به نقل از شمانیوز
به گزارش شمانیوز، مریم جلالی معاون صنایع دستی کشور درباره دستاوردهای هفته صنایع دستی گفت: مهمترین دستاورد هفته صنایع دستی در سال 1402 حضور اولین صنعتگر جهان در ایران و پاسداشت پیشکسوتان کشورمان بود. که در اصفهان ساخته شده است.
وی افزود: هر روز از هفته صنایع دستی 1402 را با پیشنهادهایی سپری کردیم که توجه سیاستمداران، برنامه ریزان و مجریان را به صنایع دستی تقویت کند. پیام رئیسی در خصوص تامین بیمه 10 هزار نفر در هیئت دولت و همگرایی نهادی ما با وزارت کشور، پست، جهاد کشاورزی، معاونت علمی و فناوری و معاونت زنان و خانواده. دستاوردهای دیگر ما در هفته صنایع دستی 1402 ایران.
معاون صنایع دستی کشور گفت: در هفته صنایع دستی سال 1402 خبر ثبت نویسنده اصفهانی توسط سازمان جهانی مالکیت فکری را شنیدیم همچنین حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی وعده داد. که سند ملی کار یدی تدوین شده است و این یکی دیگر از دستاوردهای هفته کار یدی در سال 1402 بود.
جلالی ادامه داد: در هفته صنایع دستی سال 1402 باید انسجام درونی بین گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی ایجاد شود. از طرفی احترام متقابلی بین هنرمندان، صنعتگران و بازرگانان وجود داشت و فکر می کنم این نقطه شروع برنامه های آینده ما بود.
وی بیان کرد: فروش آثار زیبا در نیاوران و برداشتن گام سوم در سعدآباد برای تجاری سازی برنامه هایی بود که تنها در ستاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام شد. همچنین در هفته صنایع دستی 1402 بیش از 300 برنامه در تمامی استان ها و 90 طرح عمرانی در حوزه صنایع دستی با اعتباری نزدیک به 240 میلیارد تومان اجرا شد.
معاون صنایع دستی کشور خاطرنشان کرد: در هفتم خرداد ماه تفاهم نامه اجرای طرح بزرگ انرژی زنجیره ارزش با هدف تعیین ارزش اقتصادی صنایع دستی با بنیاد علوی منعقد شد و پس از انعقاد در این تفاهم نامه دو هزار نفر در حوزه صنایع دستی فعالیت خواهند کرد.
وی گفت: مراسم افتتاحیه «مگا پروژه مشترک توسعه صنایع دستی» با حضور مدیر کل بنیاد علوی برگزار شد. این یک دستاورد بزرگ است و با اجرای این طرح در فاز اول طرح، برای دو هزار هنرمند در پنج استان خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و ایلام اشتغال ایجاد می شود.
معاون صنایع دستی کشور خاطرنشان کرد: طرح «اشتغال حمایت ملی» در قالب «مگا پروژه توسعه صنایع دستی» با محوریت اشتغال در فاز اول از ایجاد اشتغال برای دو هزار نفر حمایت می کند. کمک فنی و اعتباری پروژه 3.65 میلیارد تومان است. بر اساس این طرح برای 600 نفر در استان خراسان رضوی، 300 نفر در خراسان جنوبی، 400 نفر در خراسان شمالی، 500 نفر در ایلام و 200 نفر در سیستان و بلوچستان اشتغال ایجاد می شود.
علی رمضان پور