به گفته محققان، اگر حسگرهای نور تلفن همراه روی تنظیمات خودکار باشند، برای تشخیص روشنایی محیط و تنظیم روشنایی متناسب با آن استفاده میشود.
همه ویژگیهای تلفن همراه مانند دوربین یا میکروفون عمدتاً به اجازه کاربر نیاز دارند، اما حسگرهای نور نیازی به مجوز ندارند و این چیزی است که محققان را نگران میکند زیرا هکرها میتوانند از آن سوء استفاده کنند.
به گزارش بازتاب آنلاین، تیم MIT الگوریتمی را توسعه داده است که می تواند تصاویر تعاملات یک فرد با گوشی خود را از طریق لمس، مانند اسکرول یا کشیدن انگشت روی صفحه موبایل، بازتولید کند.
این تیم در آزمایشات خود از تبلت اندرویدی استفاده کردند و آن را در شرایط مختلف قرار دادند. آنها این آزمایش را با استفاده از کاغذ، مانکن و دست انسان انجام دادند و حتی آنها را حرکت دادند. با این حال، آنها توانستند فعالیت های تلفن همراه را تحت هر شرایطی شناسایی کنند. نتایج به طور قطع نشان داد که دادههای حسگر نور را میتوان برای عکسبرداری از تعاملات صفحه و ایجاد تصاویر از آنها استفاده کرد.
قبلاً تصور نمی شد که چنین تهدیدی وجود داشته باشد، اما دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. به گفته محققان، بازیابی هر تصویر از تلفن همراه 3.3 دقیقه طول می کشد. بنابراین سرعت آن به اندازه کافی آهسته است که هرکسی که سعی در بازسازی فریم ها دارد، نمی تواند تعاملات تلفن شما را در زمان واقعی ببیند. حتی اگر آنها را بازسازی کند، تصاویر تار خواهند بود.
البته محققان راه هایی را برای جلوگیری از خطر احتمالی پیشنهاد می کنند. آنها معتقدند سنسورهای تلفن همراه نباید در حالت خودکار باشند، بلکه باید مانند دوربین ها یا میکروفون ها پس از اجازه کاربر کار کنند و دسترسی به سنسورهای نور محیط محدود شود. آنها همچنین پیشنهاد می کنند که سنسورها باید به روش های مختلف پوشانده شوند تا از ثبت تصاویر با وضوح بالا جلوگیری شود.