به گزارش پی ام آپ، گاهی اوقات خستگی و ضعف می تواند نشانه بیماری زمینه ای مانند کم خونی باشد. کارشناسان معتقدند که عوامل متعددی خطر ابتلا به کم خونی را افزایش می دهد. وی معتقد است اگر رژیم غذایی افراد از نظر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مانند آهن، ویتامین B12، فولات و مس کمبود داشته باشد، خطر ابتلا به کم خونی افزایش می یابد. اختلالات روده ای مانند بیماری کرون و سلیاک می توانند بر جذب مواد مغذی در روده کوچک تأثیر بگذارند و خطر کم خونی را افزایش دهند.
عوامل خطر کم خونی
خطر ابتلا به کم خونی در زنان باردار که مولتی ویتامین، اسید فولیک و آهن مصرف نمی کنند وجود دارد. علاوه بر این، بیماریهای مزمن مانند سرطان، نارسایی کلیه و سایر بیماریهای درازمدت که گلبولهای قرمز را کاهش میدهند نیز خطر کم خونی را افزایش میدهند. کم خونی را می توان یک مشکل ارثی نیز در نظر گرفت. افراد بالای 65 سال بیشتر از سایرین مستعد کم خونی هستند.
راه های طبیعی برای پیشگیری از کم خونی
رژیم غذایی سرشار از آهن، ویتامین B12، فولات و مس به تولید گلبول های قرمز خون و درمان کم خونی کمک می کند، مصرف برخی مواد غذایی در این زمینه بسیار موثر است که در زیر به بررسی برخی از آنها می پردازیم:
سبزیجات برگ سبز
سبزیجات برگ سبز منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند که به درمان کم خونی کمک می کنند. سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم پیچ به طور طبیعی سرشار از این مواد مغذی هستند و می توانند بخش مهمی از یک رژیم غذایی متعادل برای درمان کم خونی و کمبود آهن باشند.
سبزیجات ریشه دار
سبزیجات ریشه دار به دلیل داشتن مواد معدنی بالا به درمان و پیشگیری از کم خونی کمک می کنند. مصرف منظم سبزیجات ریشه ای مانند هویج و سیب زمینی شیرین ممکن است برای افرادی که می خواهند مصرف مواد مغذی را افزایش دهند و تولید سلول های خونی را بهبود بخشند، مفید باشد.
دانه ها و آجیل
دانه ها و مغزها از جمله غذاهایی هستند که به دلیل مواد معدنی و ویتامین هایی که دارند به درمان کم خونی کمک می کنند. مصرف منظم دانه ها و آجیل منجر به بهبود تولید سلول های خونی می شود زیرا منبع فیبر هستند. گنجاندن دانه ها و آجیل ها در یک رژیم غذایی متعادل می تواند مواد مغذی ضروری بدن را تامین کند و خطر کم خونی را کاهش دهد.
ویتامین C
افزایش مصرف ویتامین C ممکن است به اصلاح کم خونی کمک کند زیرا جذب آهن در بدن را افزایش می دهد.کارشناسان معتقدند مصرف غذاهای غنی از ویتامین C مانند مرکبات، توت فرنگی و فلفل دلمه ای ممکن است راهی ساده برای افزایش دریافت آهن باشد. جذب ویتامین C و آهن را افزایش می دهد و در نتیجه خطر کم خونی را کاهش می دهد.