در نشست برگزار شده امروز در معاونت مطبوعاتی با موضوع «شبکه‌های نمایش خانگی: تعطیلی یا تنظیم‌گری؟»؛ به تهدیدهایی که متوجه شبکه نمایش خانگی است و همچنین اهرم‌های تنظیم‌گری در شبکه نمایش خانگی پرداخته شد.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از شمانیوز، «شبکه‌های نمایش خانگی؛ تعطیلی یا تنظیم‌گری؟»  امروز با حضور عبدالکریم خیامی استاد دانشگاه امام صادق(ع) و سردبیر هفته نامه «ایران جمعه» محمدصادق علیزاده امروز (۱۸ دی ماه) در ساختمان معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

عبدالکریم خیامی در ابتدای این نشست با تاکید بر اینکه نظریه تنظیم گری پس از شکست تئوری بازار متولد شد، مهمترین ارکان و مبانی تنظیم مقررات، صدور و لغو مجوزها و نظارت را برشمرد. مقررات البته به این موارد محدود نمی شود، آموزش و حل اختلاف را نیز شامل می شود. حل اختلاف به این معنی است که اختلافات مستقیماً به دادگاه ارجاع نمی شود. زیرا تنظیم گر خود نهادی متخصص در حل و فصل اختلافات است. تسهیل و پشتیبانی نیز از وظایف برگزارکننده است و این حمایت ممکن است حقوقی، مالی یا قضایی باشد. تنظیم روابط بازار با سایر نهادهای حاکمیتی نیز یکی از وظایف است. ما به این مجموعه فعالیت ها مقررات می گوییم.

ساترا فاقد اهرم‌های تنظیم‌گری

محمدصادق علیزاده نیز گفت: سازوکاری به نام ستارا برای انجام وظایف خود نیازمند مجموعه ای از ساختارها و قدرت ها است. حل اختلاف یکی از وظایف است. اما تنظیم‌گر ما نامه ای به رئیس جمهور می فرستد و یکی از کنشگران میدان را فیلتر کنید. اولاً خود تنظیم گر صلاحیت قانونی برای اقدام از مجاری دیگر را ندارد. ثانیاً در جایگاه دستگاه قضایی است.

وی افزود: درگیری های  تنظیم گر و کنشگرها نشان داد که ساترا فاقد ابزار نظارتی، ساختار و اعتبار حرفه ای است. آیا ساترا آنقدر ریش سفید دارد که بتواند بدون استفاده از اختیارات قانونی بخشی از وظایف خود را انجام دهد؟ مطلقاً اینطور نیست.

فرایند صدور مجوز به ضرر اکوسیستم است

علیزاده با اشاره به تهدیدات شبکه تلویزیونی خانگی گفت: یکی  از وظایف  تنظیم گر حفظ منافع صاحبان مشاغل است. وقتی به سیستم صدور مجوز نگاه کنید، 421 مجوز را مشاهده می کنید که تعداد کمی نیست. برای هر مجوزی که اعطا می کنید، فضا برای کسانی که قبلاً وارد شده اند کوچکتر می شود.

ساترا

در کوتاه مدت، فرآیند صدور مجوز باعث می شود تا مدیران گزارش کار را صادر کنند. با این حال، در دراز مدت به اکوسیستم آسیب می رساند. برای ارائه محتوای فرهنگی باید پای واردات را در حوزه سرگرمی باز کرد. زیرا همه این پلتفرم ها توانایی تولید فیلم و سریال را ندارند. این هم مخالف دولت و هم منافع عمومی است.

ما تجهیزات تنظیم‌گری را به ساترا ندادیم

حیامی در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه ابزار نظارتی به ساترا ندادیم، گفت:  تنظیم گران کشورهای دیگر اختیار دارد. به عنوان مثال، آنها با بانک ها برای کمک به کسب و کارها همکاری می کنند. ما باید در سطح نهادهای حاکمیتی به توافق برسیم. ما در سال 91 مقررات همگرا را پیشنهاد کردیم، برخی موافق و برخی مخالف. 12 سال بعد همین حرف ها تکرار می شود. شما باید کشورهای جهان و اطلاعات تماس آنها را بررسی کنید. بنابراین بالاخره به ایستگاهی که در آن سال بودیم رسیدیم.

ساترا

این مسیر یک بار طی شده است 

علیزاده در پایان با تاکید بر اینکه این مسیر تنها یک بار طی شده است، گفت: حوزه حاکمیتی در حال اختراع مجدد چرخ است. تنظیم گری مستلزم اطمینان از اجرا و تهیه ابزارهای تنظیم گری است. اختصاص چنین موقعیتی به تنظیم گری به این معنی است که یک کاربرد عمودی توان از بالا به پایین وجود دارد، بنابراین تنظیم گری همگرا را اجرا می کند. همه اینها یک بار اتفاق افتاد. در شورای عالی فضای مجازی مطرح شد. پیش از این فعالان قدرت دور هم نشسته بودند و به توافق رسیده و به سند رسیده بودند. شورای عالی فضای مجازی قرار است مرکز تنظیم فضای مجازی برای انواع داده ها باشد. این مسائل یک بار مورد بحث قرار گرفت. اما باز هم همه اینها را کنار گذاشتیم.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *