در یک مطالعه جدید، دانشمندان دریافتند که کار در شب ممکن است خطر از دست دادن حافظه را در سنین میانسالی و بالاتر افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نیواطلس، محققان دانشگاه یورک کانادا دریافته اند افرادی که شب کار می کنند بیشتر از کسانی که در روز کار می کنند بیشتر در معرض خطر از دستدادن حافظه خود هستند، آنها همچنین بیشتر در معرض خطر مشکلات شناختی خواهند بود؛ این بدان معنی است که آنها نمی توانند به وضوح فکر کنند و از کاهش عملکرد مغز و تغییرات رفتاری رنج می برند.
محققان با بررسی اطلاعات 47811 نفر دریافتند که بین ساعات کاری افراد و کاهش عملکردهای شناختی آنها ارتباط وجود دارد. کار در شب می تواند منجر به از دست دادن حافظه در سنین میانسالی و بالاتر شود، زیرا افرادی که ساعات طولانی کار می کنند 79 درصد بیشتر در معرض خطر مشکلات شناختی هستند.
محققان می گویند که علت مشکلات ایجاد شده در عملکردهای شناختی افراد احتمالاً در تغییر ریتم شبانه روزی کارگران شبانه است. در این مطالعه، ظاهراً از هر پنج یک نفر اظهار داشتند که در طول کار خود شیفت شب را تجربه کرده اند.
هر سلول در بدن ما یک ساعت شبانه روزی دارد که گاهی بیش از 24 ساعت طول می کشد. این ساعت تقریباً هر روز تنظیم مجدد می شود، اما زمانی که فرد در معرض نور زیاد یا خیلی کم نور خورشید قرار می گیرد، این چرخه می تواند مختل شود. این معمولا با شبکاران اتفاق می افتد.
مطالعات قبلی نشان داده است که کارگران شبانه در معرض خطر افزایش ضربان قلب و ضربان قلب نامنظم هستند. کار شبانه، یعنی تقریباً هر کاری که خارج از ساعات کاری معمولی انجام می شود، می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب شود.
نتایج این تحقیق در قالب یک مقاله در مجله PLOS ONE منتشر شد.