ایران باید سریعا ۳ شهر بزرگ فردوسی، حافظ و سعدی را به ۳ قطب گردشگری، تفریحی و اقتصادی تبدیل کند.

 

در نوشتاری با عنوان “ضرورت توجه به جزایر سه گانه ایرانی”، حسین علایی، فرمانده دوران جنگ و پژوهشگر امور استراتژیک، در شفقنا مطرح کرده است که اقدامات روسیه علیه ایران، موضوع اهمیت جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس و مسئله تمامیت ارضی ایران را در ذهن عمومی به یاد داشته و مردم را نسبت به نیت روسیه به شدت مشکوک کرده است.

به تعبیر علایی، حضور وزیر خارجه روسیه در اجلاس مشترک وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس و حمایت روسیه از مواضع امارات در باره جزایر سه گانه ایرانی، نشان می‌دهد که ایران باید موضوع حاکمیت بر این جزایر را جدی تر بگیرد. ایران باید از طریق اقدامات موثر، امارات و کشورهای حامی وی را از طرح مداوم این مسئله ناامید کرده و از حقوق خود در این مورد دفاع کند.

اقدام خصمانه روسیه علیه ایران در پی سفر رئیس جمهور چین به عربستان سعودی در نیمه دی ماه 1401 و همراهی وی با مواضع کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در همه زمینه ها علیه جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد.

اقدام روسیه علیه ایران بار دیگر موضوع اهمیت جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس و موضوع تمامیت ارضی ایران را در افکار عمومی مطرح کرده و مردم را نسبت به نیات روسیه به شدت مشکوک کرده است.

فارغ از تحلیل ها و دلیل رفتار زشت دولت های چین و روسیه با ایران در قبال موضوع جزایر ایرانی، چه می توان کرد که دولت امارات را از طرح دائمی موضوع جزایر ایرانی در اجلاس های متعدد منصرف کرد؟

به نظر می رسد خوب است که دولت جمهوری اسلامی ایران دو اقدام اساسی برای حفاظت از این جزایر را در دستور کار دائمی خود قرار دهد.

یکی از اقدامات سیاسی این است که به وزارت امور خارجه دستور داده شود تا قبل از سفر مقامات کشورهای مختلف به منطقه خاورمیانه درباره حساسیت ایران برای حفظ تمامیت ارضی خود به همه توضیح دهد و به آنها هشدار دهد که مراقب باشند در دام نقشه ها نیفتند. خلیج فارس به دست ایران نیفتاد.

به کشورهای مختلف باید یادآور شد که یکی از بهانه ها و دلایل صدام حسین برای آغاز جنگ با ایران، اعمال فشار نظامی بر ایران است تا این سه جزیره مهم خلیج فارس به اعراب واگذار شود.

با تلاش و مقاومت ۸ ساله در برابر تجاوز ارتش متجاوز بعثی که با حمایت کشورهای عربی از صدام انجام شده بود، جمهوری اسلامی ایران موفق شد قادسیه صدام حسین بعثی را شکست دهد.

به علاوه، برای بهره‌برداری از پتانسیل‌های اقتصادی و گردشگری این سه جزیره، ایران باید برنامه‌ای جامع برای تبدیل آن‌ها به سه قطب گردشگری، تفریحی و اقتصادی را پیش بگیرد. به همین منظور، احداث شهرهایی با نام‌های “فردوسی”، “حافظ” و “سعدی” در این سه جزیره و ساخت بیش از صد برج بلند با حداقل پنجاه طبقه، با سرمایه‌گذاری همه ایرانیان، می‌تواند این سه جزیره را به قطب‌های بزرگ رفت‌وآمد، ورزش‌های دریایی، گردشگری و تفریحی در منطقه میانی خلیج فارس تبدیل کند.

در صورت انجام چنین کاری می توان انتظار داشت که حدود صد هزار ایرانی و گردشگر شبانه روز در این جزایر مستقر شوند و ایرانی ها به جای رفتن به دبی و ترکیه برای سرمایه گذاری و تفریح ​​به این جزایر بروند.

با توجه به رفت و آمد شبانه‌روزی گردشگران به این جزایر، طبیعتاً چشم طمع خارجی‌ها از آن‌ها دور خواهد شد.

اما باید توجه داشت که سیاست نامتوازن خارجی و اعتماد بیش از حد به روسیه و چین و دور افتادن از شعار انقلابی “نه شرقی نه غربی”، موجب رفتارهای شگفت‌انگیزی از سوی روسیه و چین علیه ایران شده است. لذا، برای جلوگیری از این رفتارها، باید به شعار انقلابی پایبند بوده و سیاست خارجی خود را به گونه‌ای تنظیم کرد که امنیت و منافع کشور را حفظ کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *