به گزارش خبرگزاری مگتو، هنگام بررسی اخبار و رویدادهای پنجمین ماه از سال 96 مرداد 1402 خورشیدی) باید در مورد دو نام تردید کنید. اولی حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان است که کمتر از دو سال دوره ریاستش به طول انجامیده بود و در آستانه نیمه تمام از کابینه دولت ابراهیم رئیسی جدا شد. او که در سال 1392 به عنوان اولین وزیر ورزش ایران معرفی شد و در دولت دوم محمود احمدی نژاد رای نیاورد، ده سال بعد دوباره نامزد شد و این بار رای آورد. در دولتی که برخی آن را دولت سوم احمدی نژاد می نامند.
به گزارش عصر ایران، نفر دوم محمدرضا شهبازی است; مجری برنامه پاورقی و یکی از نیروهایی که تیم سعید جلیلی تا آن زمان به تلویزیون آورده بود. تیر چندین امتیاز را هدف بگیرید. رفقای خود را ارتقا دادند و در طیف وسیع صدا و سیما قرار دادند و از انزوا و تبعید بیرون آمدند. نقش مجریان برجسته را به عهده بگیرید و الگوی جوانان شوید. با این حال، این فرمول منجر به یک مشکل اساسی شد، یعنی اینکه فضای دوقطبی جامعه را بیشتر تقسیم کرد و منجر به کاهش شدید بینندگان شد. به همین دلیل قرار شد کمی تعادل ایجاد شود و از محمدرضا گلزار و رضا رشیدپور دعوت کردند تا دوباره برنامه ای اجرا کنند و حداقل به عنوان مجری حضور داشته باشند.
مجری «پانوشت» به شدت عصبانی شد و طوری عصبانی شد که انگار تلویزیون قصد دارد به او ضربه بزند. شهبازی با انتشار این پست:
«به نام خدا/ از برنامه پاورقی کنار رفتم. دلایل را در این ویدیو توضیح دادم. خلاصه اینکه بسیجی در زمان درگیری و جنگ نباید حزب لعنت باشد و در عرصه اقتصادی و فرهنگی و سیاسی نیز فعال نباشد. هنوز سال شهیدان عجمیان و علیوردی نرسیده است، فعالان، اهالی و محرکان اغتشاش نباید به هوا برگردند.
قدرت ما به هیچکس نمی رسد، به ما می رسد! ما مجبوریم یقه خودمان را بگیریم. مرد، برخیز، فریاد بزن، نگذار لعنت به نظام و انقلاب و نایب امام زمان و شهدا عادی شود. برخیز و فریاد بزن که خون شهید آب نیست که در کف خیابان راه می رود و هنوز پیر نشده است. کسانی را که به بهانه های مختلف خون او را پایمال کردند به هوا برگردانید. بایست و فریاد بزن که جسد عجمیان را روی آسفالت داغ اتوبان کشیده نشد تا به سراغ کسانی رفتی که دور بدنش تشویق می کردند. امیدوارم خداوند به همه ما عاقبت بخیر بدهد.»
گفتار و رفتار او واکنش تند نجارزاده مدیر گروه اجتماعی شبکه سه را در پی داشت و نامه ای تحقیرآمیز برای او نوشت: «آخه امروز نظرسنجی برنامه فاخرت اومد، بیننده 5 درصد!» سیدخندان / معلا 37 درصد، گروه قرآن چهار برابر شما، معجزات به 30 درصد، عزت نفس مهران رجبی به 19 درصد رسید! چه می گویید با اشتباهات صورت جبلی و جلیلی را سیاه کنید؟ یا شبکه خود را از دسترس خارج کنید؟! این بدبخت هم در مقابل فتنه سکوت کرد.»
او البته باور نداشت که شهبازی برگردد و گویا از نجارزاده عذرخواهی کرده بودند. تهدید شهبازی فروکش کرد و بازگشت رشیدپور رد شد و آقای شهبازی به جای او بازگشت، در حالی که وی را به خاطر ویدئویی که منتشر کرد و به طعنه از اصطلاح «نظام مقدس» استفاده کرد به یاد می آورند.
به چهره اول برمی گردیم. حمید سجادی هزاوه که در دور اول به دلیل متهم شدن به رابطه با اسفندیار رحیم مشایی، به دلیل اختلاف نظر اصولگرایان از بهار 1392 بر سر آنچه نفوذ یک جریان معاند می نامیدند و در دور دوم وزیر نشد. هیچ کس به این نکته اهمیت نمی داد.
همای سعادت بر شانه دونده سابق نشست و در کشوری که صلاحیت مدیریتی آن به حدی است که چندی پیش یک متخصص زنان و زایمان را به عنوان سفیر در یکی از کشورهای اروپایی منصوب کردند، خدمت یک استاد ورزش به فال نیک گرفته شد قهرمان دو و میدانی وزیر شد. . .
مشکل این بود که وزارت ورزش و جوانان، انجمن دوومیدانی نیست و اتفاقاً نیاز به وزیری با بصیرت بزرگ داشت و از ابتدا مشخص بود که حمید سجادی دوام چندانی نخواهد داشت و حتی اگر آنجا بود. از آنجایی که حادثه سقوط هلیکوپتر اتفاق نیفتاده بود، بعید بود که او به وعده هایش که در قالب یک برنامه خام و پر از شعارهای ایدئولوژیک نوشته بود عمل کند.
پیش از وی وزرای کار، امنیت، جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش و همچنین رئیس کل بانک مرکزی و معاون افتصادی کابینه ابراهیم رئیسی را ترک کردند.
اگر حمید سجادی می خواست برای ورزش ایران کاری کند بهترین کار تقویت استقلال فدراسیون ها بود و این کار را نکرد. اینکه وحید یامین پور به جای یک چهره علمی معروف (دکتر گلزاری) یک مجری پایدار تلویزیونی را به سمت معاونت وزارت جوانان منصوب کرد، نشان داد که دست او چندان باز نیست.
یا یامین پور را خود سجادی انتخاب کرده و نشان می دهد که او به چه طرز فکری تعلق دارد اما پیروی نمی کند یا برای او منصوب شده است که نشان می دهد چه ذهنی قابل تقدیر و فرمانبرداری دارد.
آنچه به عنوان برنامه ارائه شد هم شرح وظایف روتین بود و از این موارد: برگزاری اردوها و دیدارهای تدارکاتی جهت شرکت در مسابقات قهرمانی جهان و آسیا /شرکت در مسابقات قهرمانی جهان و آسیا / ارتقاء و تقویت جایگاه ور زش قهرمانی و حرفهای در عرصهها. جهانی و بین المللی.
یا در بند چهارم: برگزاری اردوهای داخلی و دیدارهای تدارکاتی خارجی. سایر بندها عبارتند از: حمایت از تیم های ورزشی / مسابقات قهرمانی کشور / میزبانی رویدادهای بین المللی
برنامه فرهنگی او بیش از شعارهای معمول است نبود:
1. ایجاد نهضت داوطلبانه با همکاری بسیج مستوفین.
2. تشکیل گروه های جهادی ورزشی برای حمایت از فعالیت های ورزش همگانی
3. تمرکز بر گسترش فرهنگ استفاده از محصولات داخلی (سخت افزاری و نرم افزاری)
4. رعایت عوامل محیطی در فعالیت های ورزشی
5. ایجاد رهنمودهای ورزشی فرهنگی در انجمن ها و باشگاه ها
6. طراحی الگوهای استاندارد برای لباس ورزشی زنانه
7. ترویج فرهنگ عفاف و حجاب برای باشگاه های ورزشی
8. ترویج ارزش ها و موازین اسلامی و اخلاق فرهنگی، ارزش های انقلابی و منش پهلوی.
با وجود اینکه مشخص بود او نمی تواند بماند، باز هم از اظهار نظر صریح در مورد لزوم ورود زنان به ورزشگاه ها خودداری کرد و با اینکه قول هایی داد، اما به زور بیان نکرد. اگرچه او می دانست که به دلیل فشار فیفا باید با این موضوع موافقت کنند، اما توانست این موضوع را در نظر بگیرد.
در تب و تاب اعتراضات پاییز 1401 برای تماشای بازی ایران و انگلیس در جام جهانی به قطر سفر کرد و سخنانش در جلسه دولت به یادگار مانده است: «می توانستیم جو سکوها را کنترل کنیم». قطر بهتر از لیگ خودمان است.
البته در دوران خدمت ایشان اتفاقات خاصی افتاد. مثلاً باشگاه استقلال از وزارت ورزش جدا شد و به وزارت اقتصاد و دارایی پیوست. قرار بود خصوصی شود اما از یک سازمان دولتی به سازمان دیگر ادغام شد. این نیز اختیاری است نبود. دلیل این امر این بود که ساختار مالکیت دو باشگاه شرکت کننده در مسابقات آسیایی نگرانی از تبانی به ضرر سایر تیم ها را ایجاد کرد که همچنان منشا مشکلات است و آنها می خواهند با واگذاری آن به غیر از این مشکل را حل کنند. -بانک دولتی و زمان زیادی ندارند.
ابراهیم رئیسی درباره علت معرفی حمید سجادی به عنوان وزیر ورزش گفت: جلسه ای با اسامی ورزشکاران داشتیم. به من گفتند 40 سال است که چهره های سیاسی در ورزش انتخاب شده اند. در حالی که در ورزش ما شخصیت هایی داریم که می توانند موفقیت خوبی از خود نشان دهند. از آنها خواستیم تحقیق کنند و چند نفر را به ما معرفی کنند. به آقای سجادی رسیدیم که 16 مدال گرفت و روی سکو ایستاد و سلسله مراتب مدیریتی را هم در ورزش طی کرد.»
او البته برای معرفی وزیر بعدی این منطق را رعایت نکرد و به جای قهرمان سابق، مدیری را انتخاب کردند که از نظر سیاسی برابر و البته دارای تجربه حرفه ای در ورزش باشد. نبود به جز کیومرث هاشمی وزیر فعلی.
به دو تیتر ساز باید مام لنگرودی را هم اضافه کنیم که ویدیوی درگیری او در یکی از روستاهای شهرستان لنگرود به همراه همسر برادرش در مورد اخراج وی از زمین سهم الارث یا اختلافات دیگر در فضای مجازی می شد متوجه شد که خبرگزاری ها و رسانه های رسمی پیگیر موضوع و البته بحث هستند. حول این می چرخد پس مال دنیا و بی حجابی.
۲۷۲۱۵