به گزارش خبرگزاری مگتو، محمدباقر قالیباف سخنگوی شورای اسلامی شهر صبح امروز (دوشنبه) با حضور در جلسه رئیس و اعضای اتاق بازرگانی ایران و اعضای اتاق تهران که در محل شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: ما گاهی اوقات فقط سعی می کنیم به جای حل مشکلات، آنها را پیدا کنیم. وی بیان کرد: باید مشکلات را پیدا کنیم و سپس با به دست آوردن قدرت حل مشکل سعی در حل آن کنیم، اما متأسفانه نه ماهیت مشکل را می دانیم و نه برای حل آن تلاش می کنیم، بلکه با جابجایی آن، مشکلات را از آن جا منتقل می کنیم. یک نقطه به نقطه دیگر، که منجر به پیچیدگی و مشکلات بزرگتر می شود. نمونه ای از این عدم تعادل در بخش انرژی است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: می دانیم که کاهش مصرف گاز برای هر متر مکعب گاز 80 سنت و تولید گاز در هر مترمکعب 8 دلار در هر متر مربع هزینه دارد و از سوی دیگر می دانیم که فرصت سرمایه گذاری 8 دلاری است. مشکلات خودش را به همراه دارد، اما با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی که این تمایل را نیز دارد، می توان با پرداخت 80 سنت و صرفه جویی در هزینه، از توقف تولید به دلیل قطعی برق در کارخانه ها، اما با عدم مصرف، جلوگیری کرد. این را در نظر بگیرید، ببینید ما می گوییم یک میلیارد متر مکعب گاز تولید می کنیم، اما 70 درصد آن را به بدترین شکل مصرف می کنیم.
قالیباف در ادامه با اشاره به اهمیتی که رهبر معظم انقلاب برای بخش خصوصی قائل هستند، تصریح کرد: دولت، مجلس و قوه قضائیه می گویند امنیت سرمایه گذاری است و به آن اعتقاد دارند. چه چیزی مانع کار است؟
وی گفت: روزانه 3 میلیون و 200 هزار بشکه نفت بدون مصرف هدر می رود و خساراتی از جمله آلودگی هوا، بیماری و سایر مشکلات را به همراه دارد. حالا این مقدار هدر رفت را با استفاده از یک بشکه 80 دلاری محاسبه کنید و ببینید تعداد آن چقدر خواهد بود؟
قالیباف با اشاره به زمانی که مدیریت شهری تهران را برعهده داشت و بحث دکل های برق فشار قوی در مسیر ساخت تونل صدر گفت: می خواستیم دکل ها را جمع کنیم و زمین گیر کنیم اما هر جا رفتیم. گفتند که این امکان پذیر نیست. همانطور که می دانید شهرداری، اداره برق، توزیع نیروی برق و پیمانکاران هر کدام یک مجموعه مستقل هستند اما با پیگیری های انجام شده توانستیم برای اولین بار تیرهای این پروژه را جمع آوری کنیم و تونل تاسیسات زیرزمینی احداث شد. و 8 کیلومتر طول این تونل کمتر از 6 ماه ساخته شد. و دکل های حفاری نیز جمع آوری شد. این اتفاق میتوانست در نقاط دیگر شهر هم بیفتد و بقیه دکلهای شهر هم جمع شوند، اما این اتفاق نیفتاد.
قالیباف در ادامه یادآور شد: در حال حاضر در حوزه دام و طیور 28 هزار و 500 تومان به ابتدای زنجیره تولید تعلق می گیرد، از سوی دیگر به انتهای زنجیره یعنی مصرف کننده نیز یارانه تعلق می گیرد. با تخصیص یارانه به انتهای زنجیره، باید یارانه در ابتدا حذف شود، اما این اتفاق نیفتاده است و از دو طرف یارانه پرداخت می کنیم و در این بین هم دولت و هم مردم ضرر می کنند.
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه همچنان در مدیریت تولید، توزیع و مصرف مشکل داریم، تصریح کرد: حوزه انرژی را می توان موتور محرکی برای تبدیل شدن به محلی برای سرمایه گذاری دانست.
وی افزود: برجام در زمانی که هنوز ترامپ نیامده بود تنها توانست 4 میلیارد دلار ارز برای سرمایه گذاری وارد کشور کند، اما معتقدم در کمتر از 20 ماه می توانیم تصمیم درستی بگیریم و با استفاده از ظرفیت های خصوصی. بخش و بدون وابستگی به سرمایه گذاری خارجی. بین 5 تا 7 میلیارد دلار برای تامین سرمایه برای گام های بعدی در این زمینه.
رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد: از آنجایی که 65 تا 70 درصد تولید انرژی کشور در حوزه گاز است، باید روی آن تمرکز کرد و روش ها را تغییر داد، زیرا پس از مدتی می توانیم سالانه 7 تا 8 میلیارد دلار در این راه سرمایه گذاری کنیم. به مجموعه برگردید و بسیاری از مشکلات را برطرف کنید.
قالیباف ادامه داد: بیش از دو سال کار کارشناسی کمیسیون ویژه جهشهای تولید درباره «قوانین و مقررات تأمین مالی پروژههای زیربنایی حملونقل جادهای توسط بازار سرمایه ایران» و تصویب آن در صحن علنی مجلس، ادامه داد. وی گفت: قانون.» که در شورای نگهبان نهایی می شود، می تواند تولید را تسهیل کند و بسیاری از موانع تولید را برطرف کند. همچنین روش جدیدی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرد تا از ظرفیت سرمایه و دارایی های راکد خود استفاده کرده و آنها را به نقدینگی و اعتبار تبدیل کنند. تعداد اسناد، تغییرات تعریف، شرکت های اعتبار سنجی، بازار سرمایه، بازارهای مالی و ارزی و شرایط تولید بر اساس این قانون تسهیل شده است.
رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه در اتاق بازرگانی باید در حوزه تولید و حوزه های مربوطه اقدام کنید تا از دولت و مجلس حمایت کنیم و فقط منتظر آنها نباشیم، گفت: طی مراحل رسیدگی به مفاد در برنامه پنج ساله هفتم برای همه بخشها اعم از صندوقهای بازنشستگی و سیستمهای بانکی و غیره دریافتهایم که مدیریت آنها حتی اگر لزوماً کارآفرینی باشد، نباید به دولت واگذار شود و قطعاً مدیریت آنها باید به بخش خصوصی واگذار شود. بخش؛ حتی جرم انگاری شد. دولت نمی تواند واگذاری را انجام دهد تا همچنان توسط دولت مدیریت شود، اما باید در بازار سرمایه باشد و کمتر از 40 درصد در آن سهم داشته باشد تا دوباره توسط دولت مدیریت نشود.
وی در ادامه با بیان اینکه بانک ها در این زمینه انتقادات زیادی داشتند، گفت: به هر حال در جاهایی دست بانک بسته است و آنجاست که باید واگذاری صورت می گرفت.
قالیباف با بیان اینکه همچنان متعهد به اصلاح بخشی از کفایت سرمایه بانک ها هستیم، افزود: بانک ها باید بتوانند ظرفیت وام دهی خود را افزایش دهند.
رئیس قوه مقننه در ادامه خطاب به حاضران با بیان اینکه شما در حوزه حکمت نظری و حکمت عملی هستید، تصریح کرد: برخی صرفا اقتصاددان هستند اما در حوزه کار نیستند.
بین یکی وی از اعضای اتاق بازرگانی پرسید: چرا الان این روند را اصلاح نمی کنید؟ رئیس مجلس پاسخ داد: ما هیچ تغییری نمی کنیم زیرا شما در حد وظیفه نیستید. در غیر این صورت من به این کار متعهد هستم و راه هایی برای رفع این مشکل بدون افزایش قیمت وجود دارد و معتقدم این نارضایتی از سیاست ها قابل حل است.
وی در ادامه با بیان اینکه در قانون برنامه هفتم دولت را از تعیین قیمت کالاها به جز چند قلم منع کردیم، گفت: 55 سال است که سیب زمینی و گوجه فرنگی تکثیر شده است یعنی روزی اجازه صادرات به این محصولات داده می شود. و یک روز دیگر مجوز صادرات آن وجود نخواهد داشت. شما نمی توانید به کشاورز بگویید که یک روز می توانید محصول بکارید و روز دیگر نمی توانید و باید بتوان ثبات در کشاورزی ایجاد کرد.
قالیباف در ادامه یادآور شد: برای حل مشکل آب باید روشهای کشاورزی را تغییر دهیم زیرا روشهای فعلی کشاورزی فاقد منطق علمی است. وی بیان کرد: فناوری لازم در حوزه کشاورزی در کشور وجود دارد و امکان تخریب کشت وجود دارد که بر اساس آن بتوانیم اکسیژن، آب و کود محصول را تامین کنیم و آب را هدر ندهیم.
رئیس قوه مقننه افزود: شرکت های دانش بنیان امروزه دارای خلاقیت و نوآوری بسیار مهمی در حوزه کشاورزی هستند و با این ابتکارات اتفاقات زیادی افتاده است. به این ترتیب در حوزه تولید نیشکر بیش از 2 میلیارد مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی شده، پساب هایی که به کارون آسیب می زند به صفر رسیده و برداشت دو تا سه برابر شده است. بنابراین باید بدانیم که این کار با ورود بخش دولتی انجام نمی شود، بلکه بخش خصوصی باید آن را دنبال کند.
رئیس قوه مقننه کشورمان در ادامه با تاکید بر اینکه باید کارآمدی دین را در مدیریت جامعه ثابت کنیم، گفت: از این طریق می توانیم در حوزه های عدالت، عقلانیت، معنویت، امنیت، اقتصادی به همه چیز برسیم. مردم باید بدانند که دین می تواند مشکلات آنها را حل کند. ما انقلاب کردیم که دین و دنیا را با هم به مردم معرفی کنیم و اندیشه سیاسی امام (ره) فرقی نمی کند نبود.
قالیباف با بیان اینکه نقش اتاق بازرگانی برای مجلس بسیار مهم است، تصریح کرد: نمایندگان اتاق بازرگانی می توانند در محل حاضر شوند و در مورد موضوعات مربوطه نظرات خود را بیان کنند.
رئیس مجلس با یادآوری اینکه طرح ها و طرح ها از طریق جمع سپاری در مجلس بررسی می شود، گفت: نمونه آن لایحه عفاف و حجاب است که هرکس فارغ از سلیقه می تواند نظر خود را اعلام کند و روش های پیشنهادی خود را مطرح کند.
وی تاکید کرد و گفت: «باید قوانین را برای مردم مهم کنیم و مطالعه کنند.» شما برای نظارت بر اجرای قوانین تلاش کنید و من می گویم ناظری بهتر از شما نیست. اگر قانون مشکلی دارد به فکر ما باشید. اگر سیستم دولتی اجرای قانون را به تاخیر انداخت، آن را منتقل کنید. بنابراین نباید مشکلات را از جایی به جای دیگر منتقل کرد، بلکه باید آنها را حل کرد.
قالیباف در ادامه با انتقاد از نحوه اعطای وام به حوزه عمرانی کشور گفت: 14 هزار کیلومتر خط ریلی احداث شده که 4 هزار کیلومتر آن اصلا جزو اولویت های ما نیست. – حداقل 70 کیلومتر به جنوب می دادیم، سالانه 80 میلیون تن کالا از طریق آنها حمل می شد و درآمد آنها وارد کشور می شد.
وی با بیان اینکه دولت و بخش خصوصی باید با هم همکاری کنند، تصریح کرد: ما پایبند هستیم. مشخص است که قیمت کالا باید عرضه و تقاضا را متعادل کند. دولت و اتاق بازرگانی یعنی بخش خصوصی باید با هم کار کنند اما متاسفانه این کار با هم انجام نمی شود و همه جزیره ای کار می کنند.
۲۱۹۲۱۵