بنیاد ملی علوم ایران فراخوان طراحی و توسعه دستیار بانکی هوشمند را در راستای تحقیقات ماموریت‌محور و حمایت از طرح‌های تحقیقاتی منتشر کرد.

به گزارش ایسنا، هدف از اجرای این طرح، طراحی و پیاده سازی دستیار بانکی هوشمند مبتنی بر مدل های زبان بزرگ (LLM) است که بتواند به درستی پرسش و پاسخ مشتریان بانک ها را به زبان فارسی درک کرده و پاسخ های مناسب ارائه دهد.

همچنین دستورات بخش بانکی را بشناسید و اجرا کنید. در نتیجه این طرح، تعامل کاربران با خدمات بانکی سریع و آسان خواهد بود و منجر به افزایش رضایت آنها می شود.

یکی یکی از محصولات دانش بنیان شرکت متقاضی، دستیار هوشمند فارسی است که برای مکالمه دو طرفه بین انسان و ماشین با استفاده از روش‌های نوین پردازش زبان طبیعی و یادگیری ماشینی به‌ویژه یادگیری عمیق طراحی شده است و قادر است کاربر را از نظر فرم به چالش بکشد. از زبان البته هم به صورت شفاهی و هم متنی و بعد از فهمیدن جواب مناسب را بدهید. این سیستم که به عنوان سرور شرکت ها و اپلیکیشن ها عمل می کند، قادر به درک پرسش و پاسخ است.

با توجه به اهمیت هوش مصنوعی در بخش بانکی، این شرکت در نظر دارد دستیار بانکداری هوشمند فارسی زبان مبتنی بر LLM را توسعه دهد تا مشتریان بانک بتوانند به راحتی خدمات بانکی خود را دریافت کنند.

از سوی دیگر، حجم بالای درخواست‌های کاربران و هزینه‌های بالای پاسخ‌دهی انسانی (به‌ویژه با توجه به افزایش تعداد کاربران) نیاز به توسعه زیرساخت‌های هوشمند و خودکار برای پاسخگویی به درخواست‌های کاربران را تقویت می‌کند.

نسل جدید دستیارهای هوشمند در جهان پس از راه اندازی ChatGPT توسط شرکت های بزرگ فناوری جهان منتشر شده است که از جمله آنها می توان به دستیار جدید مایکروسافت مبتنی بر ChatGPT و دستیار جدید گوگل بر اساس Bard اشاره کرد.

موضوع اصلی در این پروژه طراحی و پیاده سازی دستیار بانکی فارسی هوشمند مبتنی بر LLM و به صورت محلی (بدون نیاز به اتصال به سرورهای خارجی) می باشد.

این مشکل شامل دو کار، از جمله تشخیص دستور متن بانکی با قابلیت تشخیص قصد و موجودیت، و امکان ارائه پرسش و پاسخ بخش بانکی (FAQ) برای راهنمایی کاربر است.

از چالش های این پروژه می توان به بومی سازی LLM ها برای زبان فارسی اشاره کرد. این پروژه نیازی به آموزش و ساختن یک LLM بومی از ابتدا ندارد و توسعه دهنده می تواند از LLM های موجود و در دسترس عموم مانند Llama استفاده کند.

یکی دیگر از چالش های پروژه استفاده از LLM برای ایجاد یک دستیار هوشمند در دو برنامه کاربردی است که دستورات متنی (تعداد زیادی) را تشخیص می دهد و پاسخ های مربوطه را در بخش پرسش و پاسخ ایجاد می کند (در نتیجه از توهم یک مدل زبان جلوگیری می شود).

به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی علوم ایران، کلیه واجدین شرایط از تاریخ انتشار فراخوان به مدت یک ماه یعنی تا 4 اسفند ماه واجد شرایط هستند. بهمن این امکان را دارند که پروپوزال خود را از طریق سامانه کویپر به بنیاد ملی علوم ایران ارائه کنند.

تحقیقات پیشنهادی تا سقف 80 درصد، حداکثر 2 میلیارد تومان توسط بنیاد ملی علوم ایران حمایت می شود، مابقی هزینه ها باید بر عهده شرکت متقاضی تحقیق باشد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *