نسرین گوهری رئیس انجمن شنوایی شناسی ایران در این نشست خبری گفت: اختلالات مادرزادی یکی یکی از علل کم شنوایی است که باید به موقع تشخیص داده شود. ضربه به سر به خصوص در تصادفات باعث کاهش شنوایی می شود.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایسنا: غربالگری شنوایی در نوزادان در بدو تولد انجام می شود و کم شنوایی یک ناتوانی پنهان است که در سنین بعد آسیب های اجتماعی و جسمی را به همراه خواهد داشت.
گوهری با بیان اینکه نسخه سمعک باید به موقع برای فرد بیمار انجام شود، افزود: معتقدیم ارزیابی تعادل در دوران کودکی باید جدی گرفته شود و کم شنوایی ناشی از صداهای بلند صنعتی موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود. در هنگام کار با سمعک توجه کنید. برای جلوگیری از کم شنوایی و ناشنوایی باید از هدفون های محافظ استفاده کرد.
در این کنگره با حضور 1200 نفر از اساتید این رشته، موضوعاتی مانند کم شنوایی، سمعک، کاشت حلزون، ارزیابی شنوایی، ارزیابی سرگیجه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
همچنین مهنا تاباناخت، مدرس دانشکده توانبخشی دانشگاه توانبخشی در ادامه این نشست گفت: در این کنگره 215 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که از این تعداد 33 مقاله در قالب پذیرش شد. سخنرانی و 53 در قالب مقاله. به صورت پوستر
9 پنل و 20 کارگاه آموزشی در این کنگره برگزار می شود و 35 نفر از اعضای هیئت علمی در این کنگره سخنرانی خواهند کرد.
زباناخت ادامه داد: با همکاری وزارت بهداشت غربالگری شنوایی نوزادان در بدو تولد را در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی ادامه می دهیم. شیوع کم شنوایی در جهان سه در هزار تولد زنده است و این آمار در کشور به همین ترتیب است.
10 تا 15 درصد افراد شاغل در مشاغل صنعتی و جوانانی که از تجهیزات نامناسب استفاده می کنند از قدیمی شدن گوشی های خود شکایت دارند. پیری معمولا از حدود 40 سالگی شروع می شود و نیازی به مداخله مستقیم پزشکی ندارد و باید اقدامات توانبخشی برای این افراد انجام شود.