به گزارش پی ام آپ، وی گفت: در خصوص بنزین با دو نوع مشکل مواجه هستیم، اولین مشکل این است که مردم از کارت های شخصی برای سوخت گیری در پمپ بنزین ها استفاده می کنند و کارت جایگاه کمتر است، زیرا از یک سو آمار مصرف دقیق است. . و میزان مصرف مشخص شود و از طرفی تا حدودی جلوی قاچاق گرفته شود. دلیلش هم این است که عده ای کارت سوخت اجاره می دهند یا می فروشند و اینها به لبه مرز می روند و پایگاه قاچاق سوخت می شوند.
وی ادامه داد: این تکلیف بودجه 1402 بود که توسط یکی از همکارانم که شناخت دقیقی از حوزه پالایش و پخش داشت مطرح شد و این هم حرف دقیقی است که وزارت نفت برود بررسی کند و ترتیبی بدهد که کارت های شخصی استفاده می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: برای اجرای این مصوبه، وزارت نفت در گام اول، کارت پارکینگ را محدود کرد که به نظر من کار درستی نبود یا حداقل جامع نبود، زیرا مشخص بود که این موضوع قابل پیگیری است. تا یک نقطه خاص، و ازدحام جمعیت قابل پیش بینی بود.” به مسئولان وزارت نفت هم گفته بودم ممکن است این اتفاق بیفتد و آنها هم عقب نشینی کردند و این نشان داد که تصمیم درستی نبوده است.
شریعتی در ادامه به روند تولید و مصرف بنزین در کشور اشاره کرد و تصریح کرد: مشکل دوم این است که تولید بنزین ما از امسال منفی بوده است. چون در سالهای اخیر دولتهای قبلی روی ساخت پالایشگاهها کار چندانی نکردهاند و افزایش تولید را پیشبینی نمیکردیم، در عوض مصرف افزایش یافت و با حذف کرونا جهش داشت. ایجاد فوری، خودروهای فرسوده را از رده مصرف کننده حذف نمی کنیم و مصرف خودروهای داخلی نیز بالاست و واقعاً مردم در این مشکل مقصر نیستند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: باید با سیاست های غیر قیمتی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از مصرف بی رویه و قاچاق انجام دهیم و نکته دیگر این است که در مصرف بیش از حد استاندارد نیز تصمیم گیری کنیم. همانطور که در برق و گاز که حامل انرژی هستند، می گوییم یک سطح مصرف تحت پوشش یارانه است، مثلاً 70 تا 75 درصد مصرف را یارانه در نظر می گیریم و کسانی که بالاتر از مدل و استاندارد مصرف می کنند باید پرداخت کنند. بیشتر. ; ما هم باید در این زمینه تصمیمی از این دست بگیریم. چرا همه مردم باید هزینه واردات بنزین را بپردازند اما کسی که بیشترین مصرف را دارد و چند خودرو دارد آن را نپردازد؟
شریعتی ادامه داد: برای پیاده سازی این سامانه ابتدا باید برای همه مردم دسترسی به بنزین ایجاد کنیم چرا که برخلاف گاز و برق، مردم عادی به بنزین دسترسی ندارند و در واقع حدود 50 درصد خانوارهای کشور دسترسی ندارند. به بنزین آنها ماشین ندارند و عملاً به بنزین دسترسی ندارند.» و ما نمی توانیم سیستم مدل مصرف را پیاده سازی کنیم.
و افزود: ابتدا باید توزیع را عمومی کنیم، یعنی به هر کشوری یک سهمیه بنزین یارانه ای بدهیم، آنهایی که خودرو دارند استفاده کنند و آنهایی که ندارند بفروشند. اگر این را اجرا کنیم، می توان گفت هرکس بیش از سهمیه مصرف کند، هزینه آن را می دهد. در این شرایط دولت با قیمت یارانه ای به همه سهم مساوی می دهد، قیمت را افزایش نداده و تاثیری بر تورم ندارد.
شریعتی با اشاره به آثار اجرای چنین راهکاری گفت: در این شرایط دولت موظف به ارائه بنزین یارانه ای است. در نتیجه دولت بنزین را نه قیمت گذاشت و نه گرانی کرد و نه اثر تورمی داشت. سیستم توزیع منصفانه است، مصرف کنندگان بالا هزینه بیشتری می پردازند. این کار درستی است که باید برای جلوگیری از قاچاق انجام شود.
وی تصریح کرد: این توزیع باید در کارت بانکی هم اجرا شود، چرا؟ از آنجایی که شبکه قابل اعتماد، قابل نظارت و کنترل است، زیرساخت شما نیز در دسترس است. نیازی به پرداخت هزینه دولت نیست زیرا خود بانک با توجه به معاملات و درآمدی که برای آن به ارمغان می آورد زیرساخت ها و تسهیلات عملیاتی را فراهم می کند.