رئیس انجمن متخصصان غدد ایران گفت: عدم مصرف نمک یددار برای هر خانواده خطر بروز اختلالات رشد ذهنی، هوشی و عصبی در فرزندانشان است.

فریدون عزیزی، رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس انجمن متخصصان غدد ایران در نشست خبری کنگره بین المللی بیماری های غدد و متابولیک گفت: هدف از برگزاری این کنگره است. آخرین اطلاعات در مورد بیماری های غدد درون ریز و نحوه تشخیص و درمان آنها را ارائه می دهد.

وی ادامه داد: می توان گفت یکی از شاخه های اصلی پزشکی یا داخلی هستیم و به عنوان فوق تخصص وظیفه معاینه غدد را بر عهده داریم. تعداد متخصصان بالینی غدد در کشور در سال 1395 از 16 نفر به 511 نفر افزایش یافت و اکنون به ازای هر 100 هزار نفر در تهران یک متخصص داریم.

رئیس انجمن متخصصین غدد ایران با توجه به تاثیر منفی برخی توصیه های غیرکارشناسی فضای مجازی بر سلامت جامعه گفت: یکی از مشکلات اساسی در حوزه بیماری های غدد و متابولیک متاسفانه باورهای نادرستی است که به آن وارد می شود. ذهن ما مردم از طریق فضای مجازی

سنتی، آبی، صورتی و غیره توجه به این نکته ضروری است که مصرف نمک های یددار که به نام های مختلف شناخته می شوند، باعث شده تا برخی خانواده های ایرانی از مزایای نمک یددار بی بهره باشند.

این استاد دانشگاه افزود: در 30 سال گذشته مصرف نمک یددار منجر به رفع کمبود ید در جامعه شده و عوارضی مانند تاثیر کمبود ید بر رشد عصبی و ذهنی جنین و کودکان و نوجوانان را به دنبال داشته است. از بین رفت و در این سالها ضریب هوشی 90 میلیون کودک و علاوه بر آن ضریب هوشی جوانان حذف شد و از 30 میلیون گواتر و هزاران جراحی تیروئید جلوگیری شد.

عزیزی ادامه داد: مصرف نکردن نمک یددار برای هر خانواده ای خطر بروز اختلالات ذهنی، هوشی و عصبی در فرزندان را به همراه دارد و بروز مجدد سایر اختلالات کمبود ید مانند کم کاری تیروئید و بزرگ شدن تیروئید و خانواده ها اکیدا توصیه می شود. فقط از نمک های یددار تصفیه شده استفاده کنید.

رئیس انجمن متخصصان غدد ایران گفت: برای پیشگیری از پوکی استخوان موارد زیادی توصیه می شود که مهم ترین آن مصرف کافی کلسیم و ویتامین D است.دی) و فعالیت بدنی مناسب، متأسفانه به دلیل اخبار ناگوار ناشی از مواد مضر موجود در شیر و گرانی لبنیات، بسیاری از خانوارها و به ویژه زنانی که بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، از مصرف شیر و مصرف لبنیات خودداری می کنند. در حال کاهش است. به حداقل کاهش یافته است.

عزیزی ادامه داد: از آنجایی که بدن انسان کمتر در معرض نور خورشید قرار می گیرد، کمبود ویتامین D در همه کشورها شایع است و این یکی از عوامل تشدید کننده پوکی استخوان در کشور ما است. با این حال، با مصرف یک قرص 50000 واحدی در ماه یا 1000 تا 2000 واحد در روز می توانید ویتامین D کافی دریافت کنید. تخمین زده می شود که شیوع پوکی استخوان در حال افزایش باشد. به همین دلیل توصیه می شود که همه افراد جامعه به ویژه دختران و زنان مصرف کلسیم و ویتامین D را از شیر و لبنیات بسیار جدی بگیرند.

در ادامه محمد هاشمی دبیرکل چهاردهمین کنگره بین المللی بیماری های غدد درون ریز و متابولیک گفت: این کنگره چهاردهمین کنگره ای است که محورهای آن تمامی بیماری های این حوزه را پوشش می دهد. این رشته شامل دو زیرشاخه و رشته پزشکی است که به بیماری های هورمونی معروف است.

وی ادامه داد: در این کنگره غدد مرتبط با این رشته تخصصی مورد بررسی قرار می گیرند; این غدد از غده هیپوفیز که سایر غدد را تنظیم می کند تا تیروئید، پانکراس و تخمدان ها در این ناحیه مورد بررسی قرار می گیرند.

رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این کنگره دارای امتیاز بازآموزی برای گروه های مربوطه است و برای این کنگره 14.75 امتیاز ارزیابی شد. در کنگره امسال یک نمایشگاه جانبی نیز برگزار می شود که امسال 57 سخنران متشکل از اساتید برجسته کشوری و بین المللی داریم و در کنگره امسال 14 سمپوزیوم و 7 کنفرانس جامع داریم. از مجموع 226 مقاله ارسالی به دبیرخانه کنگره، 24 مقاله به صورت شفاهی پذیرفته و تعدادی رد شده و تعدادی نیز به صورت پوستر در کنگره امسال به نمایش گذاشته می شود. در کنگره امسال، سخنرانان بین المللی از آمریکا و کشورهای اروپایی و همچنین سخنرانانی از جنوب آسیا، هند و سنگاپور خواهیم داشت.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *