مهسا بهادری: این پاییز از روز اول مهر خیلی تلخ شروع شد و بعد از آن این تلخی در کام ما ماند و همیشه سیاه پوشیدیم و برای هنرمندانمان عزادار بودیم و این تلخی فقط برای هنرمندان ایرانی نبود و در پاییز دو تن از محبوب ترین و مشهورترین بازیگران سینمای جهان دار فانی را وداع گفتند. دارفانی. سر مایکل گامبون، معروف به پروفسور دامبلدور در مجموعه فیلم های هری پاتر، که در سن 82 سالگی و در ششمین سال زندگی خود درگذشت. مهر فوت شده. هنرمند مشهور و محبوب بعدی متیو پری معروف به جوی، بازیگر محبوب سریال دوستان بود که جسدش در جکوزی خانه اش پیدا شد و هنوز علت مرگش مشخص نیست.

یکی مهر در آن زمان خبر رسید که حسن شرف الدین مترجم سینمای ایران بر اثر سرطان درگذشته است. شرف‌الدین در سال‌های اخیر فیلم‌های کوتاه و مستند بسیاری از سینمای ایران را ترجمه کرده است، همچنین فیلم‌هایی مانند «لمینور» ساخته داریوش مهرجویی، «شنای پروانه» ساخته محمد کارت، «بیهم‌چیز» محسن قرایی و… مالک با زیرنویس انگلیسی صحبت می کرد.

سه روز پس از مرگ پروفسور دامبلدور، در روز نهم مهر فردوس کاویانی کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر ایران در منزل خود درگذشت. برای متولدین دهه 50 و 60 که دوران کودکی آنها با جعبه جادو پیوند خورده بود، این خبر بخش بزرگی از خاطرات سیاه و سفید آنها بود. کاویانی آثار زیادی بازی کرده است، فهرست آثار او در مهرجویی و الیزایی موجود است و تقریباً همه کسانی که سینما را دنبال می‌کنند، نقش‌های او را به یاد دارند. نکته اما این بود که او با وجود بازی نکردن در بسیاری یا تقریباً هیچ یک از آثار، توانسته بود کارش را از طریق سبک بازی خودش متمایز کند و نقشی تاثیرگذار ایفا کند. معلم مستاجران مهرجویی یا معلمی که تبدیل به رزرو هتل شده بود، در نمایش سگ بهرام بیضایی در کنار ستارگان بزرگی چون عزت الله تعظمی و نصیریان و دیگران نقش کوتاهی داشت که کاویانی کارگردانی آن را بر عهده داشت.

فردوس کاویانی

هنوز در شوک مرگ فردوس کاویانی در روز چهاردهم بودیم مهر خبر رسید آتیلا پسیانی که برای مداوا به فرانسه سفر کرده بود، پس از مدت ها بیماری دارفانی را وداع گفت. آتیلا پسیانی از چهره های شناخته شده دهه های اخیر سینما، تلویزیون و تئاتر کشور است. بازیگری که بیش از 45 سال از عمر خود را صرف فعالیت حرفه ای کرد و خیلی زود توانست مهارت های بازیگری عالی خود را در مقابل نویسندگان و کارگردانان به نمایش بگذارد.

آتیلا پسیانی

پسیانی در نیمه دوم دهه 50 و نیمه اول دهه 60 به چهره مورد اعتماد بسیاری از جریانات هنر کشور تبدیل شد و به همین دلیل از آن زمان تا به امروز که بیماری او به اوج خود رسیده است در صحنه حضور مستمر داشته است. . امروزه بیش از 40 نمایش، حدود 80 فیلم و بیش از 70 سریال و مجموعه در کارنامه کاری او وجود دارد که این بازیگر را به یکی از فعال ترین هنرمندان کشور در 5 دهه اخیر تبدیل کرده است. البته پسیانی در طول این سال ها سمت هایی مانند دستیار کارگردان، انتخاب بازیگر، بازیگر، برنامه ریزی، گوینده و دستیار صحنه و لباس را نیز بر عهده داشته است.

او همچنین در مورد نقش احساس تعارض می کرد و هنگام مواجهه با آن سرسختانه پاسخ نمی داد. به همین دلیل بیشتر نقش‌های او صمیمیت و سبکی خاصی داشت که باعث می‌شد مخاطبان به او نزدیک شوند. البته این ویژگی در چهره اخلاقی این بازیگر نیز به چشم می خورد. وجود همین ویژگی باعث شده بود که همچنان همچون سال های اول حضورش در عرصه هنری کشور مورد توجه سران جریان های مختلف فکری قرار گیرد. سبک های متفاوتی در کارنامه این بازیگر وجود دارد که شامل بهرام بیضایی، رسول ملاقلی پور و ابراهیم حاتمی کیا می شود. یکی از ویژگی های پیسیانی موازی کاری و تعادل هنری بود که بین فعالیت های سینما، تئاتر و تلویزیون ایجاد کرد. این بازیگر هیچ یک از این عرصه ها را برای هنر دیگری رها نکرد و تقریباً در هر دوره ای فعالیت های همزمان در سینما، تئاتر و تلویزیون را تجربه کرد.

یک قتل سینمایی

در بیست و سوم، تقریباً ده روز از این اتفاقات تلخ گذشته بود مهر و هنگامی که داریوش مهرجویی و همسرش در خانه خود کشته شدند، همه شوکه شدند. محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه سینما قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی فر در منزلشان در کرج را تایید کرد.

این حادثه در زیبادشت مشکین آباد رخ داد و دختر داریوش مهرجویی موضوع را به پلیس اطلاع داد. به گزارش خبرنگار ایسنا به نقل از پلیس، ماجرای برنامه ریزی شده سربری در فضای مجازی نیز صحت ندارد. سردار هداوند فرمانده انتظامی استان البرز گفت: شواهد حاکی از آن است که این قتل به دلیل اصابت سلاح سرد به ناحیه گردن و اعضای بدن صورت گرفته است.

سینما در سیاه/ داغ مهرجویی و بازیگران آن در قلب پاییزی قرار دارند

موسیقی تشییع جنازه

فقط در بخش سینما در سال سوم هیچ هنرمند بزرگی را از دست نداده ایم آبان پروفسور لیلا افشار، نوازنده چیره دست و اولین زنی که در جهان موفق به اخذ مدرک دکترا در رشته گیتار شد، پس از یک دوره طولانی بیماری در سن ۶۳ سالگی درگذشت.

لیلی افشار یکی از ۱۲ گیتاریست بین المللی بود که برای اجرای آندرس سگویا در دوره های پیشرفته اش در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انتخاب شد. در آن زمان، پس از این دوره، استاد سگویا در مصاحبه ای در شبانگاه NBC در مورد افشار، پیش بینی کرد که او روزی به یک نوازنده مشهور تبدیل خواهد شد. علاقه او به موسیقی معاصر باعث شد تا یکی از اولین مفسران آثار رضا ولی، گری ایستر، جرارد روژد، لوریس چوبانیان، آرن ملنس، کامران اینجه، باربارا کولب، مرلین زیفرین و سالوادور بروتونز باشد.

چند روز بعد در روز سیزدهم اکبر گلپا خواننده پیشکسوت کشور و از اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت وارد شد. آبان او بر اثر بیماری درگذشت.

سینما در سیاه/ داغ مهرجویی و بازیگران آن در قلب پاییزی قرار دارند

آخرین نفر “هامون”

همزمان در چهلم داریوش مهرجویی بیتا فرهی پس از یک دوره طولانی بیماری درگذشت.

بیتا فرهی برای اولین بار در سال ۱۳۶۸ در سن ۳۱ سالگی با فیلم «هامون» در نقش «مهشید» در کنار هنرمندان مطرحی چون خسرو شکیبایی و عزت الله زمازی جلوی دوربین رفت. او آخرین تجربه در عرصه سینما را از نگاه عمویش آقای ناصر چشم دارد آذر، برنده شد. آقای اوگن آذر پس از تماشای اجرای فرهی، وی را به آقای داریوش مهرجویی (کارگردان) معرفی کرد و پس از گذراندن موفقیت آمیز آزمون، به سرعت برای ایفای نقش جدید در پروژه های جدید تایید شد.

مهرجویی در گفت و گوی مانی حقیقی با داریوش مهرجویی که در کتابی به نام کارنامه چهل سالگی منتشر شده است، با خاطره ای از خسرو شکیبایی یاد می کند; در صحنه ای از فیلم هامون، مهشید دیر به خانه می آید. برای رسیدن به یک صحنه طبیعی، به بیتا فرهی نگفتیم در این سکانس سیلی بخورد! زنده یاد خسرو پس از قبول این نقشه به گوشه ای از محل رفت و به شدت گریست. رفتم کنارش تا دلداریش کنم. خسرو گفت: می دانستم که سیلی خواهم خورد.

بعد از هامون، مهرجویی بلافاصله شروع به خلق یک بانو کرد. او در جایی گفته بود که فیلمنامه این اثر را بر اساس شخصیت بیتا فرهی نوشته است. شاید او کاراکتر بانو را نزدیک به فرهی می دید و با شناختی که از او داشت این نقش را به فرهی پیشنهاد می کرد و به این ترتیب فرهی، شکیبایی و تازه با هم بازی کردند. بانو ساخته شد اما باید هفت سال صبر کرد تا روی پرده زنده شود.

او پس از «بانو» به دلیل دوستی صمیمی که با پروانه پرتو داشت، در «کیمیا» احمدرضا درویش بازی کرد و دوباره با حوصله بازی کرد تا اینکه تماشاگران او را با چادری گلدار و ظاهری متفاوت در «اعتراض» مسعود کیمیایی دیدند. این تجربه برای او دلچسب بود: «من همیشه این فیلم را دوست دارم چون نقشم کاملاً متفاوت بود.» «من دوست ندارم نقشی کلیشه ای بازی کنم و همیشه یک زن پولدار و ثروتمند باشم و نقش «اعتراض» کاملاً متفاوت بود. “

سینما در سیاه/ داغ مهرجویی و بازیگران آن در قلب پاییزی قرار دارند

پروانه بی گناه

ششمین آذر و بالاخره پروانه معصومی آخرین هنرمندی است که امروز هم در جمع ما بود. چهره او را در «رگبار» ساخته بهرام بیضایی، کارگردانی که جایگاه ویژه ای برای زنان قائل بود دیده بودیم، «ناخدا خورشید» و «سینما بازیگران ناصرالدین شاه» از او را هم به یاد داریم، اما صدای او را در «شهر قصا» شنیدیم. سینما پروانه معصومی، همان زنی که تقریباً 30 سال پیش برای فرار از سختی های زندگی شهری به یکی از روستاهای استان گیلان به نام «طاهر گوراب» مهاجرت کرد و زندگی در اطراف شهر صومعه سرا و احاطه شده در طبیعت باشکوه را به شکلی خاص تجربه کرد. کوه های جنگلی، زیرا خودش کاشته و شروع به پرورش گل و گیاه و کار در باغ کرد. او متولد 1323 و یکی از مهمترین بازیگران زن سینمای ایران در دهه 50 و 60 بود. او با قدرتمندترین بازیگران سینما از بازی برای بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی گرفته تا محسن مخملباف و کیومرث پوراحمد کار کرده بود.

۲۴۵۲۴۵

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *