آلزایمر یا بیماری فراموشی، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که در اثر آن به تدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود.

مصرف بیش از حد قند می تواند عملکرد مغز شما را از بسیاری جهات مختل کند. ممکن است عجیب به نظر برسد، اما قند موجود در لیوان آب پرتقال ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با مغز را نیز افزایش دهد.

یک مطالعه در سال 2023 که توسط موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک در کلن آلمان انجام شد، نشان داد که غذاهای غنی از قند می توانند مغز ما را به مرور زمان به مواد شیرین معتاد کنند. ما غذاهای کامل مانند پروتئین ها و سبزیجات را انتخاب می کنیم که واقعا برای مغز ما مفید هستند.

به گزارش روزنامه سان، اثرات شکر به همین جا ختم نمی شود. به گفته لورن جانسون رینولدز، متخصص تغذیه، شکر و شیرینی ها می توانند به روش های بی شماری به مغز ما آسیب برسانند. او می گوید اگرچه مغز به گلوکز به عنوان منبع اصلی انرژی خود متکی است، قند اضافه شده بیش از حد، به ویژه به شکل قندهای تصفیه شده، می تواند منجر به عواقب منفی بسیاری شود.

افسردگی و اضطراب

حقیقت این است که غذاهای شیرین حال ما را خوب می کند، اما برای چه مدت؟ اگرچه شکلات ممکن است لحظه ای احساس شادی بیشتری در ما ایجاد کند، اما مصرف بیش از حد شکر می تواند در دراز مدت اثرات بسیار منفی بر سلامت روان ما داشته باشد. لورن گفت: شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بین مصرف زیاد قند و افزایش خطر افسردگی و اضطراب ارتباط وجود دارد. این به ویژه برای مردان صادق است.

یک مطالعه در بریتانیا نشان داد که مردانی که بیش از 40 گرم شکر در روز مصرف می‌کنند، 23 درصد بیشتر از مردانی که شکر مصرف نمی‌کنند، دچار افسردگی می‌شوند. کارشناسان هنوز به طور کامل درک نمی کنند که چرا این بیماری توسط قند ایجاد می شود.

برخی از دانشمندان معتقدند که افسردگی ناشی از شیرینی ها ممکن است به این دلیل باشد که قند می تواند باعث التهاب در بدن شود. التهاب بخشی طبیعی از پاسخ بدن به عفونت و آسیب است. التهاب می تواند آسیب زا باشد و باعث درد مزمن شود که به عنوان محرک افسردگی و اضطراب شناخته شده است.

مشکلات حافظه و یادگیری

مواد شیرین همچنین می توانند بر توانایی ما در جذب و حفظ اطلاعات تأثیر بگذارند. لورن شانسون رینولدز می گوید: مصرف زیاد قند می تواند به عملکرد شناختی و حافظه آسیب برساند و منجر به مشکلات تمرکز و یادگیری شود. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که قند می تواند گیرنده های حافظه ما را مسدود کند. تحقیقات نشان می‌دهد که موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی پر قند تغذیه می‌شوند کمتر قادر به یادآوری هستند که آیا قبلاً اشیایی را در مکان‌های خاصی دیده‌اند یا خیر.

یک مطالعه جداگانه در ایالات متحده همچنین نشان داد که مصرف روزانه نوشیدنی های شیرین در دوران نوجوانی با عملکرد یادگیری بدتر در بزرگسالی مرتبط است. با توجه به نتایج این تحقیق مشخص شد که این ناتوانی در یادگیری ناشی از تغییرات باکتری های روده است که وظیفه تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن را بر عهده دارند.

افزودن کمی بیشتر از دو قاشق چایخوری شکر به چای یا قهوه در روز ممکن است خطر ابتلا به بیماری مغز خواری (زوال عقل) را افزایش دهد. در واقع، یک مطالعه آمریکایی نشان داد که مصرف بیش از حد شکر به هر شکلی، از جمله آب میوه، کیک و شکلات، شانس ابتلای فرد به از دست دادن حافظه یا زوال عقل را تا 54 درصد افزایش می‌دهد.

لورن گفت مصرف بیش از حد قند با التهاب مزمن مرتبط است که می تواند بر سلامت مغز تأثیر منفی بگذارد. محققان بر این باورند که التهاب در مغز در ایجاد بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر نقش دارد.

زوال عقل یک اصطلاح کلی برای از دست دادن توانایی به خاطر سپردن، فکر کردن، یا تصمیم گیری به میزانی است که بر زندگی روزمره فرد تأثیر می گذارد. علائم از دست دادن حافظه عبارتند از گم شدن کیف پول، فراموش کردن پرداخت قبوض، از دست دادن یک قرار یا از دست دادن شخصی.

منبع: همشهری آنلاین

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *