محققان می گویند که زندگی مشترک اغلب پس از بچه دار شدن تغییر می کند. تحقیقات نشان داده است که میزان رضایت از ازدواج در اکثر موارد در دهه اول پس از شروع زندگی مشترک به ویژه در زوج های دارای فرزند کاهش می یابد. همچنین این تحقیق نشان داد که با افزایش تعداد فرزندان، میزان رضایت از زندگی مشترک کاهش می یابد، به طوری که تنها 38 درصد از زنان متاهل دارای نوزاد از زندگی مشترک خود رضایت بالایی داشتند، در حالی که 62 درصد از زنان متاهل بدون فرزند اعلام کرده بودند. ازدواج آنها با رضایت زیاد
بیشتر بخوانید: بچه دار شدن خوبه یا بد؟
ممکن است برای شما سخت باشد که برای یکدیگر وقت بگذارید.
کارشناسان می گویند که زوج هایی که فرزندان خردسال دارند اغلب در یافتن زمان برای یکدیگر مشکل دارند که این امر باعث کاهش رابطه زوجین به یک رابطه مبادله می شود که بسیار دور از ایده آل است.
محققان برای پرهیز از گرفتار شدن در دام دادن و دادن در زندگی مشترک 3 توصیه دارند: 1) مراقب عشق و علاقه ای که به همسرتان دارید، 2) توجه به زندگی همسرتان و پاسخگویی به نیازهای او و 3) مشکلات چالش برانگیز: به دنبال چیزهایی باشید که بتوانید در کنار هم بودن به عنوان یک زوج کنترل و حل کنید.
مشکلات قبلی بدتر می شود
بچه دار شدن تنها منبع دعواهای جدید بین زوج ها نیست. با این حال، قبل از به دنیا آمدن کودک، زوج ها معمولا زمان بیشتری برای مقابله با مشکلاتی مانند عدم گفتگوی مناسب دارند. زمانی که کودک وارد زندگی عادی می شود، این موضوع چالش برانگیزتر می شود.
علاوه بر این، رفتارهایی که ممکن است قبل از تولد نوزاد “کمی آزاردهنده” بوده باشند می توانند به مشکلات بزرگی تبدیل شوند. به عنوان مثال، اگر یکی از همسران دوست دارد بازی های ویدیویی انجام دهد، ممکن است تا زمانی که کودک نیاید مشکلی ایجاد نشود، زیرا ممکن است همسر آن را فرصتی برای استراحت و تنها بودن بداند. با این حال، پس از تولد فرزند، بازی یک همسر می تواند به همسر این احساس را بدهد که او به تنهایی بیشتر مسئولیت های تربیت فرزندان را بر عهده می گیرد.
ممکن است از مشکلات خود احساس تنهایی و شرمندگی کنند.
تولد فرزند و پدر و مادر شدن اغلب چالش هایی را در زندگی مشترک ایجاد می کند. مکالمه، صمیمیت و گذراندن وقت با هم که به عنوان عوامل «تداوم بخش» در زندگی مشترک شناخته می شوند، اغلب با ورود کودک تحت تأثیر قرار می گیرند. عواملی مانند کمبود خواب و فشارهای مالی نیز می تواند منجر به دعوا و تنش شود.
متأسفانه، بسیاری از والدین تازه وارد برای این وضعیت آمادگی ندارند زیرا به ندرت در مورد آن صحبت می شود. دورههای والدین به ندرت به این موضوع میپردازند، رسانههای اجتماعی روشی ایدهآل از فرزندپروری را به تصویر میکشند، و حتی دوستان و خانواده از ترس ایجاد گوهای در زندگی عزیزانشان در صحبت آشکار درباره آن مردد هستند. به همین دلیل، زوجهای دارای فرزند اغلب احساس تنهایی میکنند و از مشکلات خود شرمنده میشوند، که باعث میشود کمتر به دنبال کمک باشند و سپس چالشهای زندگی مشترک را تشدید میکنند.
تغییر هویت می تواند تصویر بدن را تغییر دهد
انبوهی از فشارهای مرتبط با تربیت فرزندان، از جمله بار نقش های سنتی جنسیتی، باعث می شود که زوج ها پس از بچه دار شدن با چالش هایی مواجه شوند. علاوه بر این، تولد فرزند اغلب هویت هر یک از زوجین را چه به صورت فردی و چه به صورت زوجی تغییر می دهد که منجر به مشکلات قابل توجهی می شود.
این پدیده به ویژه در مادران که به گذار به مادری معروف است، بسیار مورد بررسی قرار گرفته است. این تغییرات که از تغییرات هورمونی که بر رفتار تأثیر می گذارد تا تغییر در تصویر بدن (افکار و احساساتی که فرد در مورد ظاهر خود دارد) متغیر است، اغلب در دوران بارداری شروع می شود. برای مردان، دیدن این تغییرات در همسرشان قبل از تولد فرزندشان می تواند گیج کننده و گیج کننده باشد.
سبک زندگی «بی نظم» می شود.
پدر و مادر شدن می تواند تجربه ای چالش برانگیز، هیجان انگیز، طاقت فرسا و در عین حال فوق العاده باشد. با این حال، اگر احساس می کنید که زندگی شما پس از تولد اولین فرزندتان “ویران” شده است، این یک علامت هشدار است. مطالعهای در مورد رضایت زناشویی پس از تولد فرزند نشان داد که زوجهایی که از کلمه «پریشان» برای توصیف ازدواج خود استفاده میکنند، اغلب پس از تولد فرزند، رضایت زناشویی را کاهش میدهند.
زوجها زمانی از کلمه «پریشان» استفاده میکنند که تحت تأثیر تغییرات شگرف در زندگیشان قرار میگیرند که به نظر میرسد خارج از کنترل هستند. این احساس عدم کنترل می تواند تأثیر منفی داشته باشد، به ویژه زمانی که با ماهیت غیرقابل پیش بینی نیازهای نوزاد مانند گریه و بیدار شدن در نیمه شب مواجه می شوید.
با وجود تمام چالش ها، باید به خاطر داشت که همیشه فرصتی برای بازگرداندن زندگی وجود دارد.
همانطور که برای پشت سر گذاشتن یا بهبودی پس از جدایی آماده می شوید، روی چیزهای منفی تمرکز نکنید. ممکن است پایان دادن به یک رابطه احساس خوبی نداشته باشد، اما احتمالاً دلیل خوبی برای پایان یافتن آن وجود دارد.
به جای تمرکز بر روی اشتباهات، روی احتمالات پیش رو تمرکز کنید. با دوستان خود ارتباط برقرار کنید، سرگرمی های جدید پیدا کنید و زمانی که زمانش رسید، شروع به جستجوی شریک زندگی جدید کنید. به جای اینکه جدایی را به عنوان یک از دست دادن تلقی کنید، آن را به عنوان یک شروع جدید برای خود ببینید.