احمد دلبری متخصص طب سالمندی و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران با بیان اینکه آلزایمر تاکنون درمانی ندارد، به مواردی برای پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و گفت: نکته مهم این بیان شده است که با توجه به نکاتی می توان تا 40 درصد از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کرد.
وی ادامه داد: آلزایمر زمانی رخ می دهد که سلول های مغزی ما آسیب ببینند و با مرگ سلول های مغز مواجه شویم.
این متخصص طب سالمندان با اشاره به راهکارهای پیشگیری از آلزایمر خاطرنشان کرد: یکی از این راهکارها داشتن قلب سالم است. بنابراین هرچه قلب ما سالمتر باشد، جریان خون بهتر به مغز میرود و احتمال مرگ سلولهای مغز کمتر میشود.
فرمود: سلول مغز مانند سلول ماهیچه ای است. وقتی یک ماه بعد از گچ بازو باز می کنیم، می بینیم که آن قسمت از عضله ما تحلیل رفته است. در نتیجه، سلول مغز همین شکل است. بنابراین، هر چه بیشتر از آن استفاده کنیم و یک مهارت جدید بیاموزیم، بیشتر به سلول مغز کمک می کنیم.
دلبری با تاکید بر تاثیر یادگیری یک مهارت جدید در پیشگیری از آلزایمر، گفت: خواندن خوب است اما روخوانی تاثیر چندانی ندارد، بلکه سلول مغز باید فعال شود.
این متخصص سالمندان افزود: فعالیت های ورزشی نقش موثری در پیشگیری از آلزایمر دارد. مشاهده شده است که افرادی که ورزش می کنند بسیار کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند.
وی با اشاره به نقش رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان در پیشگیری از آلزایمر، تصریح کرد: رژیم غذایی حاوی این مواد، میوه ها و به ویژه ویتامین E، ویتامین B12 و اسید فولیک می تواند کمک بسیار خوبی در پیشگیری از آلزایمر باشد.
دلبری با برشمردن برخی مواد غذایی موثر در پیشگیری از آلزایمر گفت: مواد غذایی و غذاهای غنی از ویتامین مانند گل کلم، کلم بروکلی، موز، عدس، لبنیات کم چرب، گوشت سفید و مغزها بسیار مفید هستند. زنجبیل نیز تاثیر زیادی دارد.
این متخصص طب سالمندان تاکید کرد: هر چه غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس بیشتر مصرف کنیم، احتمال ابتلا به آلزایمر بیشتر می شود. همچنین نکته ای که اخیراً مطرح شده، تعاملات اجتماعی است. در واقع مشاهده شده است افرادی که در طول زندگی خود تنها بوده اند و اضطراب و افسردگی را تجربه کرده اند بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.