رئیس انجمن خبرگان ایران با بیان اینکه ویروس جدید گوارشی علائمی مانند اسهال، استفراغ، درد قلبی، سرگیجه، تب و لرز را نشان میدهد، گفت: افراد مبتلا 1 تا 3 روز پس از ابتلا بهبود مییابند، اما برخی بیماران بیمار میشوند. ممکن است نیاز به درمان بیشتری داشته باشد.
با گرم شدن هوا در بهار و تابستان، انواع ویروس ها و باکتری ها سریعتر تکثیر می شوند و به شکل بیماری همه گیر می شوند. ویروس جدید گوارشی که این روزها بسیار رایج است به دلیل ورود این ویروس ها و باکتری ها به بدن است. این ویروس گوارشی بر کودکان و بزرگسالان تأثیر می گذارد و معمولاً اولین علائم خود را در عرض 12 تا 48 ساعت پس از عفونت نشان می دهد.
ویروس جدید گوارشی 1402 برای بسیاری ناشناخته است و بسیاری آن را با کووید اشتباه می گیرند. اگرچه پزشکان این را به خوبی می دانند و تقریباً هر سال در روزهای گرم با این ویروس مواجه می شوند، اما این ویروس ها به قدری متنوع هستند که نمی توان با قطعیت در مورد آن صحبت کرد.
ویروس جدید گوارشی 1402
برخی تصور می کنند این بیماری که به ویروس جدید گوارشی معروف است همان ویروس کرونا است، اما اینطور نیست. علائم ویروس کرونا شدیدتر و متفاوت است و خوشبختانه اکثر افرادی که به تازگی به ویروس گوارشی مبتلا شده اند در عرض 1 تا 3 روز به طور کامل بهبود می یابند. البته اگر شدت علائم رو به افزایش است، برای اطمینان بهتر است آزمایش PCR انجام شود.
کودکان، افراد مسن و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف یا اسهال در طول روز؛ به حدی که باید به پزشک خانواده یا مراکز درمانی و اورژانس بیمارستان ها مراجعه کنند تا بیش از 5-6 برابر شود و هر بار فراوان و پرآب باشد. در غیر این صورت، درمان این ویروس در بیشتر موارد نیازی به استفاده از داروهای خاص ندارد. اگرچه این دوره سخت و دردناک است.
توجه! برای ویروس جدید معده و خود درمانی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست. زیرا آنتی بیوتیک ها هیچ اثر درمانی بر علائمی مانند اسهال و استفراغ ندارند. بنابراین، اگر احساس ناخوشایندی دارید، توصیه می کنیم از خوددرمانی خودداری کنید و در اسرع وقت به دنبال درمان پزشکی باشید.
آیا ویروس روده مسری است؟
مسیرهای انتقال ویروس جدید دستگاه گوارش پیچیده نیست. به طوری که ویروس به راحتی از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار، سطوح آلوده یا خوردن و آشامیدن آب و غذای آلوده منتقل می شود. بهترین راه برای درمان و پیشگیری از ویروس معده نوشیدن مقدار زیادی آب برای جبران کم آبی بدن، رعایت نکات بهداشتی و کنترل اسهال است.
علائم یک ویروس جدید دستگاه گوارش
این ویروس جدید بیش از هر قسمت دیگری از بدن باعث التهاب در معده و روده می شود و بسیاری از مردم آن را بیشتر به عنوان ویروس جدید معده می شناسند. شایع ترین علائم این بیماری عبارتند از:
اسهال
بالا آوردن
حالت تهوع
معده درد
بعد
سردرد
بدن درد
اگر فردی به ویروس جدید معده درد مبتلا شود، احتمالاً در سیستم گوارشی خود احساس بیماری می کند و ممکن است بارها در طول روز علائمی مانند استفراغ و اسهال را نشان دهد. همین امر می تواند باعث کم آبی بدن، به ویژه در کودکان خردسال، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای شود. علائم ویروس جدید دل درد، مانند تشنگی، شامل کاهش ادرار، خشکی دهان و گلو و احساس سرگیجه هنگام ایستادن است. کودکان کم آبی ممکن است با اشک کم یا بدون اشک گریه کنند. آنها همچنین به طور غیرعادی خواب آلود می شوند یا بیشتر از حد معمول بهانه می آورند.
راهکارهای پیشگیری از ویروس معده
به یاد داشته باشید که این ویروس بسیار مسری است و توصیه های بهداشتی باید رعایت شود. بنابراین، رعایت نکات بهداشتی ساده می تواند از بیماری پیشگیری کرده و حتی از آن پیشگیری کند. به این نکات توجه کنید:
از فست فودها و غذاهای آماده پرهیز کنید و به جای آن از غذاهای خانگی و سالم استفاده کنید.
قبل از شروع علائم، ویروس در استفراغ یا مدفوع فرد بیمار وجود دارد. ویروس همچنین می تواند به مدت دو هفته یا بیشتر پس از بهبودی در مدفوع باقی بماند. بنابراین شستن مرتب دست ها پس از استفاده از توالت در این مدت بسیار مهم است. علاوه بر شستن دست ها می توانید از ضدعفونی کننده های مخصوص نیز استفاده کنید.
میوه ها و سبزیجات را قبل از مصرف به دقت بشویید.
ویروس گاستروانتریت جدید نسبتاً به گرما مقاوم است. به همین دلیل باید اجازه دهید غذا خوب بپزد و از مصرف غذاهای خام و نیم پز خودداری کنید.
از نوشیدن آب غیربهداشتی و آب با منشا نامشخص و یخ خودداری کنید. در عوض، می توانید آب آشامیدنی را در یک بطری تمیز بریزید و هنگام خروج از خانه آن را با خود ببرید یا آب بطری بخرید.
هر غذایی که ممکن است آلوده شده باشد را دور بریزید.
پس از استفاده از حمام و تعویض پوشک، قبل از خوردن، تهیه یا دست زدن به غذا، و قبل از مصرف یا دادن دارو به دیگران، دستهای خود را کاملاً با آب داغ و صابون بشویید. در صورت لزوم از محلول های ضدعفونی کننده مخصوص دست استفاده کنید.
محل یا اشیایی را که ممکن است آلوده باشند با استفاده از پاک کننده های خانگی (سفید کننده و ضدعفونی کننده های سطح) ضد عفونی کنید.
حوله و ملحفه را با افراد بیمار به اشتراک نگذارید و در صورت آلودگی تمام لباس های آلوده را بشویید و در معرض نور خورشید قرار دهید.
نوزادان و کودکان بیمار را از آشپزخانه و مناطقی که غذا در آن نگهداری و آماده می شود دور نگه دارید.
برای تمیز کردن نواحی آلوده، دستکش های پلاستیکی یا یکبار مصرف بپوشید و کل محل را با دستمال پاک کنید، سپس با استفاده از پاک کننده طبق دستورالعمل روی برچسب محصول، محل را ضدعفونی کنید. محلول ضدعفونی کننده (سفید کننده) را حداقل به مدت 5 دقیقه روی ناحیه آلوده بگذارید و سپس دوباره کل ناحیه را با آب گرم و صابون تمیز کنید.
ایرج خسرونیا، رئیس جامعه خبرگان ایران، درباره «شیوع ویروس گوارشی در کشور»، هر ساله در تابستان با این مشکل مواجه هستیم. زیرا هوا گرم است و غذا بلافاصله آلوده می شود و مسمومیت غذایی ایجاد می شود.
وی ادامه داد: امسال ویروس جدیدی به دلیل مسافرت وارد کشور شده و علائمی مانند اسهال، استفراغ، درد قلب، سرگیجه، تب، لرز را به همراه دارد و بیماری 2 تا 3 روز طول می کشد و سپس بر روی آن بهبود می یابد. خود.
این فوق تخصص گوارش خاطرنشان کرد: برخی از افرادی که بیماری های مزمن دارند، ضعیف هستند و از دیابت و سرطان رنج می برند، عوارض بیشتری دارند و ممکن است مجبور به مراجعه به بیمارستان شوند.
“آیا این ویروس نوع جدیدی از کرونا است؟” وی در پاسخ به این سوال که “این کرونا نیست، بلکه متعلق به خانواده است”. فرد مبتلا نیازی به قرنطینه ندارد، اما باید بهداشت شخصی را رعایت کند. علاوه بر این، توالت مورد استفاده فرد مبتلا نیز آلوده است. دست های این فرد نیز آلوده است و در صورت ابتلای مادر خانواده به این ویروس باید هنگام تهیه، پخت و مصرف غذا دست های خود را به خوبی بشویید.
خسرونیا با بیان اینکه دستگیره های توالت ها به شدت آلوده است و به دلیل تردد این افراد می تواند باعث انتقال ویروس شود، گفت: نیازی به استفاده از ماسک نیست، اما این ویروس بیشتر از طریق مدفوع قابل انتقال است.
رئیس انجمن خبرگان ایران گفت: تقریباً افرادی که از نظر جسمی سالم هستند طی دو یا سه روز بهبود می یابند، اما متأسفانه نوزادان، کودکان، سالمندان و مبتلایان به بیماری مزمن ممکن است بیشتر آسیب ببینند و بیماری آنها دو تا سه روز طول بکشد. . سه روز طول می کشد و آنها نیاز به سرم درمانی و داروهای مختلف دارند.
اگرچه ویروس جدید دستگاه گوارش شایع است، اما بیماری خطرناکی نیست. با این حال، بهترین راه برای محافظت از خود در برابر ویروس جدید گوارشی، توجه به بهداشت فردی و عمومی و تقویت سیستم ایمنی بدن است. با گرم شدن هوا، تحرک میکروبها و ویروسها افزایش مییابد، بیشتر از فصل سرد تولید مثل میکنند و قدرت بیشتری دارند.
منبع: عصرترکیه