در یک مطالعه بین المللی که توسط دانشگاه گرانادا (UGR) انجام شد، دانشمندان اولین شواهد علمی از تعداد بهینه مراحل و ارتباط آن با کاهش خطر مرگ زودرس را ارائه کردند.
به گزارش ایسنا، یک مطالعه اخیر برای اولین بار تعداد بهینه گام هایی را مشخص کرد که بیشتر افراد از آن سود می برند. این مطالعه نشان داد که 8000 قدم در روز یا مسافتی حدود 4 مایل در روز خطر مرگ زودرس را در افراد به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
این ایده که مردم باید 10000 قدم در روز بردارند اولین بار در دهه 1960 در ژاپن مطرح شد. در آن زمان این ایده بدون هیچ مبنای علمی بیان می شد، اما اکنون دانشمندان نشان داده اند که اگر روی خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی تمرکز کنیم، باید حداقل 7000 قدم در روز راه برویم.
در این مطالعه بین المللی از دانشگاه گرانادا (UGR)، دانشمندان اولین شواهد علمی از تعداد بهینه مراحل و ارتباط آن با کاهش خطر مرگ زودرس را ارائه کرده اند.
بر اساس این مطالعه، با فرض اینکه میانگین طول گام برای زنان 67 سانتی متر و برای مردان 76 سانتی متر باشد، توصیه می شود افراد روزانه حدود 8000 قدم بردارند که معادل مسافتی در حدود 6.4 کیلومتر در روز است.
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که افزایش تعداد گامها در روز میتواند مزایای سلامتی قابل توجهی را در طول زمان به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، برای افرادی که فعالیت بدنی پایینی دارند، هر 500 قدم اضافی سلامت آنها را بهبود می بخشد و این خبر خوبی است زیرا همه نمی توانند برای شروع هر روز 9000 قدم راه بروند، بنابراین می توان اهداف کوچک و دست یافتنی تعیین کرد. و به تدریج تعداد گام ها را در روز افزایش دهید.
اگر می توانستیم 9000 قدم در روز راه برویم، آیا باید از راه رفتن دست برداریم؟
پاسخ فرانسیسکو بی اورتگا، یکی از محققان این مطالعه، این است: «مطمئناً نه.» قدم های بیشتر هرگز چیز بدی نیست. مطالعه ما نشان داد که حتی 16000 قدم در روز هیچ خطری ندارد و مزایای بیشتری نسبت به پیاده روی 7000 تا 9000 قدم در روز دارد.
باید توجه داشت که هدف از نظر تعداد قدم هایی که فرد برمی دارد باید متناسب با سن او باشد. افراد جوان باید بتوانند اهداف بالاتری نسبت به افراد مسن برای خود تعیین کنند. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که این مطالعه فقط خطر مرگ ناشی از علل و بیماری های قلبی عروقی را بررسی کرد. مطالعات دیگر و شواهد علمی فراوانی وجود دارد که نشان میدهد فعالیت بدنی با بسیاری از فواید سلامتی، از جمله بهبود کیفیت خواب و سلامت روان و بسیاری از فواید دیگر مرتبط است.
لازم به ذکر است که نتایج این مطالعه برای زنان و مردان یکسان است.
این مطالعه که با همکاری محققان مرکز پزشکی دانشگاه رادبود در هلند، دانشگاههای گرانادا و کاستیا-لامانچا در اسپانیا و دانشگاه ایالتی آیووا در ایالات متحده انجام شد، اخیراً (اکتبر 2023) در مجله The Journal of the American College of Cardiology، یکی از مجلات برجسته قلب و عروق در جهان.