زاگرس ذخیره گاه طبیعی ایران است/ گواه فعالیت مافیای بلوط در کردستان

مساحت جنگل های طبیعی استان کردستان حدود 374 هزار هکتار است و گونه غالب این جنگل ها بلوط است. جنگل های استان در شمال زاگرس واقع شده و دارای گونه های مختلف بلوط از جمله بید، مازودار و برودار است. از گونه های همراه این درختان می توان به بنه، گلابی، زالزالک، افرا و سایر گونه های جنگلی اشاره کرد.

انواع مختلفی از محصولات جانبی جنگلی از جمله شیره سقز و مازو توسط بهره برداران مطابق با برنامه های بهره برداری و مدیریت منابع جنگلی از این جنگل ها برداشت می شود.

برداشت میوه بلوط و بذر درختان جنگلی به منظور حفظ و صیانت از جنگل مورد تایید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیست.

بهزاد شریفی پور، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان وی در گفت و گو با خبرنگار بازتاب آنلاین در سنندج، در خصوص نگرانی های دولت در خصوص بلوط های زاگرس گفت: اداره کل منابع طبیعی استان قرار است علاوه بر گرد و غبار، گنجینه ارزشمند بلوط های زاگرس را نیز حفظ کند. گشت های ساعتی نیروهای مسلح …. یگان حفاظت و گشت و مراقبت از کاداستر شاخص های جنگل های استان. و اقداماتی را برای رفع تعرض به نام گذاری جنگل های استان انجام داده است.

وی افزود: برای حفظ جنگل های بلوط، جمع آوری بذر گونه های مختلف بلوط و تولید نهال آنها در نهالستان های جنگلی مدیریت شده و همچنین کاشت مستقیم بذر ارقام بلوط در مناطق سوخته را در دستور کار قرار داده ایم.

شریفی پور با اشاره به اهمیت حفظ جنگل های زاگرس توسط دولت، گفت: دولت باید برای حفظ جنگل های زاگرس تلاش کند و گواه این امر طرحی است که برای حفظ جنگل های زاگرس دریافت شده است. رئیس جمهور.”

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در پاسخ به این سوال که آیا فعالیت مافیای چوب در کردستان صحت دارد، گفت: وجود مافیای چوب در استان تایید نمی شود اما برخی افراد فرصت طلب و سودجو هستند. تلاش برای قطع غیرقانونی درختان جنگلی و قاچاق آنها به استان های همجوار. تعدادی از این افراد شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.

اونم همینطور نبود به احداث کارخانه کاغذ در کردستان اشاره و یادآور شد: تاییدیه و تاییدیه پایه احداث کارخانه کاغذ توسط اداره کل صمت صادر می شود که هنوز چنین مصوبه ای برای تایید و اظهار نظر به این اداره کل ارسال نشده است. .

زاگرس ذخیره گاه طبیعی ایران است/ گواه فعالیت مافیای بلوط در کردستان

پیمان فتاحی، مسئول روابط عمومی منابع طبیعی و حوزه های آبخیز کردستان وی در این خصوص گفت: جنگل های استان کردستان به وسعت 374 هزار هکتار در پنج شهرستان بانه، مریوان، سنندج، کامیاران و سقز پراکنده است.

وی افزود: گونه غالب جنگلی کردستان بلوط است و در این جنگل ها گونه های جنگلی دیگری مانند زالزالک، سماق، سنجد، گلابی، سیب، گردو و بادام نیز وجود دارد.

روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: جنگل‌های ایران به چند بخش تقسیم می‌شوند: شمال هیرکانی، شمال غرب زاگرس، مرکز، شمال شرق ارسباران و جنوب خلیج عمان که در اصل جنگل‌های تجاری محسوب می‌شوند اما جنگل‌ها و جنگل‌های زاگرس هستند. کردستان.» تحت الحمایه محسوب می شود که از این نظر حائز اهمیت است.

فتاحی با بیان اینکه بیش از 40 درصد آب شیرین ایران از جنگل های زاگرس تامین می شود، گفت: این جنگل ها نقش بسیار مفیدی در جذب کربن و جذب گرد و غبار، ذرات و آلاینده های محیطی دارند که در جلوگیری از فرسایش خاک و سیلاب های مرگبار بسیار موثر است. .

وی تصریح کرد: ارزش اقتصادی جنگل های زاگرس عمدتاً در امنیت زیستی با منافع اقتصادی پنهان آن است.

زاگرس ذخیره گاه طبیعی ایران است/ گواه فعالیت مافیای بلوط در کردستان

روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: با توجه به نقش حفاظتی جنگل های زاگرس. یکی یکی از راه های حفاظت از آن ایجاد محیطی برای تکثیر بلوط از طریق بذر بلوط است. همانطور که احتمالا شنیده اید، سنجاب ها، پرندگان جنگلی و حیوانات با انتقال دانه ها و میوه های بلوط از سایر درختان جنگلی، اما اساساً از طریق استفاده و بهره برداری از آنها، نقش موثری در تولید مثل درختان جنگلی دارند. ما میوه های بلوط را به صورت تجاری نمی پذیریم.

فتاحی خاطرنشان کرد: در استان کردستان 67 هزار خانوار مرتع و 14 هزار خانوار از عرصه های جنگلی استفاده می کنند. قالب طرح های بهره برداری از منابع طبیعی با مجوز اعطا شده و نظارت شرکای منابع طبیعی و آبخیزداری امکان پذیر است.

زاگرس ذخیره گاه طبیعی ایران است/ گواه فعالیت مافیای بلوط در کردستان

وی یادآور شد: با توجه به اینکه جنگل های کردستان و زاگرس نیاز مبرمی به تکثیر بذر دارند، جمع آوری تجاری برای جنگل مضر است.

مسئول روابط عمومی منابع طبیعی و حوضه های آبخیز کردستان که بیانگر این امر در تابستان امسال است. 450 وی گفت: یک هکتار از جنگل های مریوان در آتش سوخت مرداد ماه حوالی ساعت 14 آتش سوزی بزرگی در اسان آباد گامارلنگ و دره وران مریوان رخ داد. به دلیل توپوگرافی صعب العبور منطقه و عدم دسترسی آسان به این مناطق، اطفای حریق به سختی انجام شد.

فتاحی آتش زدن جنگل های بلوط مریوان را عاملی انسانی عنوان کرد و گفت: بهره برداری از جنگل ها یا بهره برداری قاچاقچیان زغال و افرادی که از قاچاق زغال سود می برند در آتش سوزی مریوان نقش دارند.

بلوط در ایران مهمترین و فراوان ترین گونه درختی در غرب کشور به ویژه در منطقه زاگرس محسوب می شود.; کوه ها، مراتع و زمین های زراعی زاگرس پوشیده از درختان بلوط است که طبیعتی بکر و جاذبه های فراوانی را برای مردم سخت کوش منطقه زاگرس به وجود آورده است.

زاگرس ذخیره گاه طبیعی ایران است/ گواه فعالیت مافیای بلوط در کردستان

۴۶

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *