مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی گفت:با توجه به این که امکان اقدامات الکترونیکی مرتبط با انحصار وراثت وجود ندارد، انتقال سهام عدالت به وراث همچنان به صورت مراجعه حضوری انجام میشود.
محمد باغستانی در خصوص جزئیات نحوه واگذاری سهام متوفی به وراث گفت: مراحل واگذاری سهام متوفی به وراث آغاز شده و قابل انجام است و وراث می توانند به هر یک از دفاتر مراجعه کنند. کارگزاری و شعب بانک پارسیان و ملت و ارائه مدارک لازم و اموال متوفی خود به خود بین وراث تقسیم می شود.
وی با بیان اینکه انتقال سهام الکترونیکی نیست، ادامه داد: از آنجایی که امکان اقدامات الکترونیکی مربوط به انحصار وراثت وجود ندارد، انتقال سهام به وراث همچنان به صورت حضوری انجام می شود.
مدیرعامل جامعه سپرده گذاری مرکزی با تاکید بر اینکه اطلاعاتی درباره انحصار وراثت وجود ندارد، گفت: اطلاعاتی درباره انحصار وراثت به صورت متمرکز وجود ندارد، بنابراین با تصویب شورای عالی بورس اوراق بهادار با اشاره به به کارگزاری ها، سهام متوفی به وراث تحویل می شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان واگذاری سهام به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه حضوری وجود ندارد، دلیل این تاخیر و توقف واگذاری سهام چه بوده است، اظهار داشت: با این سازوکار، مدل واگذاری سهام متوفی به این صورت است. متفاوت و ساده تر، این کار انجام شده است، با خدماتی که قوه قضاییه و ثبت احوال برای این اقدام راه اندازی کرده اند، می توانید از انحصار ارث مطمئن باشید. قبلاً ما واقعاً در مورد عملکرد دقیق انحصار جانشینی مطمئن نبودیم. اما در نهایت بارگذاری اسناد از سامانه سپرده گذاران مرکزی به صورت الکترونیکی انجام نمی شود و لازم است وراث به شعب کارگزاری و بانک مراجعه کنند.
مدیر کل سپرده گذاران مرکزی تاکید کرد: کافی است یکی از وراث به کارگزاری ها و شعب بانک ها مراجعه کند و توزیع بر اساس انحصار ارث است و مابقی مراحل کاملا الکترونیکی است.
وی افزود: نیازی نیست که تمام ورثه سجامی شوند و یک نفر برای انجام علمیات کفایت میکند.
باغستانی گفت: عملیات تنها به دو بانک محدود نمی شود و به زودی شعب دیگری نیز اضافه خواهند شد.
مدیرعامل سپرده گذاری مرکزی درباره سود سهام عدالت در سال جاری اظهار کرد: ناشران پس از برگزاری مجمع سود جمع آوری می کنند و براساس مصوبه شورای عالی بورس سود واریز می شود.