عصر ایران– صفحه اول روزنامه کیهان از 12 مهر سال 1357 کاملا متفاوت است. با عناوین معنادار حال و هوای روزنامه متفاوت است چرا که چهار روز دیگر از ساعت 19 تا 23 به اعتصاب ادامه می دهد. مهر آنها برای پایان دادن به سانسور حرکت نکرده اند.

جامعه هنوز در شوک 17 است شهریور سال 1357 و محدودیت انتساب است «آیت الله العظمی خمینی» حذف شده است و اگرچه دولت عراق امام را اخراج کرده است، اما هنوز هدف مشخص نیست.

به سرفصل های Universe 12 مهر 1357 پیام دیگر از شاه آریامهر و شهبانو فرح که هر روز با حروف بزرگ تکرار می شد و مورد تجملی نیست.

برای اینکه عریضه خالی نباشد، در بالا فقط یک عکس کوچک از شاه وجود دارد، اما بدون عنوان و در کمال تعجب، عکس شاه درست در کنار عنوان آیت الله العظمی خمینی قرار دارد. توضیح کوتاه بدون کلام عکس شاه: صبح دیروز ولیعهد راس الخیمه مورد استقبال امپراتور آریامهر قرار گرفت.

همه سرفصل ها به وعده های سیاسی و اقتصادی برای آرام کردن فضا اشاره دارد:

– وزیر دادگستری: کمیسیون جدیدی برای آزادی زندانیان سیاسی با مشارکت کانون وکلا تشکیل می شود

– بنی احمد: برای آیت الله العظمی خمینی محدودیتی وجود ندارد

– تصمیمات شورای دولت در مورد: تامین مسکن و افزایش حقوق و مزایای اجتماعی کارکنان و مستمری بگیران

– نحوه پرداخت وام مسکن با بهره کم به کارکنان

– ساعات کاری ادارات کاهش می یابد

– بودجه غذایی کارکنان به حقوق آنها اضافه می شود

– مزایای داده شده به اعتصاب کنندگان شامل همه – نخست وزیر – می شد

– هیچ مانعی برای انعکاس نظرات احزاب مخالف در صدا و سیما وجود ندارد

– سوال هیات مدیره کانون وکلا از وزیر دادگستری: چرا زندانیان سیاسی را آزاد نمی کنید؟

در مورد سرفصل ها، جدا از نکته اصلی، یعنی وعده های متعدد سیاسی، اقتصادی و معیشتی برای کنترل اوضاع، مهار اعتراضات و به حاشیه راندن چهره شاه، چند نکته مهم وجود دارد:

  • – فضای صفحه اول روزنامه حتی بعد از اعتصاب مطبوعات در این 4 روز کاملاً متفاوت است چه برسد به بعد از اعتصاب 62 روزه. حتی اگر مطبوعات پس از اعتصاب محدود به خواسته خود (رفع سانسور) رسیدند، معلوم نیست چرا یک ماه بعد دوباره دست به اعتصاب زدند؟ دلیل اعتصاب بعدی البته حضور عوامل حکومت نظامی در اتاق های خبر بود، اما در واقع اقتدار رسانه ها از داخل به بیرون منتقل شد و گفتمان فکری روزنامه ها از ابتدای ماه تحت الشعاع قرار گرفت. محرم و گفتمان دینی و همچنین گوش دادن به اخبار شبانه رادیو بی بی سی.
  • عکس با مکث;  عناوین متفاوت و معنادار در مهر ۵۷

– اگر این دوران از نظر رفاهی کاملاً مساعد بود، وعده هایی مانند تامین مسکن، افزایش حقوق کارگران و مستمری بگیران و وام های کم بهره ضروری نبود. در رابطه با ادعای فریب مردم با آب و برق مجانی هم می توان این سوال را مطرح کرد که بهای آب و برق چقدر است که وعده آب و برق مجانی فریب می دهد؟

– تا آن زمان از اصطلاح زندانی سیاسی استفاده نمی شد و از سوی مقامات رد می شد. با این حال تیتر یک از آزادی زندانیان سیاسی خبر می دهد. زندانیان سیاسی را خرابکار می نامیدند. در زمان انتشار روزنامه، سه روحانی برجسته (طالقانی، منتظری و لاهوتی) و ماه بعد به مناسبت سالروز تولد شاه (14 فروردین) همچنان در زندان بودند. آبان) آزاد شدند.

– در نظر گرفتن منافع برای اعتصاب کنندگان و انتقال آن به دیگران اقدام بسیار مهمی است که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است.

– نخست وزیر (مهندس شریف امامی) در دوران توانایی انعکاس نظرات طرف های مقابل کمتر از چهار سال پیش که تشکیل حزب رستاخیز اعلام شد، چنین بود همه احزاب منحل اعلام شدند و یک حزب مخالف به عنوان نماینده عقیده شناخته نشد!

عکس با مکث;  عناوین متفاوت و معنادار در مهر ۵۷

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *