مصرف زیاد قند و شکر اثرات نامطلوب متعددی بر سلامتی  دارد و منجر به افزایش وزن، تجمع چربی احشایی و افزایش خطر بیماری قلبی شود.

ممکن است هشدار دهنده و ترسناک به نظر برسد، اما مصرف بیش از حد قند می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. تحقیقات نشان می دهد که قندهای موجود در شیرینی ها، محصولات لبنی و نوشیدنی ها در ایجاد سرطان، به ویژه سرطان سینه نقش دارند.

به گزارش بازتاب آنلاین، میزان مصرف روزانه شکر برای زنان ۲۵ گرم و برای مردان ۳۶ گرم در روز است. این مقدار معادل 10 درصد از کل کالری روزانه هر فرد است. قند بیش از حد می تواند تعدادی از اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد. این می تواند باعث افزایش وزن، انباشته شدن چربی احشایی و افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی شود، که علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. چاقی، التهاب، تری گلیسیرید بالا، دیابت، فشار خون بالا و بیماری کبد چرب غیر الکلی تنها تعدادی از مشکلاتی است که در مصرف بیش از حد قند با آن مواجه خواهید شد.

1. افزایش قند خون

کربوهیدرات ها از جمله قند معمولاً به سرعت هضم می شوند و وارد جریان خون می شوند. آب نبات یکی آنها از کوچکترین مولکول های کربوهیدرات هستند، بنابراین طولی نمی کشد که به سرعت وارد جریان خون ما می شوند و قند خون را افزایش می دهند. افزایش مصرف قند در رژیم غذایی در نهایت می تواند باعث افزایش قند خون شود و فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی، فشار خون بالا و سکته قرار دهد.

2. افزایش فشار خون

علاوه بر نمک، مصرف بیش از حد قند نیز با افزایش فشار خون همراه است. این موضوع بیشتر به کیفیت تغذیه مربوط می شود. اگر بیش از حد قند مصرف می کنید، ممکن است بسیاری از غذاهای سالم دیگر و مزایای متعادل کننده فشار خون آنها را از دست بدهید. علاوه بر این، تأثیر مستقیم افزایش قند خون بر فشار خون ما نیز می تواند باعث افزایش فشار خون شود. بنابراین با افزایش قند خون، فشار خون نیز افزایش می یابد.

3. خلق و خو

مصرف بیش از حد قند با اثرات منفی بر خلق و خو و سلامت روان مرتبط است. نوسانات قند خون و افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس) باعث از دست دادن انرژی و متعاقب آن احساس تحریک پذیری، خستگی و حتی غمگینی می شود. تحقیقات نشان می دهد که مصرف بیش از حد شکر با علائم افسردگی مرتبط است. علاوه بر این، مصرف بیش از حد نوشیدنی های شیرین شده با شکر، به ویژه نوشابه ها، می تواند سلامت روان را تا حدودی به خطر بیندازد.

4. افزایش وزن

مصرف بیش از حد شکر با افزایش وزن و چاقی همراه است زیرا حاوی مقادیر زیادی کالری است. قند و شکر فاقد تمام ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی مفید هستند و مازاد آن به شکل چربی در بدن ذخیره می شود و منجر به افزایش وزن می شود.

5. بیماری قلبی

مصرف بیش از حد قند می تواند خراش های ریزی در داخل رگ ها ایجاد کند و خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. با گذشت زمان، این خراش های ریز می توانند باعث تجمع ذراتی مانند کلسترول در رگ ها شوند. این فرآیند تشکیل پلاک که به عنوان آترواسکلروز نیز شناخته می شود، یک عامل خطر جدی برای بیماری قلبی، کلسترول بالا و فشار خون بالا است.

6. کبد چرب غیر الکلی

با گذشت زمان، قند در بدن هضم شده و به عنوان چربی ذخیره می شود. تجمع بیش از حد چربی در بدن با افزایش تجمع کبد چرب مرتبط است که به آن «بیماری کبد چرب غیر الکلی» نیز می‌گویند. کبد چرب غیر الکلی همچنین می تواند شما را در معرض بیماری های مختلفی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی قرار دهد.

7. تغییرات هورمونی

مشکلات مرتبط با هورمون مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) می تواند ناشی از رژیم غذایی و سبک زندگی باشد. همچنین به نظر می رسد که رابطه موثری بین مقاومت به انسولین و مدیریت علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک وجود دارد. تعادل در مصرف قند می تواند تا حد زیادی تعادل هورمونی را در بدن ما بهبود بخشد.

8. سرطان

ممکن است هشدار دهنده و ترسناک به نظر برسد، اما مصرف بیش از حد قند می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. یک مطالعه در سال 2020 نشان می دهد که قندهای افزوده موجود در دسرها، محصولات لبنی و نوشیدنی ها به سرطان، به ویژه سرطان سینه کمک می کند. برای جلوگیری از این امر، توصیه می شود مصرف شکر در رژیم غذایی کمتر از 10 درصد کل کالری روزانه باشد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *