دانشمندان ربات‌های بیولوژیکی کوچکی از سلول‌های ریه ساخته‌اند و امیدوارند روزی بتوانند در بدن ما سفر کنند، بافت آسیب‌دیده را ترمیم کنند و بیماری‌ها را درمان کنند. این ربات ها که Anthrobots نامیده می شوند، از عرض یک موی انسان تا اندازه یک نوک قلم متغیر هستند و می توانند خود سرهم شوند.

گروهی از دانشمندان “دانشگاه تافتس” و “دانشگاه هاروارد” ترکیب شیمیایی سلول های اهدایی ریه را برای ساخت این ربات ها تغییر دادند.

هنگامی که دانشمندان مژک ها، ساختارهای ریز مو مانند روی سطح سلول ها را به سمت بیرون هدایت کردند، زمانی که گروهی از انتروبات ها به نام Superbots با سلول های عصبی آسیب دیده تعامل کردند، شروع به حرکت کردند و توانستند رشد مجدد را تحریک کنند.

دانشمندان هنوز نمی دانند ترمیم سلول چگونه اتفاق می افتد، اما آنها معتقدند که انتروبوت ها می توانند یک بار در روز برای پاکسازی عروق مسدود شده، ترمیم نخاع، شناسایی سلول های سرطانی یا رساندن دارو به قسمت های خاصی از بدن استفاده شوند.

این تحقیق سؤالات جدیدی را در مورد چگونگی جمع شدن و کار سلول های انسانی با یکدیگر مطرح می کند.

همین گروه تحقیقاتی قبلاً ربات‌های کوچک مشابهی به نام «Xenobots» از سلول‌های جنین قورباغه پنجه‌دار آفریقایی ساخته بود، اما Anterobots ثابت کرد که این سلول‌ها برای ترمیم نیازی به دوزیستان یا جنین ندارند. «مایکل لوین» (مایکل لوین) یکی از محققین این پروژه گفت: فکر نمی کنم ربطی به جنین بودن داشته باشد. ربطی به قورباغه بودن نداره من معتقدم که این یک ویژگی کلی تر موجودات زنده است.

اگرچه انتروبات ها از سلول های انسانی ساخته می شوند، لوین خاطرنشان کرد که چرخه زندگی کاملی ندارند و بنابراین موجودات کاملی به حساب نمی آیند.

اگرچه ممکن است پزشکان در آینده نزدیک از انتروبات ها استفاده نکنند، اما آنها نمونه دیگری از پیشرفت در فناوری پزشکی هستند.

۵۸۵۸

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *