد.

به گفته مسئولان، وراث سهام عدالت متوفی تا 26 اسفندماه مهلت دارند طی فرآیندی آزاد در سامانه ارث ثبت نام کنند تا در فهرست مشمولان سهام عدالت سال 1402 قرار گیرند.

در نتیجه یکی وراثی که موظف به ارائه گزارش هستند باید ابتدا در پورتال یکپارچه مشمولان بازار سرمایه به نشانی ddn.csdiran.ir ثبت نام کنند و در مرحله بعد در قسمت «حقوق متوفی» تابعیت و تاریخ را قید کنند. در قسمت استعلام در زمان اقامه دعوی متوفی اطلاعات لازم را از زمان اقامه دعوی و ماهیت دارایی متوفی در صورت لزوم از زمان اقامه دعوی دریافت می کند و در صورت تایید این امر. می تواند با هر یک از دفاتر کارگزاری و بانک های منتخب تماس گرفته و در نهایت حتی پس از تشکیل پرونده یکی از دفاتر، پیگیری پرونده برای کلیه وراث از طریق قسمت استعلام وضعیت پرونده در درگاه یکپارچه امکان پذیر خواهد بود.

بانک های ملی، ملت، پارسیان و تجارت و کارگزاری های منتخب معاملات آرتان، توسعه فردا، آتیه، پازوهان سهم، دانایان پارس، آبتین سهام، توسعه اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص بورس، سهم آشنا، ساوافرین، ملی سرمایه گذاری، آراد ایرانیان، فارابی، چکش، آسمان، نماد شاهدان، هوشیار، شاخص سرمایه، مفید، نهایی، پویا، رابین هوشمند، شهر، برنامه ریز آینده، کاریزما، تفکر و چشم انداز مترقی، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا «اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین از جمله بخش‌هایی هستند که اقدامات مربوط به واگذاری آزاد سهام سرمایه را انجام می‌دهند. مسئولین سازمان بورس به وراث. کفایت خواهد کرد

برای انتقال دارایی متوفی به وراث مدارک زیر لازم است:

تصویر نقشه ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی

اصل یا یک قطعه عکس منطبق با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه کلیه وراث مندرج در گواهی حصر وراثت (با اعلام مهر متقاضی کارت ملی یا شناسنامه شماره ملی). مهر سازمان ثبت احوال می تواند کارت ملی را جایگزین کند.)

اصل یا عکس منطبق با اصل ورثه متوفی (در صورتی که مادر جزو ورثه باشد، طبق بند ب ماده 892 قانون مدنی در صفحات شناسنامه به تعداد فرزندان نیز اشاره شده است. اولیای دم برای رسیدگی به اعتراض مکلف هستند)

در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در سند انحصار وراثت نیز قید شده است، اصل یا تصویری از وصیت نامه معادل اصل الزامی است.

این در حالی است که به گفته مسئولان شرکت سپرده گذاری مرکزی، وراث باید در اسرع وقت اقدامات مقتضی را برای واریز سود سهام متوفی در سال 1402 به حساب وراث انجام دهند. محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در این خصوص گفت: وراث متوفی تا 26 اسفندماه فرصت دارند با ثبت نام در سامانه ارث، خود را به فهرست مشمولان سود سهام 1402 اضافه کنند.

باغستانی پیش از این در خصوص پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث اظهار داشت: در صورتی که وراث سجامی باشند و دارای شماره حساب بانکی معتبر باشند، سود آنها همزمان با پرداخت مرحله دوم به حساب این افراد واریز می شود. سود سهام برای سال 1401.

باغستانی در پاسخ به این سوال که منفعت مردم تا موعد مقرر (27 دی) ادامه دارد. اسفند) نمی توانند مراحل انتقال سهام سرمایه متوفی را طی کنند، چه اتفاقی می افتد؟ وی تصریح کرد: سهامداران نگران نباشند زیرا در فازهای بعدی تقسیم سود سهام، سود آنها به حساب آنها واریز می شود.

مهدی حاجیوند، دستیار و مشاور ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: آنچه مهم است این است که هیچ لینک یا پیامکی برای افرادی که سود دریافت می کنند (سهام عدالت و متوفی) و. باید در این زمینه هوشیار بود.

در نهایت بر اساس اطلاعیه سازمان بورس، کلیه خدمات مربوط به واگذاری سهام متوفی به وراث از طریق سامانه «میراث» در 4 بانک و 44 کارگزار منتخب رایگان بوده و نیازی به پرداخت وجه ندارد.

معرفی سایت میراث سهام

تسهیلات ارث از سوی سازمان سپرده گذاری مرکزی به وراث متوفی به منظور توزیع هوشمند و انتقال ماشینی دارایی های متوفی ارائه می شود تا بتوانند وضعیت دارایی های حقوقی متوفی را مشخص کنند. با افشای آمار دقیق تعداد فوت شدگان دارای حق مشارکت از سال 1383 و همچنین تعداد ثبت نام کنندگان در سامانه سجام می توان پیش بینی کرد که حدود 15 میلیون نفر نگران پذیرش و انتقال هستند. از سهام متوفیانشان. .

در واقع با مطالعه فرآیند واگذاری سهام سرمایه متوفی به وراث، فرصت مغتنمی برای تمامی دست اندرکاران انتقال هوشمند و مکانیکی اموال متوفی به وجود می آید.

بنابراین کارگزاران می توانند برنامه ریزی های لازم را برای جذب مشتریان جدید انجام دهند که از این فرصت های ایجاد شده بهره مند شوند. در واقع با اعلام سازمان بورس از زمان مراجعه وراث به سامانه ارث سهام، داوطلبان می توانند به صورت الکترونیکی نسبت به توزیع هوشمند و انتقال ماشینی سهام متوفی اقدام کنند.

Equity Equity Heritage System پورتال یکپارچه برای فعالان بازار سرمایه است. لذا داوطلبان می توانند نسبت به واگذاری سهام تجارتی متوفی خود و همچنین توزیع و انتقال دارایی سهام تجارت متوفی به وراث اقدام نمایند.

ویژگی های سایت میراث اشتراکی

برای بهره مندی از امکانات پایگاه میراث سهام عدالت، داوطلبان موظفند اطلاعات هویتی خود را برای تشکیل پرونده در سامانه ذینفعان بازار سرمایه وارد کنند تا در صورت نیاز بتوانند به سایت اشتراک هوشمند و انتقال ماشینی دارایی های متوفی دسترسی داشته باشند. همچنین برای اطلاع از آخرین اخبار متقاضیان می توانند به سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و بورس به نشانی www.csdiran.ir مراجعه کنند.

داوطلبان می توانند با ثبت نام در سایت میراث، درخواست خود را برای دریافت و واگذاری سهام متوفی برای ورود به بازار سرمایه از طریق شرکت های کارگزاری اعلام و پس از پیگیری های لازم از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار مرکزی، نسبت به دریافت سهام متوفی اقدام کنند. توزیع سهام عدالت متوفی برای ورثه تأیید و مراحل انتقال در مهلت مقرر انجام شود. انتقال مکانیزه سهام از متوفی به ورثه بدون توافق طرفین و صرفاً به دلایلی مانند فوت شخص صورت می گیرد.

کلیه مراحل مربوط به توزیع سهام سرمایه متوفی به صورت الکترونیکی در سایت ذی نفعان بازار سرمایه انجام می شود. بنابراین داوطلبان می توانند با ارائه درخواست خود برای تقسیم سهام سرمایه متوفی با ذکر اطلاعاتی از جمله زمان فوت متوفی از مهلتی که باید برای تشکیل پرونده به دفاتر کارگزاری مراجعه و مدارک لازم را ارائه کنند، مطلع شوند. ارسال.

میزان سود مرحله دوم سهام عدالت تغییر کرد/مبلغ جدید اعلام شد

هر سهامدار بسته به ارزش پرتفوی سهام خود مبلغ متفاوتی را به عنوان سود دریافت می کند.

امروزه سوالات زیادی در مورد اندازه سود سهام در مرحله دوم وجود دارد.

طبق آخرین اخبار میزان سود مرحله دوم با سود مرحله اول متفاوت بوده و 30 درصد کمتر است. در آذرماه سود مرحله اول برای مشمولان سهام سرمایه واریز شد.

صاحبان سبد سهام 492 هزار تومانی در فاز اول 681 هزار تومان، 532 هزار تومان 736 هزار تومان و پرتفوی یک میلیون تومانی یک میلیون و 385 هزار تومان دریافت می کنند.

به گفته وزیر اقتصاد، دارندگان این سبدها در مرحله دوم 30 درصد کمتر از میزان در مرحله اول دریافت خواهند کرد.

بنابراین می توان پیش بینی کرد که سود مرحله دوم سهام عدالت برای دارندگان سبد 492 هزار تومانی تقریبا 400 هزار تومان، برای دارندگان سبد 532 هزار تومانی نزدیک به 500 هزار تومان و دارندگان یک سبد. میلیون تومان حدود 900000 تومان است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *