تا سال ها پیش اگر صحبت از بازار وانت و پیکاپ بود، ذهنیت عموم مردم ابتدا به سمت نیسان آبی می رفت.

به طور سنتی، تقاضا برای وانت یا پیکاپ در حوزه حمل و نقل عمومی برای حمل و نقل کالا و اثاثیه بود که عمدتاً ظرفیت بارگیری تا نیم تن را ارائه می داد. البته به جز نیسان آبی که با ثبت اهداف رسمی و غیر رسمی توانایی جابجایی و جابجایی تا سه تن بار را دارد و به عنوان محبوب ترین همراه رانندگان در جاده های شمال، جنوب و غرب و حتی … شهرهای شرق کشور اگرچه از بازی های نقش آفرینی وانت پیکان، وانت مزدا، وانت پرایدThunder و وانت آریسان (ون پژو) را نباید نادیده گرفت که بار حمل بار از 450 تا 750 کیلوگرم و در نهایت 800 کیلوگرم را بر عهده گرفته اند.

احیای وانت بار در بازار ایران

اما این تمام داستان این بخش نیست، در این وسط کامیون های دیگری وجود داشته اند که می دانند چگونه با عملکرد خود نقش کلاسیک تری را در فضای تجاری و کارگاهی ایفا کنند، Dongfeng Rich 2 را نشان می دهد. عمدتاً آنها این توانایی را داشتند که حداکثر 750 تا 1000 کیلوگرم بار را جابجا کنید.

در این میان سری هایلوکس ویگو (2004) و ریوو (2015) به عنوان یک پیکاپ لوکس وارداتی با دو دیفرانسیل شناخته می شود که مدت ها پیش در طبیعت گردی و آفرود در بین نسل جوان پیشرو بوده است. با ظرفیت کارگاهی، معدنی و شهری فضاسازی کرده است. اما برخلاف نسخه های جدید خارج از کشور که دارای موتور قدرتمند 4 لیتری هستند، از موتور 2.7 با حدود 164 اسب بخار قدرت و 245 نیوتن متر گشتاور با گیربکس 5 سرعته دستی استفاده می کند که ظرفیت، کیفیت و عمر مفید بیشتری نسبت به پیکاپ ها دارد. . چینی ها دارند

احیای وانت بار در بازار ایران

در این قسمت قصد داریم خودروهای وانت (در زبان فرانسه همان پیکاپ) را دسته بندی و بررسی کنیم:

مینی سگمنت با ظرفیت کمتر از نیم تن:

1- و تو پراید ۱۵۱
2- پیکان وانت
3- مناقصه و شما

بخش فشرده با ظرفیت حمل بین نیم تن تا 750 کیلوگرم:

1- آریسان 2
2- وانت مزدا (تک کابین / دو کابین)

بخش متوسط ​​با ظرفیت عملیاتی و کارگاهی و بار بین 750 تا 1000 کیلوگرم:

1- پدر
2- شوکا
3- ZX Capra 2
4- بال دیوار بزرگ 3
5- بال دیوار بزرگ 5
6- کامیون نیسان
7- ثروتمند دانگ فنگ 2
8- کارون

و جدا از دو بخش تجاری و باری که در بالا ذکر شد، بخش جدیدی از پیکاپ‌های سایز متوسط ​​وارد بازار شده است که باعث رنسانس در این بخش شده و تمایل بیشتری به رقابت با خودروهای دو چرخ متحرک هایلوکس دارد. به سمت تجمل گرایش دارند و طبیعت گردی و آفرود به ترند تبدیل شده اند:

1- کامیون پاژان هرور (از سال 2014 تولید نشده است)
2- ایسوزو دی مکس (محصول 2014)
3- فوتون تانلند E5 دیزل/بنزین
4- فوتون Tanland S (لیفت صورت)
5- آمیکو آسانا (Huanghai N2)
۶- KMC T8 (جک T8)
7- مکث لخته (دیون V5)
۸- فوتون Tanland G7
9- ZX G9 (ویشی 1949)
۱۰- چنگ لنگ تاگا
11- زامیاد زاگرس (Dayon V5)
12- کامیون یاز
۱۳- KMC T9 (جک T9)
۱۴- کتون L7 پلاس (Tralord 1986 / Vichy G7)
15- آمیگ اهورا (Tralord 1986/Weishi G7)
۱۶- آهنگ یانگ خان (پیکاپ موسو)

البته در بین وانت های فوق، مواردی وجود دارد که از کیفیت فنی بالایی برخوردار نبوده و یا از طراحی باکیفیت و متریال تکمیل داخلی مناسبی برخوردار نیستند، اما برای تغییر ذائقه مصرف کنندگان خارج از جاده یا علاقه مندان به داشتن یک کامیون آمریکایی پیکاپ های سبک چیزهای زیادی کشیده اند. اما این دلیل کافی نیست و امروزه مشتریان باهوش خود را در خلاء می یابند. نبود پیکاپ تراک ها یا شاسی بلندهای مستقل در بازار ایران به دنبال جایگزینی مناسب برای خودروهای گران قیمت اما قدیمی ژاپنی با برند خود هستند، هرچند در سال های اخیر شرکت های عرضه کننده محصولات SUV مانند سانگ یانگ رکستون G4، دایون Y5، یواز پاتریوت، فوتون ساوانا، جی ام سی S350 و اخیراً نیسان ترا در بازار ایران و پیکاپ ها با ورود فوتون تانلند G7، ZX G9، چینگ لینگ تاگا و با ورود جک T9 و سانگ یانگ خان به بازار سای. و همچنان پاسخگوی نیازهای بالای مسافران است. اما باید دید بقای برخی پیکاپ ها مانند Klott Pause، KMC T8، Amiko Asena، Patriot Pickup، Taga و Zagros با ورود رقبای قدرتمند چگونه است. (پاتریوت، زاگرس و تاگا گزینه هایی هستند که در بدو ورود به بازار به احتمال زیاد حذف می شوند و یا جایگاه خاصی پیدا نمی کنند به دلیل ضعف هایی که دارند. همچنین کیتون L7 با 150 اسب بخار قدرت و گیربکس دستی امکانات زیادی ندارد. طبق شایعات ، احتمالاً در تعداد محدود منتشر می شود). گفته نمی شود که ZX G9 با وجود هیبت و امکانات رفاهی خوب، به دلیل عدم شناخت بازار و تحلیل محصولات رقیب که با جک T9 رقابت می کنند، ذکر نشده است. پشت سر فوتون تانلند G7 و سانیانگ خان با موتور 2 لیتری و 195 اسب بخار قدرت خواهند داشت.

احیای وانت بار در بازار ایران

طی ده سال گذشته، بازار وانت دو کابین سایز متوسط، تولید 67339 دستگاه را به خود اختصاص داده است که در این میان خودروهای زیر جزو محبوب‌ترین و پیشروترین خودروهای این بخش بازار محسوب می‌شوند:

1- Cat T8: 23029 واحد
2- دانگ فنگ ریچ 2: 14178 دستگاه
3- فوتون تانلند: 10118 واحد
4- ZX Capra: 7423 (افزایش با آمار از سال 1998 و 1999)
5- Kulot Pause: 6057 دستگاه

نویسنده: آگیل مصطفایی
فعال و تحلیلگر صنعت خودرو

منبع:آخرخودرو

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *