WHO (سازمان بهداشت جهانی) اعلام کرده است که هر ۳.۲ ثانیه، یک فرد جدید به بیشتر از ۵۵ میلیون بیمار آلزایمری در سراسر جهان اضافه می شود.
بر اساس دادههای سازمان جهانی بهداشت، بیش از 55 میلیون بیمار آلزایمر در جهان وجود دارد و پیشبینی میشود به دلیل ظهور تقریباً 10 میلیون مورد جدید سالانه، این تعداد تا سال 2050 به 139 میلیون نفر افزایش یابد.
به گزارش ایسنا، با افزایش جمعیت سالمندان در جهان، افزایش جدی افراد مبتلا به آلزایمر وجود خواهد داشت و کسانی که با آن دست و پنجه نرم می کنند نیز از این امر حمایت می کنند.
بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل و هفتمین علت مرگ و میر است.
آلزایمر یک وضعیت پزشکی است که توسط روانپزشک و آسیب شناس آلمانی آلویس آلزایمر در سال 1906 به عنوان “کابوس قرن بیست و یکم” توصیف شده است که در نتیجه مرگ سلول های مغزی ایجاد می شود که منجر به از دست دادن حافظه، زوال عقل و کاهش کلی عملکردهای شناختی در طول زمان می شود.
این بیماری به عنوان یک بیماری تخریب کننده عصبی تعریف می شود که با علائم عصبی و تغییرات رفتاری، کاهش فعالیت های روزانه و کاهش توانایی های شناختی مشخص می شود و درمان قطعی شناخته شده ای وجود ندارد.
بیش از 60 درصد از بیماران آلزایمر در کشورهای کم درآمد و متوسط زندگی می کنند و سالانه 10 میلیون مورد جدید به تعداد بیماران آلزایمر اضافه می شود. به عبارت دیگر هر 3.2 ثانیه یک فرد جدید مبتلا به آلزایمر اضافه می شود و در نتیجه پیش بینی می شود تعداد بیماران آلزایمر در سال 2050 به 139 میلیون نفر برسد.
هزینه جهانی سالانه بیماری آلزایمر که در حال حاضر بیش از 1.3 تریلیون دلار است، پیش بینی می شود تا سال 2030 به 2.8 تریلیون دلار افزایش یابد.
بر این اساس، پیش بینی می شود که تا سال 2030، هزینه جهانی سالانه بیماری آلزایمر از تولید ناخالص داخلی سالانه (GDP) ایتالیا، هشتمین اقتصاد بزرگ جهان، فراتر رود.
بیماری آلزایمر با از دست دادن حافظه، زوال عقل و کاهش کلی عملکردهای شناختی به دلیل مرگ سلول های مغز در طول زمان مشخص می شود. آلزایمر که به عنوان نوعی زوال عقل طبقه بندی می شود، در افراد مسن شایع تر است.
بر اساس گزارش بین المللی بیماری آلزایمر (AZI) در سال 2021، تخمین زده می شود که 75 درصد از افراد مبتلا به زوال عقل در سراسر جهان تشخیص داده نشده باشند. بیان شده است که عدم آگاهی مانع مهمی برای تشخیص است. در برخی از کشورهای با درآمد کم و متوسط، نرخ تشخیص داده نشده به 90 درصد می رسد.
در حال حاضر هیچ درمانی برای درمان زوال عقل یا معکوس کردن پیشرفت آن وجود ندارد.علاوه بر این، بسیاری از درمان های جدید در مراحل مختلف کارآزمایی های بالینی در حال بررسی هستند.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که افراد می توانند با ورزش منظم، اجتناب از سیگار و الکل، حفظ یک رژیم غذایی سالم و کنترل فشار خون، کلسترول و سطح قند خون، خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند.