رئیس اداره بیماری‌های اسکلتی-عضلانی اداره کل مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، شکستگی را خطرناک‌ترین عارضه پوکی استخوان دانست و گفت: استخوان‌ها تا سن 30 سالگی سفت‌تر هستند و پس از آن بدن حرکت می‌کند تا جایی که وضعیت استخوان ها متخلخل می شود. بنابراین هر چه وضعیت تغذیه قبل از 30 سالگی بهتر باشد، در سال های بعد از آن وضعیت بهتری برای فرد خواهد داشت.

دکتر در گفت وگو با ایسنا، فاطمه حاجی ولی زاده با اشاره به اینکه شکستگی شدیدترین عارضه پوکی استخوان است، گفت: این عارضه در عین حال بار اقتصادی بالایی را نیز نشان می دهد، زیرا علاوه بر اینکه فرد نیاز به بستری و مراقبت دارد، به دلیل ابتلا به پوکی استخوان دچار مشکل می شود. پس از آن به دلیل این شکستگی ها، افراد نیز با از دست دادن کامل حرکت، ناتوانی و ناتوانی در انجام فعالیت های روزمره مواجه می شوند.

وی افزود: فردی که یک بار دچار شکستگی شده است دو تا سه برابر بیشتر دچار شکستگی های ثانویه می شود که ممکن است به دلیل محدودیت حرکت یا کاهش توده استخوانی باشد. همه این موارد باعث می شود فرد مبتلا به پوکی استخوان ترکیبی از مشکلات زیادی باشد.

وی با تاکید بر اینکه پوکی استخوان با کاهش تراکم استخوان ارتباط دارد گفت: بنابراین اگر می خواهیم از پوکی استخوان پیشگیری کنیم باید قبل از 30 سالگی تحرک داشته باشیم.

رئیس اداره بیماری‌های اسکلتی- عضلانی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دو دسته از عوامل در ایجاد پوکی استخوان موثر هستند، گفت: یک دسته عواملی هستند که تأثیری مانند موارد زیر ندارند. این واقعیت که پوکی استخوان به طور کلی در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد. ; زیرا زنان بعد از یائسگی هورمون های زنانه را از دست می دهند و دچار پوکی استخوان می شوند یا گاهی بحث ژن ها مطرح می شود. به عنوان مثال، سفیدپوستان بیشتر از سیاه پوستان از پوکی استخوان رنج می برند. در عین حال، سابقه خانوادگی و ژنتیک نیز در ایجاد پوکی استخوان نقش دارند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر عواملی هستند که می توانند تحت تاثیر قرار گیرند که با کار بر روی آنها می توان از ابتلای افراد به پوکی استخوان جلوگیری کرد و یا از شدت آن کاسته شد.یکی از این عوامل می تواند سیگار یا مشروبات الکلی باشد. ، که می تواند متوقف شود؛ زیرا خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.

وی رژیم غذایی را نقش برجسته ای در پیشگیری از پوکی استخوان معرفی کرد و گفت: مصرف لبنیات و مواد حاوی کلسیم، ویتامین D یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز می تواند از بروز پوکی استخوان پیشگیری کند یا به تاخیر بیاندازد، اما مهم ترین نکته این است که در سن 30 سالگی، استخوان ها به حداکثر استحکام و سفتی خود می رسند. پس از این، بدن به نقطه ای می رسد که وضعیت استخوان ها متخلخل می شود. هرچه وضعیت تغذیه ما قبل از 30 سالگی بهتر باشد، بعد از 30 سالگی وضعیت بهتری خواهیم داشت.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *