تحقیقات جدید می گوید سلامت ما نه تنها به آنچه می خوریم، بلکه به زمان خوردن آن نیز بستگی دارد.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از دیجیاتو، تحقیقات جدید نشان می دهد که انتظار بیش از حد برای اولین و آخرین وعده غذایی در روز می تواند اثرات منفی بر سلامت قلب و عروق شما داشته باشد و خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهد. یک مطالعه جدید بر روی 103389 نفر نشان میدهد که هر ساعت برای غذا خوردن اهمیت دارد.
محققان در یک رشته نوظهور علم به نام تغذیه زمانی می گویند سلامت ما نه تنها به آنچه می خوریم، بلکه به زمان خوردن آن نیز بستگی دارد. زمان وعده های غذایی، همراه با دریافت نور، ریتم شبانه روزی و در نتیجه سلامت ما را تعیین می کند.
مطالعه ای در سال گذشته نشان داد افرادی که دیر غذا می خورند آهسته تر از دیگران کالری می سوزانند. این افراد دستخوش تغییرات ژنتیکی می شوند که باعث می شود بدن چربی بیشتری ذخیره کند و در نتیجه رشد چربی را ذخیره کند. چند ماه پیش، مطالعه دیگری نشان داد که دیابتیهایی که فقط بین ظهر تا 8 بعد از ظهر غذا میخورند، نسبت به کسانی که رژیمهای معمولی با کالری محدود داشتند، وزن بیشتری از دست دادند.
مطالعهای در سال 2022 بر روی موشها نشان داد که وقتی جوندگان مجبور به خوردن در ساعات پرتحرک شب میشوند، طول عمر آنها 35 درصد افزایش مییابد.
خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را با زمان بندی وعده های غذایی خود کنترل کنید
در یک مطالعه جدید، دانشمندان داده های رژیم غذایی 175000 شرکت کننده در فرانسه را از سال 2009 بررسی کردند. آنها 103389 مورد را برای تجزیه و تحلیل عوامل خطر بیماری قلبی عروقی انتخاب کردند.
نتایج نشان می دهد که به ازای هر یک ساعت تاخیر در وعده صبحانه، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی 6 درصد افزایش می یابد. بنابراین، اگر یک نفر ساعت 7 صبح و دیگری ساعت 10 صبحانه بخورد، خطر ابتلا به بیماری برای دیگری 18 درصد بیشتر می شود.
علاوه بر این، خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سکته مغزی و آنوریسم در افرادی که آخرین وعده غذایی خود را بعد از ساعت 21:00 شب صرف کردند، نسبت به افرادی که کالری دریافتی خود را قبل از ساعت 20:00 شب تمام کردند، 28 درصد بیشتر بود.
علاوه بر این، این مطالعه ارتباط بین کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و زمان ناشتا بودن طولانی تر بین شام و صبحانه روز بعد را نشان داد.
محققان در مقاله خود نوشتند که این نتایج اهمیت اتخاذ الگوهای زمانی در مصرف اولیه وعده های غذایی را نشان می دهد. این یافته ها با مطالعات تجربی و مشاهده ای قبلی مطابقت دارد. آنها می گویند مطالعات بیشتری در مقیاس های بزرگتر برای بررسی رابطه بین زمان غذا خوردن و سلامت قلب و عروق مورد نیاز است.