زندگی با کتاب

من همیشه رسم دارم کتابهایی را که خریداری کرده ام یا از عزیزانی که اثری جدید نوشته اند یا ترجمه کتابی را که اغلب بسیار دشوارتر از نوشتن و تألیف هستند، به دلیل پیگیری های متواضعانه متنوع و گسترده مانند فعالیت علمی و فعالیت های تخصصی درمانی خود، با حضور در فرهنگستان علوم پزشکی ایران، در گسترش فرهنگ اصیل اسلام که در واقع مکتب اهل بیت علیهم السلام بود، کوشید تا فرهنگ کورس را گسترش دهد. انتشار و نهادینه کردن عن و عترت در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشجویان آن‌ها. با همکاری و همکاری و حضور اساتید عالی رتبه پزشکی و چهره های برجسته طب قرآنی کشور در معاونت قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی ایران بوده و هستیم.

این تلاش‌ها و فعالیت‌ها با پشتیبانی ویدئو کنفرانس‌های ماهانه و برگزاری کنفرانس‌های سالانه در سطح کشور انجام می‌شود که در دو سال اخیر موفق به برگزاری کنفرانس بین‌المللی جهان اسلام با حضور پزشکان، رؤسای و اساتید برجسته دانشگاه‌ها شده است. علوم پزشکی کشور و مهمانان. قرآن پژوهان خارجی سایر کشورهای اسلامی که اکنون در آستانه برگزاری یازدهمین کنفرانس بین المللی در دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند و همچنین سفر و فعالیت های دیگر اغلب در رأس انباشت این نوع کتاب ها بر روی میز من بوده است. و از آنجایی که عادت داشتم و دارم که کتابی را نخوانم و نکات برجسته کتاب را در صفحه یا صفحاتی یادداشت کنم و آنها را در کتاب بگذارم، این کتاب را در قفسه های کتابخانه ام نمی گذارم.

زندگی با کتاب
در هفته گذشته آبان توفیق یار در این ماه (1402 شمسی) توفیق یافت که پس از بوسیدن آستانه و زیارت امام رئوف علیه السلام به همراه جمعی از اساتید و بزرگان حوزه، دانشگاه، قرآن پژوهان و طلاب میراث قرآنی به مشهد مقدس مشرف شد. ، در مراسم رونمایی از مصحف شریف رضوی، به همت و حمایت صدیق شفیق، دوست و برادر دیرینه ام، خادم برجسته و خستگی ناپذیر جناب حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی باعث افتخار است. برای حضور من و همچنین تلاش ها و تحقیقات دکتر. کریمی نیا، قرآن پژوه کوشا که از قرن اول هجری به مدت هفت سال بر روی این قرآن برجسته کار کرد. یکی یکی از زیباترین و فراموش نشدنی ترین برگ های زندگی فرهنگی من به حساب می آید، زیرا دانشگاهی با شخصیت های برجسته قرآنی و تاریخی و دیگرانی که به ندرت گرد هم می آیند، در این سفر 72 ساعته جلسات و سخنرانی ها، امتیازات زیادی به من داد و خاطرات خوشی را برایم به یادگار گذاشت. در گوشه ای از ذهنم

زندگی با کتاب
یکی از امتیازات اینجانب در این سفر معنوی، معنوی، علمی و قرآنی، دیدار با برادر ارجمند و فرهیخته ام محقق و روانکاو- مترجم گرانقدر جناب آقای محمدرضا مروارید است که خود ریشه در بزرگ، ارزشمند و علمی دارد. نسب حوزه علمیه مشهد مقدس ستاره درخشان این خاندان علمی و حقوقی شیعه بوده و بوده و سابقه حضور و فعالیت آن به بیش از دو قرن می‌رسد.
در تاریخ این خانواده به این موضوع اشاره شده است یکی اجدادی از این سلسله به نام شمس الدین محمد از وزرای دربار زمان خود از شاهزادگان تیموری برای مأموریتی به بحرین سفر کرد و در راه بازگشت چند مروارید گرانبها با خود آورد که از این پس به مروارید معروف شد. “. این نام تا به امروز در خانواده باقی مانده است.

زندگی با کتاب
آقای محمدرضا مروارید که ریاست مؤسسه امام رضا (ع) مشهد را بر عهده دارد و به فعالیت های فرهنگی می پردازد، تاکنون موفق به ترجمه نزدیک به ده عنوان کتاب از جمله «زیارت و بارگاه امام رضا (ع)» شده است. ، شرح زندگانی امام رضا (ع)، بهار اول، ناگفته هایی از سفر شفای آیت الله سیستانی و … را می توان نام برد.
او که همیشه در این سفر و این دیدار مرا مورد لطف قرار می دهد، دو کتاب ترجمه شده خود با نام های «بهار اول» و «زندگی با کتاب» را به من هدیه داد. وی افزود که پس از دو ماه نوبت به خواندن کتاب «زندگی با کتاب» اثر دکتر است. تعریف خالدی در 261 صفحه با ترجمه روان آقای محمدرضا مروارید که توسط انتشارات هرمس منتشر شده است. بعد از خواندنش از بهبودی این برادر عزیز لذت بردم.

زندگی با کتاب
طریف خالدی مورخ فلسطینی است که بیشتر به خاطر کتاب «اندیشه تاریخ نگاری در میان مسلمانان» شهرت دارد.
وی در دانشگاه آمریکایی بیروت و دانشگاه شیکاگو تحصیل و تدریس کرده است. خانواده او متشکل از اساتید تحصیل کرده و دانشگاه است. مادرش مترجم و فعال مطالعات زنان است. او ایلیاد و ادیسه هومر را از انگلیسی به عربی ترجمه کرد و طریف خالدی با ترجمه مادرش این اثر را مطالعه کرد.
نویسنده در خانه ای پر از کتاب چشمانش را به دنیا می گشاید و با والدینی زندگی می کند که بیشترین خاطراتشان به جای مراقبت از فرزندانشان، خواندن کتاب است. به نظر او؛ او بیشتر به کتاب دسترسی داشت تا بوسه پدر و مادرش!!

زندگی با کتاب
این کتاب زندگینامه استاد بازنشسته ای است که از کودکی تا پیری با کتاب ها و نویسندگان آنها ماجراجویی کرده است. زندگی در خانه ای با دیوارهای پوشیده از کتاب آغاز می شود و در والدینی که بیشتر خاطرات دوران کودکی شان با کتاب خواندن تداعی می شود و شاید بیشتر کتاب و نگارش و تصحیح متن سخنرانی ها، مقاله ها و کتاب های دیگر داشته باشند توجه به مراقبت از کودک زیردست. درختان باغ ها دور خانه می دود.
نام دکتر طریف الخالدی به دلیل تحقیقات عمیق و گسترده او در زمینه تاریخ نگاری و به ویژه تألیف کتاب «اندیشه تاریخ نگاری در میان مسلمانان» است. کتاب «از قرآن تا مقدمه ابن خلدون» برای محققان این حوزه آشناست. سالها تحقیق، تدریس و تحصیل در مراکز علمی و آموزشی از اروپا و آمریکا تا خاورمیانه و زندگی در مراکزی که شاهد رویدادهای بزرگ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بوده اند، از او شخصیتی ساخته است که به جای دست در دست گرفتن پیرمردی می نویسد. تجربیات خواندن و وقتی به نوشتن کتاب یا به طور خلاصه «زندگی با کتاب» فکر می‌کنید، نباید شک کرد که اطلاعات ناب فراوانی در اختیار خواننده قرار می‌دهد.

زندگی با کتاب
وی که خود را گوشه نشینی می داند که همواره در حاشیه روند عادی زندگی مردم و حوادث آن زندگی کرده است، در گفتگویی از تردید خود می گوید: در منابع مطالعاتی جهان عرب تنها چند کتاب می توان یافت که زندگی طبقات پایین جامعه را منعکس می کند و این امیدواری را پنهان نمی کند که «کاش قصابان، کشاورزان، بازرگانان، مغازه داران و کارگران کارخانه ها تاریخ خود را بنویسند» و انتظار دارد که «فرهنگ زندگی نامه نویسی اینگونه باشد. با زمان باشید رشد خواهد کرد.» محبوبیت سلفی. شاید به همین دلیل است که معتقد است اگر می خواهد از زندگی خود بنویسد باید از کتابی بنویسد که تنها دغدغه اش در زندگی است. به همین دلیل کتاب خود را نه شرح حال می داند و نه روزشمار که آن را «انا و الکتب» می نامد تا خود را یار همیشگی کتاب و کتاب معرفی کند.

زندگی با کتاب
واضح است که این زندگی نامه شامل تمام کتاب هایی که خوانده یا حتی کتاب هایی که در ذهن و روح او اثر گذاشته است نیست، بلکه عمدتاً شرح کتاب هایی است که در دوران تحصیل در دانشگاه، او تاریخ را نوشته است. تمدن عرب با نگاهی به تمدن های مرتبط دیگر. بنابراین، اگر خواننده با خلأهای عمیقی در این نوع کتاب مواجه شد، باید بداند که نویسنده بهانه ای جز کمبود جا یا فراموشی نمی تواند برای این کار بیابد و بزرگترین آرزویش این است که این اثر، کتاب دوستان را وادار به نوشتن کتاب خود کند. تجربیات خود را با کتاب بنویسید و در نتیجه، مجموعه‌هایی از رویارویی‌های مداوم با میراث گذشته و آینده در طول زمان پدیدار خواهد شد.

زندگی با کتاب
این نویسنده پس از بازنشستگی زندگی خود را با کتاب آغاز کرد و به بهانه نوشتن زندگی نامه خود زندگی نامه خود را نوشت. با این حال، از آنجایی که بیش از همه به کتاب اهمیت می دهد، لازم می بیند که درباره کتاب های تأثیرگذاری که با آنها زندگی کرده و هنوز آثاری از آنها در ذهنش باقی مانده است، بنویسد. . او در کتاب ها به آرامشی دست یافت که برای انسان ها ممکن نبود. البته خانواده هنگام مطالعه مطالعه او را زیر نظر داشتند و هر زمان که او را در حال خواندن کتاب یا مجلات سطحی می دیدند راهنمایی می کردند.
در این اثر با کتاب ها و نویسندگان بسیاری آشنا می شویم. از فیلسوفان، مورخان، نویسندگان، جغرافیدانان، مفسران و… از سقراط، افلاطون، ارسطو، برتراند راسل، ماکیاولی، جاهیز، ابن خلدون، طبری، دانته تا ویرجینیا وولف و جولیان بارنز…
بیشتر رویکردهای او در حوزه تاریخ روشنفکری است، اما چند مقاله مجزا و تحقیقات زیادی دارد که درباره آنها نوشته است.

او مانند بسیاری از نویسندگان از سختی های نوشتن می گوید: وقتی می نوشتم و برای شروع کار یک برگه خالی جلوی پایم می گذاشتم، انگار آن برگه بازتابی از سفیدی و پوچی فکر و روح من بود. ساعت‌ها و گاه روزها صرف تفکر و اندیشیدن به افکار کاملاً نامرتبط می‌شد. نمیدونم چطوری از این دردسر خلاص شدم شاید به این نتیجه رسیدم که به جای اینکه منتظر ظهور باشم، شروع به نوشتن کنم و بعد برگردم و با ذهنی روشن و شفاف آن را ویرایش کنم.
درباره نوشتن این کتاب می نویسد: «اگر ماجده (همسرش) در را به روی من نمی کوبید». نبود و او تظاهر به نوشتن نکرد، این کتاب هرگز رنگ چاپ را نخواهد دید.

زندگی با کتاب
تصادفی نیست که جاحظ در نوشتن کتاب از نویسنده مصری چنین یاد کرده است:
اگر می خواهی کتابی بنویسی نباید آنطور بنویسی، مگر با این نگاه که همه با او دشمن هستند، همه چیز او را می دانند و همه وقتشان را با او می گذرانند. و به نوشتن بسنده نکن مگر اینکه او از نوشتن استراحت کند. و به افکار ناپخته بسنده نکن، زیرا نوشتن با فریب و مهربانی آغاز می شود. وقتی طبع انسان با ورزش و هیجان آرام و آرام شد و ذهن به جای خود بازگشت، باید دوباره به نوشته هایش نگاه کند و در هر فصل به آن توجه کند، مانند کسی که میل به سلامتی کمتر از ترسش از اشتباه است. و عیوب

زندگی با کتاب
اکنون نیمه شب گذشته و لحظه های زندگی و تاریخ در صبح سه شنبه سوم نهفته است بهمن ماه 1402 فرا رسید، لذت خواندن تا پایان این اثر زیبا که علاوه بر اطلاعات و اطلاعات زیبای ذکر شده توسط نویسنده، ترجمه روان این کتاب گرانبها توسط آقای مروارید، جملات به کار رفته در آن است. و نثر مانند دانه های شفاف است. و زیبایی مروارید در ذهنم می درخشد.

زندگی با کتاب

جانش از درد این روزگار پاک باد!

صبح سه شنبه 3 بهمن ماه 1402
10. رجب 1445 هجری قمری
تهران

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *