دولت در اواخر سال 1402 خبر جدیدی مبنی بر پرداخت سود سهام به صاحبان سهام و وراث متوفی اعلام کرد.

سود سهام در مرحله دوم چقدر است؟

صاحبان سبد سهام 492 هزار تومانی در مرحله اول پرداخت سود 681 هزار تومان، سبد 532 هزار تومانی 736 هزار تومان و سبد یک میلیون تومانی یک میلیون و 385 هزار تومان دریافت کردند.

اما نظرسنجی ها نشان می دهد در سال های اخیر سود سهام در مرحله دوم بیشتر از مرحله اول بوده است. در سال گذشته سهامدارانی که 452، 492 و 532 هزار تومان در پرتفوی سهام خود داشتند به ترتیب 510، 555 و 600 هزار تومان و سهامدارانی که یک میلیون تومان پرتفوی داشتند، در دوره اول مبلغ 1 میلیون و 128 هزار تومان دریافت کردند. در فاز اول، سهامداران به ترتیب 613، 667، 721 و 1.356.000 تومان دریافت کردند و در صورتی که در سال جاری هم همین روال باشد، سهامداران در روزهای پایانی سال 1402 سود بیشتری نسبت به فاز اول خواهند داشت.

اگر یک خانواده چهار نفره از طریق این حساب یک میلیون تومان سهام داشته باشند، در مرحله دوم 6 میلیون و 452 هزار تومان سود سهام عدالت دریافت خواهند کرد.

تمام تلاش سازمان بورس این است که سود سهام را به موقع پرداخت کند. این در حالی است که برخی شرکت ها بدرفتاری کرده و در واریز وجوه مربوط به سهام کوتاهی کرده اند و در نتیجه واریز سود ردیف دوم به تاخیر افتاده است.

یک مقام مسئول در سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در سال های اخیر سود سهام عدالت در دو مرحله واریز شده و سود سال 1402 نیز با همین رویه به حساب سهامداران واریز می شود. به این ترتیب مرحله اول پرداخت سود سهام عدالت در آذرماه انجام شد و سود فاز دوم نیز در روزهای پایانی سال 1402 به حساب صاحبان سهام عدالت واریز می شود.

سعید واشقانی فراهانی، رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس در گفتگو با خبرنگار اختاز آنلاین، گفت: تمام تلاش سازمان بورس این است که سود سهام را به موقع پرداخت کند. این در حالی است که برخی شرکت ها بدرفتاری کرده و در واریز وجوه مربوط به سهام کوتاهی کرده اند و در نتیجه واریز سود ردیف دوم به تاخیر افتاده است.

وی افزود: با توجه به پیگیری ها و اولتیماتومی که به شرکت های ذیربط داده ایم، به این تخلفات رسیدگی و مرحله دوم سود سهام در روزهای پایانی سال به حساب سهامداران واریز می شود.

آخرین فرصت برای وراث برای دریافت مشارکت سرمایه امسال

وراث متوفی تا 10 اسفند پس از اتمام فرآیند تقسیم ارث سهام سرمایه آنها، سود سهام سرمایه برای آنها واریز می شود.

وراث برای دریافت سود در این سال و سال های قبل باید مدارک خود شامل کپی کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا معادل آن اصل کارت ملی و صفحه اول کارت ملی را ارائه دهند. شناسنامه کلیه وراث ذکر شده در گواهی تحدید وراثت و اصل آن و یا تماس با مراکز مربوطه برای دریافت کپی اصل گواهی محدودیت وراثت.

به گفته محمود حسنلو – قائم مقام شرکت سپرده گذاری مرکزی – برای این کار یکی از وراث یا نمایندگان وراث اعدام شده باید یکی از شعب سراسر کشور کارگزاران بورس یا یکی به شعب بانک های ملی، ملت، تجارت و پارسیان مراجعه کنید.

فرآیند تقسیم سود سهام عدالت بین وراث حداکثر دو روز کاری به طول می انجامد و کلیه مراحلی که پرونده طی می کند به وضوح در پورتال یکپارچه ذی نفعان قابل مشاهده است.

محمد باغستانی – مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی نیز گفت: «هیچ یک از این فرآیندها نیاز به پرداخت وجه ندارد و کاملاً رایگان است.» حتی اگر وراث از دارایی متوفی اطلاعی نداشته باشند، می توانند از طریق درگاه املاک نسبت به استعلام دارایی متوفی اقدام کنند.

بر اساس این گزارش، بیش از 3.7 میلیون سهامدار عدالت از سال 2004 جان خود را از دست داده اند یکی انتقال سهام از وراث متوفی از طریق انتقال به 6000 شعبه کارگزاری یا بانک های منتخب (ملی، ملت، پارسیان و تجارت) امکان پذیر است.

افراد دارای وضعیت بورسی پس از ورود به درگاه یکپارچه فعالان بازار سرمایه به آدرس ddn.csdiran.ir می توانند با درج کد ملی و تاریخ تولد افراد متوفی از طریق گزینه «سهام متوفی» وضعیت سهام خود را استعلام کنند.

افزایش 100 هزار تومانی سود سهام در مرحله دوم

در سال های اخیر پرداخت سود سهام در دو مرحله انجام شده است و در صورت رعایت روال سال گذشته، پرداخت در هفته پایانی سال انجام می شود. اسفند پایان 1402، گروهی از صاحبان سهام در آخرین ماه سال دو سود سهام جداگانه دریافت می کنند.

بر اساس وعده های داده شده، در چند روز اخیر مرحله دوم پرداخت سود سهام به کلیه سهامداران برنامه ریزی شده است. اسفند انجام شود. در سال های اخیر، سود سهام عدالت در دو مرحله پرداخت شده است. در صورت رعایت روال سال گذشته، حساب سهامداران در هفته آخر سال بدهکار می شود.

مجید عشقی رئیس سازمان بورس، محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه اوراق بهادار و مهدی حاجیوند دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور حقوق صاحبان سهام زمان تقسیم سود را اعلام کردند. توزیع سهام «پایان سال» خواهد بود، اما زمان دقیق تقسیم سود مشخص نیست. هنوز مشخص نشده و احتمالا باید تا اواسط اسفندماه منتظر بمانیم تا تاریخ دقیق واریز سود به حساب سهامداران مشخص شود.

سال گذشته سود پرداختی به سهامداران در مرحله دوم نسبت به سود مرحله اول حدود 17 درصد افزایش یافت.

۲۳ آذر امسال در مرحله اول پرداخت سود سهام، دارندگان پرتفوی سهام 492 هزار تومانی 681 هزار تومان، 532 هزار تومان 736 هزار تومان و یک میلیون تومان سبد سهام یک میلیون و 380 تومان دریافت کردند.

سپرده سود غیرمنتظره برای وراث سهام

علاوه بر سود مرحله دومی که همه صاحبان سهام دریافت خواهند کرد، ممکن است در ماه آینده برخی سهامداران غافلگیر شوند زیرا به تازگی اعلام شده روند تقسیم سود سهام وراث تا سقف 10 خواهد بود. اسفند در پایان ماه سود سهام سال جاری و سال های گذشته به حساب وراث واریز می شود.

همانطور که گفته شد، پرداخت سود سهام متوفی مشروط و منوط به تقسیم سود سهام عدالت وراث تا 19 اسفند است و در صورت احراز چنین شرطی، برخی از دارندگان سهام عدالت که به عنوان به وراث پرداخت می شود وراث در شب عید دو سود جداگانه دریافت می کنند. دریافت خواهید کرد./منبع: ایران جیب

متقاضیان وام سهام باید موارد زیر را مطالعه کنند:

بحث پرداخت وام یارانه ای در سال های اخیر هرگز به درستی اجرا نشده است. بانک ها اعلام کردند که منابع مالی لازم برای پرداخت وام های یارانه ای به مشمولان را ندارند. البته بازپرداخت این وام با توجه به بخشنامه بانک مرکزی از سال 1395 الزامی است. نبود و بر عهده شبکه بانکی نبود. شبکه بانکی در دولت سیزدهم توجه چندانی به تصمیمات دولت نداشت. حتی بانک ها هم گفتند تا چند ماه پس از انتشار بخشنامه دولت، موضوع به آنها ابلاغ شده است. در واقع به نظر می رسد دولت ها تصمیماتی می گیرند که شبکه بانکی قادر به اجرای آن نیست و به فکر منابع مالی بانک ها نیست.

همچنین نمایندگان مجلس اسفند سال گذشته در جریان بررسی بودجه، طرح بودجه ای را تصویب کردند که به متقاضیان تسهیلات ازدواج و مراقبت از کودکان اجازه می دهد از حساب کفالت یا سهام خود به عنوان تضمینی برای پرداخت این تسهیلات استفاده کنند.

موضوع پرداخت وام 10 میلیونی یارانه ای اکنون در برخی رسانه ها مطرح شده است. وامی که پلیس فتا آن را رد کرد اما بعدا متوجه شد یکی از مؤسسات قرض الحسنه مدعی پرداخت آن است.

با پیگیری های دولت مشخص شد سازمان هدفمندسازی یارانه ها و وزارت کار هیچ قصدی برای بازپرداخت وام 10 میلیونی یارانه ها نداشته اند و اساسا چنین موضوعی از سوی دولت اشتباه بوده است. اما آنطور که بررسی های بعدی نشان داد یکی از موسسه های قرض الحسنه در تهران مدعی توزیع 10 میلیون وام یارانه ای به متقاضیان شده و تمامی خانوارهایی که یارانه دریافت کرده اند می توانند مشمول این وام شوند. با این وجود، نکته مهمی که در مورد این موسسه ذکر شد، نداشتن مجوز از بانک مرکزی و تنها با سه شعبه در تهران بود.

در بررسی ها مشخص شد که این موسسه مالی و اعتباری تازه تاسیس بوده و حتی مجوز آن را از بانک مرکزی دریافت نکرده است./تجارت نیوز

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *