به گزارش آنلاین، نماینده دائم چین در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو و دیگر سازمان های بین المللی در سوئیس بر درخواست پکن برای آتش بس فوری در غزه تاکید کرد. چن شو در پنجاه و پنجمین نشست اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره موضع چین در قبال مسئله فلسطین و رژیم اسرائیل گفت: اکنون که نوار غزه با بحران انسانی بی‌سابقه‌ای مواجه است، آتش‌بس از خواسته‌های فوری این کشور است. وی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی باید اقدامات موقت دیوان بین المللی دادگستری را به درستی اجرا کند.

چن شو گفت: چین همواره از آرمان مشروع مردم فلسطین برای بازپس گیری حقوق مشروع ملی خود حمایت کرده و به شدت با جابجایی اجباری فلسطینی ها و اشغال اراضی فلسطین مخالف است. وی تصریح کرد: راه حل دو دولتی، اجماع عمومی جامعه جهانی و روشی واقع بینانه برای تحقق نهایی همزیستی مسالمت آمیز فلسطین و اسرائیل است.

لازم به ذکر است که چندی پیش سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در مورد حملات اسرائیل به رفح اظهار نظر کرد. مائو نینگ در این رابطه اظهار داشت: پکن هر اقدامی را که به غیرنظامیان آسیب برساند یا قوانین بین‌المللی را نقض کند رد و محکوم می‌کند.

وی افزود: ما از اسرائیل می خواهیم هرچه سریعتر به این حملات پایان دهد و هر کاری که ممکن است برای کاهش تلفات غیرنظامیان بی گناه انجام دهد.

روابط چین با فلسطین و اسرائیل

در سال 1950، اسرائیل اولین کشور در خاورمیانه بود که جمهوری خلق چین را به رسمیت شناخت، اما روابط دیپلماتیک بین دو کشور تا سال 1992 برقرار نشد. دو کشور روابط خود را به یک مشارکت نوآوری جامع در سال 2017 گسترش دادند. از آن زمان، پکن و تل‌آویو روابط نزدیک خود را حفظ کرده‌اند، به‌ویژه در زمینه‌های تجارت و فناوری، و آمریکا را عمیقاً نگران کرده است که اسرائیل ممکن است در دام چین بیفتد.

اما روابط چین با فلسطین نیز سابقه طولانی دارد. در دوران مائو، سیاست خارجی چین حمایت از جنبش های آزادیبخش ملی در کشورهای جهان سوم بود. به همین دلیل پکن از بسیاری از گروه هایی که برای آزادی فلسطین می جنگیدند حمایت کرد. در سال 1988، چین کشور فلسطین را به رسمیت شناخت. با این حال، روابط دوجانبه با این کشور از اوایل سال 1965 آغاز شد. چین از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی بر اساس مرزهای 1967 حمایت می کند.

تلاش چین برای بهره برداری از بحران غزه

در مورد جنگ غزه، پکن در تلاش است تا از یک جنگ منطقه ای گسترده اجتناب کند. حدود یک میلیون شهروند چینی در خاورمیانه زندگی و کار می کنند و چین تلاش می کند شرایط منطقه به گونه ای باشد که آنها در خطر نباشند. مهمتر از آن، چین جریان نفت از خلیج فارس به سواحل خود را یکی از منافع استراتژیک و حیاتی خود می داند. علاوه بر این، چین میلیاردها دلار در پروژه «کمربند و جاده» در منطقه سرمایه گذاری کرده است و مجموع تجارت این کشور با جهان عرب در سال 2022 بیش از 430 میلیارد دلار خواهد بود. بنابراین، چین باید از این سرمایه گذاری ها و روابط تجاری برای ایجاد ثبات در منطقه محافظت کند. طول می کشد

در عین حال، باید در نظر داشت که چین در تلاش است تا از بحران غزه به نفع خود استفاده کند. چین از زمان حمله حماس در 7 اکتبر، سیاست محتاطانه ای را در قبال جنگ اسرائیل در نوار غزه دنبال کرده است. در حالی که چین سیاست بی طرفی را دنبال می کند، به دنبال نزدیکی با کشورهای عربی است. در مقابل، او انتظار دارد از سازمان‌های بین‌المللی در مورد مسائل استراتژیک مانند تایوان، استان سین‌کیانگ و الگوی حکومت‌داری جهانی چین حمایت کند.

دقیقاً به همین دلیل است که چین در 30 نوامبر، آخرین روز ریاست خود بر شورای امنیت سازمان ملل، بیانیه‌ای درباره مناقشه اسرائیل و فلسطین منتشر کرد. این درخواست ها شامل درخواست آتش بس و کمک های بشردوستانه به فلسطینی ها و همچنین میانجیگری و راه حل سیاسی برای مسئله فلسطین بر اساس راه حل دو کشوری بود. وانگ یی وزیر خارجه چین در 15 اکتبر از بمباران غیرنظامیان توسط اسرائیل انتقاد کرد. وی گفت که اقدامات اسرائیل فراتر از دفاع از خود است و کارزار اسرائیل را مجازات دسته جمعی توصیف کرد.

وانگ یی همچنین در 20 نوامبر گفت: چین دوست و برادر خوب کشورهای عربی و اسلامی است و ما همیشه قاطعانه از حقوق و منافع مشروع کشورهای عربی و اسلامی دفاع کرده‌ایم و همیشه قاطعانه از آرمان صالح حمایت کرده‌ایم. “از مردم فلسطین.”

اما این سیاست منحصر به فرد چین که از یک سو موضع بی طرفانه اتخاذ می کند و از سوی دیگر سعی می کند به گونه ای رفتار کند که رضایت جهان اسلام را جلب کند، این کشور را با مشکل مواجه خواهد کرد. این رویکرد باعث شده است که کشورهای منطقه به دلیل عدم موضع گیری روشن در قبال بحران غزه، نسبت به چین خوش بین نباشند و از سوی دیگر، آمریکا و اسرائیل پکن را به دلیل محکوم نکردن حماس متهم کنند.

۳۱۱۳۱۱

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *