به گزارش مانیبان به نقل از بازتاب آنلاین، علیرضا پیمان پاک، معاونت بازرگانی و تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی در یک برنامه تلویزیونی در خصوص وضعیت دام و بازار گوشت اظهار داشت: با توجه به وضعیت موجود در بازارهای جهانی، وضعیت دام و بازار گوشت در حال افزایش است. یکی دو سال پیاپی خشکسالی و همچنین افزایش قیمت تمام شده دام به دلیل حذف ارز ترجیحی که در نهایت به قانون و تکلیف دولت در سال گذشته تبدیل شد، به بخشی از دامداری سبک کشور آسیب وارد کرده است. . بحث ذخایر تولیدی کشور را می توان از جهاتی گفت; معیشت دام کشور به دلیل عرضه بیشتر دام و بویژه دام مولد به کشتارگاه آسیب دید.
وی در پاسخ به این سوال که جمعیت دامی کشور چقدر افزایش و چقدر کاهش یافته است؟ وی افزود: تعداد دام های حوزه جهاد به ویژه در حوزه دام سبک که یک رشته پراکنده است، عددی نیست که بتوان روی آن خیلی تاکید کرد. دوستان روی این بحث روی آمار و ارقام کار می کنند، مثلاً در زمینه طیور و دام سنگین، اما نکته مهم اینجاست که سالانه 11 میلیون راس دام سبک در کشتارگاه های ما فروخته می شود. 17 میلیون به طور متوسط است، در دو سال گذشته حدود 11 تا 12 میلیون دام اضافی عرضه شده است، یعنی ذخایر دامی ما کاهش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آمار امسال تصریح کرد: در حال رسیدن به سطح سال 2019 هستیم، یعنی در کشتارگاه دام سبک را با میانگین 900 هزار راس در ماه فروختیم به جز. آذر و دی برایشان توضیح دادم که این عدد یک عدد رو به کاهش است.
پیمان پاک تاکید کرد: باید برای احیای تولید، زنجیره تولید و افزایش تولید برنامه ریزی کنیم. مهم ترین عامل افزایش و توسعه تولید، تامین به موقع نهاده ها است. برنامه ای که امسال داشتیم تامین به موقع جو بود، علاوه بر اینکه در عرصه جو ملی تولید بسیار خوبی داشتیم، در واردات جو امسال بیش از 90 درصد افزایش داشتیم. سال گذشته . سال و همین امر باعث شد جو با قیمتی حدود سه تا چهار هزار تومان زیر قیمت مصوب در بازار عرضه شود، یعنی اگر قیمت 11 هزار و 300 تومان بود، بین 6 تا 500 تا 8 هزار تومان داشتیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هم حدود 400 هزار تن جو مازاد در بازار به همراه 600 هزار تن ذخیره حمایتی دام داریم که به این معناست که دغدغه نهاده های دامی را نداریم.
چرا گوشت 120 هزار تومان شد؟
معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که از دو ماه قبل تا کنون حدود 120 هزار تومان افزایش قیمت داشته است، چرا؟ وی گفت: یک نکته وجود دارد، این افزایش به گونه ای بود که جذابیت تولید را افزایش داد، علاوه بر اینکه قیمت ها تا حدودی جذاب شده بود، دامدار می خواست دام های خود را نگه دارد. آذر ماه و دی این یک ماه فصلی است که در مورد زایمان و پرواربندی صحبت می شود و این به ما این نوید را می دهد که هیچ دامی در کشتارگاه ها عرضه نشد و این دام ها به سمت تولید رفتند، طبق آمار مرکز آمار بیش از 25 درصد از ما زایمان داشته ایم. و چاق کننده در این سه ماه اخیر نسبت به سال گذشته. 25 درصد افزایش داشتیم یعنی انشالله در بهار و تابستان سال آینده 25 درصد افزایش عرضه گوشت نسبت به امسال خواهیم داشت و این خودش را تنظیم می کند و آثار مثبتی برای كاهش دادن. قیمت.
وی تصریح کرد: نزدیک ظهر است. آذر ماه، این تثبیت قیمت توسط وارداتی که ما انجام میدادیم کنترل شد. من می خواهم به این واردات اشاره کنم، چون دوستان گاهی در فضای مجازی حرف های غیرحرفه ای می زنند، این واردات 5 درصد کل تولیدات دامی کشور نیست، اما به گونه ای برنامه ریزی می کنیم که بتوان آن را کنترل و تنظیم کرد.
پیمان پاک تصریح کرد: طی یک ماه گذشته به دلیل اینکه این گوشت در نهایت از کشورهای مختلف وارد کشور می شود، در تعطیلات دی ماه و به ویژه نیمه دوم سال، به دلیل سرمای یک ماهه قادر به تامین این گاوها از نیمکره جنوبی هستیم. تعدادی از کشورهای خاص و در منطقه اوراسیا به دلیل سرما و مشکلات لجستیکی می توانیم دام کمتری وارد کنیم.
و افزود: تعطیلات دی ماه باعث شد هم کشتارگاه ها تعطیل شود و هم بحث لجستیک هوایی با مشکل مواجه شود که با توجه به حجم سفر در تعطیلات دی ماه باعث شد که واردات کاهش پیدا کند که این کاهش واردات همراه با مشکل کمبود عرضه به کشتارگاه، باعث جهش قیمت شد یکی دو هفته پیش که این افزایش واردات اتفاق افتاد، مشاهده شد که قیمت تثبیت شد و در هفته گذشته قیمت هر کیلو دام زنده به میزان 20 هزار تومان کاهش یافت و تقریبا از 10 به 20 هزار تومان در هر گوشت گرم کاهش یافت. این قیمت پایین است تا اسفند ماه؛ یکی از نیمه دوم اسفند عرضه داخلی ما بیشتر خواهد شد.
قیمت تعادلی گوشت تعیین شد.
وی در پاسخ به این سوال که قیمت تعادلی گوشت قرمز چقدر است؟ وی گفت: قیمت تعادلی که معاونت امور دام به ما داده است حدود 400 تا 420 هزار تومان است.
پیمان پاک تصریح کرد: این قیمت را کنترل می کنیم تا کشاورز برای خودش سود اقتصادی داشته باشد. اگر قیمت تعادلی ما قیمت صحیح باشد، هم عرضه به موقع انجام می شود و هم عرضه افزایش می یابد، این مشکلی که با کمبود دام در 9 ماهه امسال شاهد بودیم، اتفاق نمی افتد.
وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی این قیمت به 400 یا 420 می رسد؟ وی بیان کرد: این برنامه ای است که برای بحث تولید ملی داریم که انشالله با تداوم واردات شکل می گیرد، انشالله همین روند نزولی را پیش بینی می کنیم تا پایان سال پیش می رویم. و اوایل سال آینده
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: انشالله با لاشه 420 هزار تومانی بتوانیم به آن قیمت تعادلی برسیم. یکی دیگر از کارهایی که انجام داده ایم تا هموطنان واقعاً احساس راحتی کنند و بتوانیم به ثبات بازار دست پیدا کنیم، بحث افزایش عرضه گوشت منجمد گاو است. به عبارت دیگر؛ برزیلی است که تقریبا امسال می آییم هرچند در غرفه 2 این محصول را بردیم اما سعی می کنیم با یک پیشنهاد عالی این قیمت را با قیمت تعادلی 285 هزار تومان کنترل کنیم.
پیمان پاک بیان کرد: این مشکل باعث می شود مجموعه هایی که کاربرد زیادی دارند مانند مجموعه های پرمصرف مانند پادگان ها، مجموعه های دانشگاهی، بیمارستان ها و حتی برخی رستوران ها و اصناف بازار گوشت گرم را رها کنند. خروج آن از بازار گوشت گرم به کنترل مصرف خانوار کمک می کند. برنامه ای که در نظر گرفته ایم این است که تا پایان سال 30 هزار تن گوشت منجمد برزیلی وارد شود. اکنون 8 هزار تن گوشت در یخچال های دامی در حال توزیع است. 20000 تن در مرحله توزیع است. در راه. یعنی تا ماه مبارک رمضان بیش از 35 هزار تن گوشت منجمد برزیلی وارد بازار می شود. و این کمکی برای کنترل بازار و ایجاد تعادل است تا در شب عید و ماه مبارک رمضان کمبودی نداشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در نظر داریم روزانه 200 تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله عرضه کنیم. دستوری که گفتم معاون اول بوده و بانک مرکزی هم ارز را تامین کرده است. تلاش می کنیم به 300 تن برسیم. این کار به دلایل مختلفی انجام شده است. گوشت گرم هم اکنون از هفت تا هشت کشور جهان وارد می شود. مغولستان، اروپای شرقی، استرالیا، کنیا، ارمنستان، کمی گرجستان و روسیه و از این هفته با تلاش دوستان دامپزشکی برای اولین بار آفریقای جنوبی که به نوعی شرایط بسیار خوبی از نظر دامپزشکی دارد. دارو، ایجاد کانال های مالی و بحث های تجاری ما، انشالله از این هفته گوشت گرم را از آفریقای جنوبی نیز وارد می کنیم و سبد واردات گوشت گرم را افزایش می دهیم.
در پاسخ به این سوال که آیا دام زنده از پاکستان وارد می شود؟ وی گفت: پاکستان; دام زنده است، یعنی گوشت گرم، به آنجا می رسد، قرنطینه می شود، به صورت پیله می آید، ذبح می شود، آنجا مصرف ارز نداریم، در ازای صادرات پیله، آنجا روزانه عرضه گوشت گرم داشته باشید که الان الحمدالله مشکلی نیست چند نفر از دوستان هم نگران بودند مرز بسته شود امروز مشکلی نیست روال جاری است و این مسیر را افزایش می دهیم و تاکید می کنیم در آنجا به دلیل اینکه در ازای صادرات محصولات پیله است، این افزایش کمک ها معیشت مردم سیستان و بلوچستان را تحت تاثیر قرار می دهد و در عین حال بازار را تحت کنترل دارد. در حال حاضر گوشت گرمی که به صورت پیله ارائه می شود بدون نیاز به ارز 28500 تومان قیمت دارد و در هفت هشت استان به قیمت گوشت وکیوم یعنی گوشت گاو بدون استخوان بدون گوشت به فروش می رسد که قیمت آن 350000 تومان است.
پیمان پاک خاطرنشان کرد: گوشت گوسفندی با قیمت 280 هزار تومان به مردم عرضه می شود. در تهران عرضه می شود، در استان یزد عرضه می شود، استان اصفهان است، اما اصفهان به دلیل جمعیت زیاد ممکن است کمی کمتر دیده شود. همین طور در قم، البرز، زنجان، استان خراسان رضوی انشالله این حجم افزایش پیدا می کند و این عرضه را انجام می دهیم. اینجا یک نکته مهم است، خود استان تهران دام وارد می کند، روزانه باید 12 هزار راس گوسفند در استان تهران بکشیم، وقتی این واردات مدام در اینجا عرضه می شود، این گوسفند در استان ها معکوس است و باعث می شود خود استان ها دام تولید کنند. تعادل در دام زنده آنها و در نتیجه در قیمت گوشت آنها.