به گزارش مانیبان، قیمت دلار در روز شنبه ۷ بهمن تا 56 هزار و 890 تومان بالا رفت، سپس گول این حجم را خورد و در پایان همان روز به سطح 56 هزار و 70 تومان بازگشت.
یک ماه پیش قیمت دلار 50 هزار و 130 تومان بود و خوشبین ترین سرمایه گذاران حتی رویای بازدهی 13 درصدی را هم نمی دیدند. قیمت دلار تا 23 و 25 مهرماه سال جاری در محدوده 50 هزار تومان گیر کرده بود و به گفته بسیاری از سرمایه گذاران شرایط خسته کننده ای را پشت سر می گذاشت اما از 16 مهر وضعیت بازار تغییر کرد.
قیمت دلار در روز شنبه پانزدهم مهر، تا 51 هزار و 849 تومان پیش رفت و یک روز بعد توانست از مرز 52 هزار و 100 تومان عبور کند. قیمت دلار از آن روز به بعد نه تنها از ورود به کانال قیمت زیر 50 هزار تومان خودداری کرد، بلکه در روز چهارم مورد قلدری قرار گرفت. اسفند رکورد قیمت تمام دوران آن در هفت شکسته شد اسفند او آن را به 56 هزار و 70 تومب به روز کرد.
قیمت دلار یکشنبه هشتم کار خود را با 266 تومان کاهش نسبت به 56 هزار و 70 تومان در روز شنبه با 55 هزار و 804 تومان آغاز کرد. قطعا بخشی از تواضع فعلی دلار ناخواسته است و از ترس و دلهره معامله گران نشات می گیرد.
قیمت دلار تاکنون دو بار در دو روز معاملاتی متوالی افزایش یافته و رکورد قیمتی تاریخ خود را شکسته است. آخرین این اتفاق 9 ماه پیش افتاد و مدت ها شاهد ثبات قیمت دلار در محدوده 50 هزار تومان بودیم.
قیمت به دلار در 10 روز اردیبهشت ماه امسال به 55 هزار و 51 تومان و 40 روز بعد در 20 رسید خرداد تا 46983 هزار تومان ریخته شد. ما این رقم را حداقل قیمت دلار در سال 1402 می دانیم، اما پس از یک دوره تقریبا طولانی مشکلات که منجر به رکود قیمت دلار در محدوده 50 هزار تومانی شد، بازار ارز دوباره از نیمه اول متلاطم شد. از پاییز
پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده
قیمت دلار امروز یکشنبه هشتم است. بهمن، کار خود را از جایگاه 55 هزار و 804 تومان آغاز کرد و توانست تا 55 هزار و 810 تومان پیش رود. وقتی به اواسط روز رسیدیم، قیمت دلار دوباره به 55 هزار و 309 تومان کاهش یافت، اما در ادامه حاضر شد به رقم رند 55 هزار و 555 تومان برسد.
قیمت دلار امروز تا پایان معاملات متاثر از دو نیروی خوب و بد خواهد بود. تمایل قیمت دلار به سمت رقم 55 هزار و 303 تومان را می توان اولین نشانه موفقیت نیروهای کاهشی دانست. اگر باز هم انگیزه بازار برای ادامه ریزش وجود داشته باشد، احتمالا دلار تا 55.55 تومان کاهش پیدا می کند، اما در صورت ادامه روند نزولی، 54 هزار و 800 تومان را باید حداقل قیمت دلار در نظر گرفت. این نظریه حداقل در حساب های کوتاه مدت بازار ارز قابل حمایت است.
قیمت دلار در صورت قوت گرفتن نیروهای اضافی با عبور از مرز 55 هزار و 555 تومان تلاش می کند به محدوده 55 هزار و 804 تومان برسد. پیروزی احتمالی، اعتماد دلار را به 56 هزار تومان می رساند و حتی ممکن است قیمت دلار در مرحله بعد به 56 هزار و 300 تومان هم برسد. در صورت تحقق این پیش بینی، یک بار دیگر رکورد قیمت دلار شکسته خواهد شد.
تاثیر اخبار سیاسی بر قیمت دلار
113 روز است که قیمت دلار بیش از هر عامل اقتصادی و اجتماعی تحت تاثیر اخبار هیجانی و شایعات قرار گرفته است. عملیات طوفان الاقصی، حمله وحشیانه اسرائیل به غزه، بمباران کرمان، عملیات موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاکستان، اربیل، عراق و سوریه، حوادث دریای سرخ و سخنان مقامات سیاسی و نظامی آمریکایی ها و انگلیسی ها علیه کشورمان و سایر اعضا. . محور مقاومت در فلسطین، سوریه و لبنان، عراق یا یمن اگرچه ارتباط نظری با مفاهیم اقتصادی ندارند، اما توسط دلالان بازار آزاد به شمشیر داموکلس بازار ارز تبدیل شده اند.
انصارالله روز جمعه در ادامه سلسله حملات خود در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و در پاسخ به تجاوزات نظامی آمریکا و انگلیس به یمن، نفتکش انگلیسی مارلین لوندا را مورد حمله موشکی قرار داد. نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا مدعی هستند که در همان روز چندین حمله هوایی و موشکی به بندر رأس عیسی در استان حدیده یمن انجام داده اند، اما تصاویر و ویدئوهای شلیک نفتکش انگلیسی دیری نپایید. اخبار. از رسانه های جهانی، که ایالات متحده و بریتانیا خواستار حمایت از آنها هستند. همه کشتی های تجاری و شرکای شما ضربه سختی خواهند خورد.
در آخرین روز معاملاتی هفته قبل، قیمت دلار 55 هزار و 459 تومان بود، اما روز شنبه بیش از 800 تومان گران شد و برای چند ساعت به 56 هزار و 890 تومان رسید. وقتی تاثیر روانی اخبار تنش نظامی کم شد و به اصطلاح باد هیجان فروکش کرد، دلار تصمیم گرفت به کف کانال 56 هزار تومانی بازگردد.
به گفته بسیاری از کارشناسان و رسانه ملی، قیمت دلار تحت تاثیر اخبار هیجانی است. یک گروه تاکید می کند که “با کاهش نگرانی های سیاسی و نظامی در منطقه، احساسات بازار ارز نیز کاهش می یابد.” رمضانعلی سنگدوینی، نماینده گرگان و عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت وگو با ایسنا، گفت: تجربه نشان داده است که بازار ارز ما دیگر از جهش های گذشته متضرر نخواهد شد. مصاحبه ساعت 12 ظهر روز شنبه هفتم بهمن روی تولید ایسنا قرار می گیرد و قیمت دلار حدود 1700 تومان معادل سه درصد در نوسان بوده است.
خبرگزاری فارس همچنین به نقل از رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: بازار آزاد ارز فقط در افکار عمومی بزرگ است اما در واقعیت ظرفیت چندانی ندارد، وقتی دولت به ازای هر 28 هزار و 500 تومب پرداخت می کند. کالاهای اساسی و مرکز رسمی مبادلات ارزی و طلا داریم نباید نگران نوسانات بازار غیررسمی باشیم.
حسین صمصامی نیز به فارس گفت: بیشترین نوسانات ارز در سال های اخیر در فصل زمستان رخ داده است که نزدیک ترین نرخ ارز مربوط به سال گذشته بود که قیمت هر دلار به بیش از 60 هزار تومان رسید اما پس از مدتی کاهش یافت. از سوی دیگر تنش های منطقه ای باعث نوسانات نرخ ارز شده است و اگر بانک مرکزی شرایطی را فراهم کند که در بازار غیررسمی فعالیتی صورت نگیرد، مسیر بهتری خواهیم داشت.
آیا قیمت دلار کنترل می شود؟
شکی نیست که قیمت دلار در بازار آزاد به دلیل تأثیر رویدادهای سیاسی و نظامی در جهان افزایش یافته است، اما در عین حال نباید از نقش تورم به عنوان یک عامل اقتصادی غافل شد. معاون اسبق ارزی بانک مرکزی به خبرنگار ایلنا گفت: سه موضوع تنش با آمریکا، تنش های منطقه ای و جنگ غزه دست به دست هم داد تا قیمت دلار افزایش یابد اما با تورم بالاتر 40 درصدی در ایران. . افزایش نرخ ارز غیرقابل پیش بینی است. نبود.
سیدکمال سیدعلی می گوید: هرکس می گوید افزایش نرخ ارز عامل اقتصادی نیست، حرف درستی نزده است، زیرا در شرایطی که همه کالاها تا 40 درصد افزایش قیمت داشته اند، نرخ ارز نمی تواند ثابت بماند. ٪. با افزایش تزریق ارز و ورود ارز می توان در مقاطعی مانند 9 ماه گذشته نرخ ارز را ثابت نگه داشت اما همیشه این امکان وجود ندارد. به گفته معاون سابق ارزی بانک مرکزی، وی تاکنون دلار را جسورانه خرج کرده است، زیرا افزایش 10 درصدی نرخ ارز افزایش قابل توجهی در شرایط تورم بالای 40 درصد محسوب نمی شود.
سعید لیلاز مهرآبادی، استاد دانشگاه، روزنامهنگار و تحلیلگر اقتصادی، نظر خود را با وضوح بیشتری درباره آینده قیمت دلار بیان میکند. وی در یادداشتی که در بازتاب آنلاین منتشر شده، می نویسد: دلیل اصلی افزایش قیمت دلار در ماه های آینده را باید در افزایش نرخ نقدینگی و تورم جستجو کرد. اگر نرخ رشد نقدینگی طبق ادعای دولت 25 درصد باقی بماند، نرخ تورم به 30 درصد میرسد و با فرض ثابت ماندن درآمدهای نفتی در ماههای آینده باید منتظر افزایش 30 درصدی قیمت دلار باشیم. اگر اتفاقات سیاسی از کنترل خارج نشود و بخواهیم تنها بر اساس مولفه های اقتصادی تحلیل کنیم، نظر من این است که قیمت دلار تا پایان سال آینده باید بین 65 تا 75 هزار تومان باشد.