اواخر روز آخر دی در ماه 1402 دستورالعمل تعیین نرخ خوراک و محصولات اصلی تولیدی پالایشگاه ها ابلاغ و منتشر شد. بر اساس این بخشنامه که کاربرد آن از ابتدای سال جاری تا پایان سال 1404 را شامل می شود، فرمول فروش نفت خام به پالایشگاه ها تغییر نکرده است.

این رویکرد در ابتدا موجب خرسندی و امیدواری معامله گران شد، اما بررسی دقیق این دستورالعمل برنامه دولت برای پالایشگاه ها را آشکار کرد و باعث سقوط یکپارچه نمادهای پالایشی و در نتیجه امتناع عمومی از ارزش های بازار نفت شد. در آخرین روز معاملات یک ماه گذشت

نگاهی دقیق به مصوبه جدید دولت نشان می‌دهد که در بخش خرید فرآورده‌های نفتی، بنزین معیار از بنزین اکتان 95 سنگاپور به بنزین اکتان 95 فوب خلیج فارس تغییر کرده است. همانطور که تحلیلگران بازار سرمایه اعلام کرده اند، در سال 1402 نرخ ارز خلیج فارس به طور متوسط ​​4.1 دلار کمتر از نرخ ارز سنگاپور بوده که به معنای کاهش قیمت خرید بنزین در پالایشگاه های داخلی است.

در عین حال این دستورالعمل باعث کاهش انتشار ترک اکتان 87 بنزین و کاهش انتشار ترک در گازوئیل با گوگرد بالا می شود. بر اساس این مصوبه، انتظار می رود گزارش های پالایشگاهی دچار تعدیل منفی شوند. ناظران سیاسی و اجتماعی معتقدند دولت از ترس عواقب افزایش قیمت بنزین به پالایشگاه ها رفت و برای حفظ قیمت فعلی بنزین به پالایشگاه ها ضرر زد.

انتشار دستورالعمل جدید دولت برای نرخ خوراک پالایشگاه ها و محصولات اصلی در آخرین روز معاملات. دی ماه روز قرمزی را برای سهامداران رقم زد و افت ماهانه شاخص کل بورس را تشدید کرد.

در نتیجه، اگرچه شاخص کل بورس تا پایان معاملات روز چهارشنبه 27 دی ماه افت ماهانه 1.09 درصدی را تجربه کرده بود و بازار سهام در 30 دی ماه بازدهی منفی 1.9 درصدی را به ثبت رساند.

شاخص هم وزن که تا پایان معاملات روز چهارشنبه 7 مرداد ماه بازدهی مثبت 0.12 درصدی را به ثبت رسانده بود، با فشار منفی اخبار به پالایشگاه ها، در نهایت بازدهی ماهیانه منفی 0.9 درصد را به ثبت رساند.

فضای منفی بازار سهام در آخرین روز معاملاتی باعث شده تا دوباره اعتماد سرمایه گذاران از بین برود و چشم انداز منفی بورس تقویت شود. اگرچه تصمیم اخیر دولت بر تمامی پالایشگاه ها تاثیری ندارد، اما اقدامات ناگهانی دولت و اعلام آن در میانه معاملات بورس نه تنها باعث تقویت بی اعتمادی می شود بلکه این شبهه را ایجاد می کند که ممکن است این بازی های خبری در راستای نوسان برخی حقوق ها در بازار باشد. در روزهای پایانی سال و نزدیک شدن به تاریخ پرداخت عیدی کارکنان دولت.

پول واقعی در داخل و خارج دی ماه

طی 21 روز کاری دی در ماه، بازار سهام تنها 5 روز شاهد ورود پول واقعی یا تغییر مالکیت از حقوقی به حقیقی بوده و در بقیه روزها شاهد خروج پول بوده است.

بیشترین خروج پول واقعی از بورس نیز در آخرین روزی است که ماه تحت تاثیر بازی نفت دولت قرار گرفته است. لازم به ذکر است که بیشترین حجم پول نیز در روز بیستم مشاهده می شود دی ماه تحت تاثیر دلار سوزی قرار گرفت که البته در مقایسه با میزان خروج پول رقم قابل توجهی نیست.

به این ترتیب، در این میان، بازار سهام ماهی را پشت سر گذاشت که تراز واقعی پول به منفی 3600 میلیارد توکن رسید. با این حال حجم و ارزش معاملات نسبت به ماه های گذشته بهبود یافته است.

منبع: تجارت نیوز


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *