به گزارش خبرگزاری مگتو، صفحه رسمی اینستاگرام فرامرز اصلانی با اعلام خبر درگذشت فرامرز اصلانی نوشت: عصر روز اول. فروردین 1403، 29 اسفند 1393 شمسی، سرطان مهلک، فرمان اصلانی، شاعر، خواننده، آهنگساز، روزنامه نگار و نیکوکار را به همراه نسیم نوروزی در حالی که دستانش در دست معشوقش بود با درودی جاودانه با خود برد.
لبه میانی اصلانی اسفند در سال 1402 اعلام کرد که از سرطان رنج می برد و با حفظ روحیه خود سعی در درمان این بیماری دارد.
فرامرز اصلانی با ابتکارات خود سبکی بی نظیر گیتار و آوازی را در موسیقی پاپ ایران پایه گذاری کرد. صدای گرم او، تبحر او در نوازندگی گیتار و علاقه اش به اشعار کهن ایرانی، آثار ماندگار او را در موسیقی ایرانی رقم زد.
روزنامه نگاری که آهنگساز و خواننده شد
فرامرز اصلانی تیر وی در سال 1333 در خیابان پاستور تهران به دنیا آمد و دوران جوانی خود را در محله امیریه گذراند. پدر و مادرش هنرمند بودند و خانه آنها میزبان بزرگان موسیقی ایران بود. از پرویز یاحقی و غلامحسین بنان تا رحیم معینی کرمانشاهی و علی تجویدی.
جوان اصلانی بعد از دبیرستان به انگلستان رفت و در دانشگاه لندن در رشته روزنامه نگاری تحصیل کرد.
در همان زمان شروع به نواختن گیتار به صورت حرفه ای کرد و گاهی به خوانندگی مشغول شد. در سال ۱۳۵۱ مدتی به لس آنجلس رفت و چهار سال قبل از انقلاب به ایران بازگشت. حرفه اصلی او همچنان روزنامه نگاری بود و در روزنامه انگلیسی زبان تهران ژورنال وابسته به موسسه اطلاعات کار می کرد.
از آهو وحشی تا یاد حافظ
در سالهای ابتدایی دهه 1350 گاه آثار خود را در محافل کوچک و در جمع هنرمندان اجرا می کرد و در این زمان آواز آهوی وحشه به عنوان خواننده و آهنگساز نام اصلانی را به عنوان خواننده و صاحب جدید مطرح کرد. از سبک او در یکی از مثنای حافظ ترانه ای ساخت و خواند با این بیت آغازین: «ای آهو وحشی کجایی/ چندتا آشنا با تو دارم». آهنگی که به سرعت به شهرت رسید و به یکی از پر شنیده ترین ها تبدیل شد.
یک سال بعد، فرامرز اصلانی آلبومی به نام «دلمشقلی» منتشر کرد که حاوی آهنگ «آهوی وشویه» و چند آهنگ دیگر بود، از جمله آهنگی که بعدها معروف ترین اثر او شد: «ایگه یک روز» یا «ایگه یک روز بری سفر». ” . اصلانی یک بار در مصاحبه ای داستان این آهنگ را تعریف کرد. او توضیح داد که این آهنگ را با موضوع جدایی و دوری در حالی که در یک شب بارانی در آمریکا گیر کرده بود، چند سال قبل از انتشار آلبوم نوشته است.
اما آهنگ های دیگری از آلبوم دلمشقلی نیز برجسته بودند: «دیوار»، «دل اسیره»، «یارم کو»، «پروست ها گشته» از دیگر آهنگ های این آلبوم بودند که تا به امروز در خاطره مخاطبان ایرانی باقی مانده اند. .
یک سال بعد، اصلانی جوان آلبوم هشت آهنگی جدید به سبک پاپ به نام «یاد حافظ» را منتشر کرد که در آن شعر «یاری اندر کِس نامی بینیم، یاران را چه شد»، جلب توجه کرد.
مهاجرت به انگلستان و آمریکا
فرامرز اصلانی پس از انقلاب ایران را ترک کرد. او ابتدا به انگلستان و در سال 1997 به لس آنجلس رفت. او در مدت 45 سال خارج از کشور با هنرمندان مشهوری چون داریوش و بابک امینی همکاری کرد و ده ها کنسرت برگزار کرد.
او چندین آلبوم موفق در خارج از ایران داشت. از جمله “روزهای ترانه و غم” منتشر شده در سال 1378 با 9 آهنگ.
او در سال 1381 آلبوم «عشق من اینجاست: مولانا» را با همراهی داریوش و رامش منتشر کرد.
The Third Line در سال 2010 و Midnight to Morning دو آلبوم اصلی دیگر بودند که او در سال های 2010 و 2017 منتشر کرد.