بیمار و پزشک باید بدانند که به کدام داروها حساسیت دارند تا پزشک بداند بیمار در هر ویزیت چه داروهایی را نباید تجویز کند.
دکتر متخصص داروسازی بالینی الناز ذوقی در گفت و گو با رادیو سلامت با بیان اینکه مسمومیت ها انواع مختلفی دارد، گفت: مسمومیت که می تواند عمدی یا اتفاقی باشد زمانی اتفاق می افتد که دوز دارو یا ماده از دوز درمانی بیشتر شود.
وی ادامه داد: از جمله مسمومیت های دارویی که به صورت ناگهانی و تصادفی رخ می دهد، می توان مسمومیت هایی را برشمرد که کبد و کلیه های بیمار دچار اختلال در عملکرد می شوند.
ذوقی همچنین گفت: علاوه بر این، مصرف دارو در کودکان و سالمندان بین دو سال به دلیل عوامل فیزیولوژیکی آنها ممکن است منجر به مسمومیت شود. تهوع و استفراغ از علائم رایج مصرف داروها هستند، البته برای کنترل این علائم می توان برخی داروها را همراه با غذا مصرف کرد.
وی در خصوص علائم مسمومیت دارویی افزود: مسمومیت دارویی اغلب علائمی دارد و بسته به داروی مصرفی ممکن است علائم آن متفاوت باشد. با این حال، با بسیاری از داروها، علائم شایع گوارشی مانند حالت تهوع، استفراغ، درد قلب و خستگی ممکن است رخ دهد. مخصوصاً در مسمومیت با داروهایی که مصرف عصبی و روانی دارند و یا آرامبخش.
این کارشناس داروسازی بالینی همچنین بیان کرد: اختلال هوشیاری، تنگی نفس، تنگی نفس و تشنج نیز از علائم جدی مسمومیت دارویی است و فردی که این علائم را نشان می دهد باید در اسرع وقت با اورژانس تماس بگیرد.
وی ادامه داد: افراد مبتلا به مسمومیت های دارویی ساده می توانند همه روزه از ساعت 8 الی 20 با شماره تلفن 190 تماس بگیرند و علائم خود را شرح دهند تا در صورت جدی بودن به اورژانس و در صورت جدی نبودن به اورژانس منتقل شوند. دستورالعمل های جدی، کنترل توسط داروساز در خانه داده می شود.
ذوقی در پایان گفت: اگر بدن یا صورت فرد پس از مصرف داروهای سرماخوردگی یا داروهایی مانند استانیوفن متورم شود، این عارضه مسمومیت دارویی نیست، بلکه یک عارضه جدی و آلرژیک است و باید به پزشک متخصص مراجعه کند.
منبع: سلامت نیوز