به گزارش مگتو، فلوشیپ پارکینسون و اختلالات حرکتی دریافته است که فعالیت بدنی و ورزش منظم در پیشگیری از بیماری پارکینسون موثر است.

مهر مهری سالاری در این خبر از پارکینسون به عنوان دومین بیماری تخریب کننده سیستم اعصاب مرکزی یاد کرد که احتمال شیوع آن در افراد بالای 80 سال یک درصد است و در بین تمامی بیماری های مغزی و عصبی بیشترین میزان رشد را دارد.

به گفته وی، بیماری پارکینسون معمولا در سنین 55 تا 60 سالگی بروز می کند، اما ممکن است در 50 سالگی نیز بروز کند.

سالاری افزود: علت بیماری پارکینسون هنوز به طور دقیق مشخص نیست، اما به نظر می رسد عوامل محیطی نقش بسیار مهمی در بروز این بیماری دارند. آلاینده های محیطی مانند فلزات سنگین و سموم کشاورزی در ایجاد بیماری ها نقش دارند.

وی علت 5 تا 10 درصد بیماری را ژنتیکی برشمرد و افزود: علت بیماری در اکثر بیماران ژنتیکی نیست و علل ژنتیکی بیشتر در جوانان زیر 50 سال دیده می شود.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، لرزش دست را شایع ترین علامت بیماری پارکینسون دانست و تاکید کرد: لرزش دست همیشه به معنای پارکینسون نیست و افرادی که اخیراً دچار لرزش دست شده اند باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنند.

وی حرکات آهسته و سفتی مفاصل و عضلات را از دیگر علائم بیماری پارکینسون عنوان کرد.

سالاری، کندی حرکات یکی وی با ذکر علائم مهم بیماری پارکینسون گفت: متاسفانه در برخی از بیماران که حرکات آهسته اما لرزش دست ندارند، این بیماری دیر تشخیص داده می شود.

فلوشیپ پارکینسون بیمارستان شهدای تجریش به افراد توصیه کرد در صورت داشتن علائمی مانند لرزش دست، حرکات کندتر نسبت به قبل و محدودیت در راه رفتن، برای ارزیابی بیشتر به پزشک مراجعه کنند.

این متخصص مغز و اعصاب درباره درمان دارویی این بیماری گفت: امروزه با تجویز داروهای مناسب می توان علائم بیماری را در این بیماران کنترل کرد و کیفیت زندگی بیمار را ارتقا داد.

به گفته سالاری، با مصرف داروهای مناسب می توان لرزش دست بیمار را کاهش داد و کندی حرکات و سفتی مفاصل و عضلات وی را کنترل کرد. با این حال، باید توجه داشت که داروها برای جلوگیری یا کاهش سرعت پیشرفت بیماری طراحی نشده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیشترین داروی مصرفی در این بیماران را لوودوپا ذکر کرد که بهترین دارو برای درمان پارکینسون محسوب می شود و علائم بیماری را به خوبی کنترل می کند.

سالاری با تاکید بر تشخیص زودهنگام این بیماری گفت: افرادی که اخیراً دچار لرزش به ویژه از یک طرف بدن شده اند و یا حرکاتشان کند شده و راه رفتنشان تغییر کرده است، برای پیگیری بیشتر در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند. -بالا زیرا اختلال حرکتی باعث زمین خوردن آنها می شود و کیفیت زندگی آنها را محدود می کند.

تاثیر ورزش بر کاهش پیشرفت بیماری پارکینسون

فلوشیپ پارکینسون و اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش نقش فعالیت بدنی و ورزش را در کاهش پیشرفت و کنترل علائم پارکینسون بسیار مهم و موثر دانست و افزود: فعالیت بدنی تنها روش علمی شناخته شده ای است که کنترل علائم و کاهش پیشرفت بیماری را کاهش می دهد. بیماری پارکینسون می تواند موثر باشد.

وی به افراد آسیب دیده توصیه کرد ورزش های هوازی مانند پیاده روی، دویدن، شنا و تای چی، یوگا انجام دهند و حداقل سه روز در هفته حداقل یک ساعت پیاده روی روزانه داشته باشند.

سالاری دوچرخه سواری را ورزشی بسیار خوب و مناسب برای مبتلایان به پارکینسون عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: فعالیت بدنی و ورزش منظم در پیشگیری از بیماری پارکینسون موثر است و طبق برخی مطالعات، نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه نیز مفید است.

این جامعه پارکینسون توصیه می کند که مبتلایان به رژیم غذایی سالم و مصرف بیشتر سبزیجات و میوه های تازه، به ویژه میوه های قرمز، استفاده کنند.

به گفته وی، این بیماران باید کمتر غذاهای چرب و گوشت قرمز مصرف کنند و بیشتر ماهی، سبزیجات تازه و گوشت سفید مصرف کنند.

سالاری در پایان تاکید کرد: فعالیت بدنی و ورزش نقش بسیار مهمی در کند کردن پیشرفت بیماری پارکینسون دارد و در کنترل علائم بیمار موثر است.

۴۷۲۳۶

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *