به گزارش مانی بان، اگرچه نرخ دلار تا آخرین روزهای آذرماه نسبت به آخرین نرخ سال گذشته رشد چندانی نداشت، اما در جریان معاملات دیدلار در این ماه ۷.۲ درصد رشد کرد تا سود ده ماهه خود را به ۱۲ و ۲ درصد برساند. . اما قابل ذکر است که بازه اول سود دهی 10 ماهه همچنان در دست نرخ سود سپرده های بانکی است. عملکرد یک ماهه شاخص های دارایی نیز دارای نکات مهمی است.

نیم سکه با رشد 15.7 درصدی در یک ماه بیشترین عملکرد را در بازارها دارد دی در سال 1402 به نام خود ثبت شد. در رصد بازارها موضوع دیگری که توجه کارشناسان را به خود جلب کرده، روند نوسان بازار ارز است. دلار دی ماه سالهای اخیر بود. در بررسی 7 سال اخیر مشاهده می شود که دلار در اولین ماه زمستان دارای نوسان بوده است. تحلیلگران بر این باورند که همزمانی رویدادهای سیاسی با شروع فصل زمستان در سال‌های اخیر، همراه با تغییر انتظارات فعالان اقتصادی در پایان سال، ممکن است نوسانات دلار در ماه بودن را توجیه کند.

بررسی روند شاخص های پولی در معاملات دی ماه قیمت این ارز را از آخرین معاملات نشان می دهد آذر تا دیروز 7.21 درصد رشد داشته است. قیمت دلار آزاد در بازار 30 است آذر ماه 49 هزار و 900 تومان معامله شد، بعدازظهر دیروز به 53 هزار و 500 تومان در بازار رسید. البته باید گفت که رکورد بازدهی ماهانه دی این ماه دارای نیم سکه طلا با رشد قیمت حدود 15.68 درصد است. رتبه دوم این ریباند را گرم طلای 18 عیار با رشد قیمت 9 درصدی به خود اختصاص داده است.

تحلیلگرانی که روند بازارها را مشاهده می کنند دی ماه بر این باور است که وجود تقاضا در پایان سال همراه با تشدید انتظارات تورمی در معاملات دی ماه موجب جبران بخشی از نماگرها شده است زیرا بازنگری نتایج 10 ماهه سال جاری نشان می دهد که نرخ رشد برخی از این شاخص ها (مانند نیم سکه طلا) منفی است.

از سوی دیگر با توجه به نرخ تورم 24 درصدی 9 ماهه (از ابتدای سال جاری تا پایان) آذر ماه) مشاهده می شود که هنوز تاثیر تورم بر قیمت بسیاری از شاخص ها اعمال نشده است و می توان انتظار داشت که در بازار 2 ماهه زمستان اخیر شاخص های سرمایه گذاری اندکی به نرخ تورم نزدیک شود.

به نمودار کارایی بازار در مراجعه کنید دی ماه 1402 نشان می دهد که از بین 7 شاخص عمده بازار شامل دلار، بخش های مختلف خانواده طلا، شاخص بورس و نرخ سود سپرده بانکی، تنها یک شاخص یعنی بازدهی ماهانه بورس منفی است. . در نتیجه می توان گفت که در بازار دی ماه رشد سطح تقاضا باعث افزایش شاخص های سرمایه گذاری شده است. نیم سکه طلا 16.68%، 18 هزار گرم طلا 9%، دلار آزاد 7.21%، سکه طلا طرح جدید 6.8% و سکه ربع طلا در حین معاملات. دی آنها در ماه 4.36 درصد رشد کردند.

کارشناسان دو عامل اصلی قیمت گذاری در بازارها دی این ماه به عنوان «رشد انتظارات تورمی» و «حضور تقاضای پایان سال در بازار» شناخته می شود. به طور کلی، افزایش سطح ریسک های سیاسی چشم انداز بازار را برای معامله گران تورمی می کند. در نتیجه این افراد با هدف در امان نگه داشتن دارایی از موج تورم و فشار بر کف تراز تقاضا اقدام به خرید دارایی می کنند.

ماه گذشته تشدید درگیری های نظامی در منطقه به ویژه موضوع درگیری بین یمن و کشورهای غربی در دریای سرخ و پاسخ موشکی سپاه به حملات تروریستی در داخل کشور، ریسک های سیاسی بازار را افزایش داد و باعث افزایش تعداد خریداران در بازار اما از سوی دیگر بررسی ها نشان می دهد که در ماه های پایانی سال بخشی از نقدینگی جامعه به بازار دلار و ارز منتقل می شود.

رشد نرخ شاخص در دی این ماه باعث شده برخی کارشناسان از پیش بینی حضور تقاضا در پایان سال در بازار صحبت کنند. به گفته این افراد، قیمت شاخص دارایی ها از ابتدای سال تاکنون نوسان چندانی نداشته و سرمایه گذاران در بازار طلا و ارز سود قابل توجهی نداشته اند. در نتیجه افرادی که قصد داشتند دارایی های ریالی خود را به ارز و سکه تبدیل کنند نیز از این کار منصرف شدند. اما نوسانات بازارها در دی ماه ممکن است عاملی برای تزریق مجدد سرمایه این افراد به بازارهای مذکور باشد.

رهبر روند 10 ماهه مکرر.

افرادی که از ابتدای سال دارایی های خود را به صورت سپرده سرمایه گذاری در بانک ها سپرده اند، حدود 20 درصد با احتساب میانگین ماهانه 2 درصد سود کسب کرده اند. این در حالی است که رتبه دوم رالی 10 ماهه را دلار آزاد با افزایش 12.15 درصدی به خود اختصاص داده است. البته شایان ذکر است که بازار سرمایه نیز در سال جاری روند قابل قبولی در معاملات از خود به جا گذاشته است به طوری که شاخص کل بورس در 10 ماه گذشته 10.53 درصد رشد داشته است.

بررسی عملکرد بازارها از ابتدای سال تاکنون در ماه‌های قبل نیز نشان داد که سپرده‌گذاران بانکی بیشترین میزان را در میان سرمایه‌گذاران در سال جاری داشته‌اند. برخی تحلیلگران معتقدند که با توجه به تورم نقطه به نقطه حدود 40 درصد و همچنین تورم 9 ماهه 24 درصدی، ممکن است دو ماه آخر سال زمانی برای جبران عقب ماندگی شاخص های سرمایه گذاری باشد.

نمایش چشمگیر دلار در اولین ماه زمستان

بررسی ها حاکی از آن است که بازار دلار به طور کلی در اولین ماه زمستان نوسانات قابل توجهی را تجربه می کند. نمودار عملکرد شاخص ارز. دی ماه 7 سال گذشته نشان می دهد که اسکناس های آمریکایی به جز سال 2018 زمستان خود را با افزایش یا کاهش قابل توجه قیمت آغاز کرده اند.

ثبت تدریجی این مقایسه در دسترس است دی ماه 1397 با رشد حدود 16 درصدی و رکورد افت آن نیز در اولین ماه زمستان 1399 با 13.55 درصد افت قیمت است.

تحلیلگران بر این باورند که رشد قیمت ارز در دوره مذکور ممکن است ناشی از رشد هزینه های عمومی و مشکل کسری بودجه باشد. زیرا به طور کلی کسری بودجه دولت از ماه های آخر پاییز قابل مشاهده است و در ماه های پایانی سال نیز جبران پولی کسری بودجه باعث رشد نرخ ارز می شود. البته تشدید ریسک های سیاسی یکی دیگر از دلایل رشد دلار است.

دیروز شنبه 30 ام دی طی ماه جاری، روند شاخص‌های پولی در معاملات غیررسمی در بازار ارز تهران کاهشی بود. هر اسکناس یک دلاری نیز که در پایان هفته گذشته 54 هزار تومان در بازار عرضه می شد، 500 تومان افت قیمت را تجربه کرد و به 53 هزار و 500 تومان رسید.

بررسی های «دنیای اختاز» خبرنگار هسته مرکزی بازار ارز تهران نشان می دهد که دیروز بیشتر فعالان این بازار فروشنده بوده و تعداد خریداران نیز کم بوده است. دلیل این افت قیمت را می توان در انتشار شور و شوق بازار جستجو کرد.

سیگنال های منفی در روزهای اخیر بازار را هیجان زده کرد و عده ای بر اساس این سیگنال ها اقدام به خرید ارز کردند. سکه طلا نیز روز گذشته افت در بازار را ثبت کرد. هر قطعه سکه طلای طرح جدید شب گذشته در بازار حدود 510 هزار تومان معامله شد که نشان دهنده افت قیمتی 31 میلیون و 240 هزار تومانی است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *