دیدار شهردار تهران با حجت الاسلام و المسلمین علی عباسی و گفت و گو پیرامون جامعه المصطفی(ص) + جزئیات

علیرضا زاکانی در روز پنج شنبه 22 تیر 1402 به دیدار رئیس جامعه المصطفی رفت و پیرامون مسائل موجود در این جامعه علمی به گفت و گو نشستند.

علیرضا زاکانی شهردار تهران شامگاه پنجشنبه 22 تیرماه به منظور دیدار با حجت الاسلام و المسلمین علی عباسی رئیس جامعه المصطفی (ص) به استان قم سفر کرد. عباسی در ابتدا با اشاره به اینکه جامعه المصطفی(ص) نمایندگی های داخلی و خارجی دارد، بیان کرد: جهت گیری کلی برای این نمایندگی ها در خارج از کشور تعیین کرده ایم که نشان دهنده حرکت گروه در آن زمان است.

این جامعه تلفیقی از دو تشکل مدارس و حوزه های علمیه خارج از کشور و مرکز جهانی علوم انسانی است که در سال 1385 تشکیل شد و نام این گروه توسط رهبر انقلاب انتخاب شد و اکنون جامعه المصطفی به عضویت اصلی اتحادیه های دانشگاهی در جهان در آمده است.

وی با بیان اینکه اکنون 83 ملیت علمی داریم، خاطرنشان کرد: این تنوع ملیت در دانشگاه های جمهوری اسلامی هرگز دیده نشده است. در دانشگاه های خارجی کمتر دانشگاهی را می یابیم که این تنوع ملی را داشته باشد. مرکز جامعه در قم است و علاوه بر چند کلانشهر دیگر، گروه ویژه ای از اهل سنت در گرگان با نگاه تبلیغی امت اسلامی تشکیل شده است. در خارج از کشور در حدود 60 نقطه از جامعه حضور دارد و در مناسبت ها و فرصت های قانونی فعالیت می کند و بیش از 150 واحد درسی در سه رشته علوم اسلامی، علوم انسانی، زبان، فرهنگ و ادبیات ارائه می دهد.

عباسی ادامه داد: بیشتر علوم اسلامی در قالبی جدید و نوسازی شده همان دانشی است که در حوزه (اعم از فقه سیاسی، اقتصادی، تربیتی، خانوادگی، محیطی و قضایی و…) آموخته می شود. پیشکسوت علوم انسانی بعد از انقلاب آیت الله مصباح بود. جامعه المصطفی با نگاه اسلامی وارد علوم انسانی می شود. ما یک دانشگاه مجازی داریم که چندین هزار نفر در این دانشگاه از راه دور تحصیل می کنند. این یک فرصت عالی برای مناطقی است که دسترسی به آنها دشوار است. ما همچنین یک موسسه آموزشی کوتاه مدت داریم که در آن بین 1500 تا 2000 فعال فرهنگی در دوره های متناسب با نیاز خود شرکت می کنند.

تولیت جامعه المصطفی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از طلاب زن خواهر هستند، تاکید کرد: تقریبا 40 درصد طلاب داخلی و خارجی زن خواهر هستند. در خارج از کشور مراکز زیادی داریم که اهل سنت در آن حضور دارند. در کابل بیش از 50 درصد دانشگاهیان تاجیک و سنی هستند. برخی از مقامات دولت جدید افغانستان نیز در جامعه المصطفی تحصیل کرده اند و این امر برای جامعه امنیت ایجاد کرده است. کسانی که وارد مرکز می شوند برای شرکت در کلاس ها باید زبان فارسی را یاد بگیرند.

وی با اشاره به اینکه امروز چند صد هزار نفر در دنیا زبان فارسی را که زبان انقلاب اسلامی است یاد گرفته اند، گفت: علاوه بر این اینها افرادی هستند که از نظر فرهنگی و مذهبی با دین اسلام پیوند خورده اند. انقلاب. در جریان فتنه 88 عده ای ایرانی به سفارت ما حمله کردند و دانش آموختگان جامعه از سفارت ما دفاع کردند.

عباسی خطاب به شهردار تهران گفت: مسئولیت شهری ایران مرکزی سنگین است و انتظار می رود در دوران تصدی وی الگویی از کلانشهر مذهبی ظهور کند. حتی اگر عقب‌نشینی‌هایی از گذشته داشته باشیم که در مدت کوتاهی به سختی حل می‌شوند، ارائه یک شهر نمونه از نظر ظاهری و روحی مهم است. هرکس در جهان اسلام وارد ام القرایی شود چنین انتظاری دارد و باید دنبال این هدف باشد. از نظر فرهنگی نمادهای دینی و اخلاقی باید در پایتخت مشهود باشد.

در یکی دو سالی که به تهران سفر می کنم، تلاش شهرداری برای ما مشخص است. آدم احساس می کند وارد گروهی می شود که مسئولان آن تعهد و شعور دارند. بنابراین این حملاتی که برای شما اتفاق می افتد غیرعادی نیست و به خاطر همین عملکرد است.

رئیس جامعه المصطفی(ص) با تاکید بر اینکه باید برنامه ریزی بلندمدت انجام شود تا امور لازم انجام شود، تصریح کرد: باید از فرصت های این نهاد که قابل قبول است، استفاده کرد. به عنوان مثال مدیریت فضاهای عمومی موثر است و چهره فرهنگی شهر را تغییر می دهد. اما مسئولان آگاه هستند و اگر مشکلی وجود دارد از حوزه دیگری است، اما برنامه ریزی در موضوعات اساسی مانند شهرسازی مهم است.

ما از بی توجهی دهه های گذشته به شدت آسیب دیده ایم. ساختار شهری، معماری ها و روش های طراحی بسیار حساس است. فرصت های دیگری نیز وجود دارد که شهرداری باید آنها را به عنوان ظرفیت تکمیلی خود در نظر بگیرد. مانند هیئت ها و مساجد که فرصت هایی در اختیار یک گروه شهری همسو هستند. تحقق این امر مستلزم بودجه، همکاری و تامین مالی است، اما ما او را به خاطر تلاش خستگی ناپذیر و سختش می شناسیم.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *