مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: سمنان در سال 1402 با کسب امتیاز در شاخص های مختلف به عنوان «پایتخت کتاب ایران» تأسیس شد.
فرشید فلاح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 110 شهر برای انتخاب پایتخت کتاب ایران در مرحله اول ثبت نام کردند که از این تعداد 12 شهر به عنوان شهرهای دوستدار کتاب و پایتخت کتاب ایران معرفی شدند.
وی ادامه داد: ۲ شهر از ادامه رقابت از بین ۱۲ شهر «دوستدار کتاب ایران» انصراف دادند و با نظر داوران از میان ۱۰ شهر، سمنان به «شهر پایتخت کتاب ایران» انتخاب شد.چهار داور از جنبههای متعدد، نظیر ارایه طرحهای خلاقانه، سمنان را برای معرفی و انتخاب به عنوان «شهر پایتخت کتاب ایران» مورد بررسی قرار داده بودند.
سمنان چگونه به «پایتخت کتاب ایران» تبدیل شد؟
سمنان سال گذشته و امسال کاندیدای عنوان «پایتخت کتاب ایران» بود و طرحهای مختلفی در حوزههای مختلف از جمله کتابخانه اینترنتی و پستی، لیگ کتابخوانی و نذر کتاب در شهرستانهای این استان اجرا شده است.
در بین 12 شهر، سمنان به عنوان یکی از گزینه های جدی «پایتخت کتاب ایران» معرفی شد و اکنون با کسب امتیازات لازم، این مقام را کسب کرد و به عنوان «پایتخت کتاب ایران» معرفی شد.
امسال 204 شهر متقاضی عنوان «پایتخت کتاب ایران» بودند که از این تعداد 105 شهر واجد شرایط بودند. در ادامه 12 شهر به عنوان شهر دوستدار کتاب و از بین 12 شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شدند و دومین شهر دوستدار کتاب سمنان بود.
سمنان امسال به عنوان یک گزینه جدی در راه اندازی «پایتخت کتاب ایران» حضور داشت و فعالیت در این حوزه با جدیت دنبال شد و برنامه ها و طرح های مختلفی در این شهر به ویژه در بخش غیردولتی اجرا شد.