عضو کارگری شورای عالی کار درباره جلسه کمیته حقوق و دستمزد گفت: در این جلسه وزارت اقتصاد گزارشی از حقوق مناطق ارائه کرد اما بیشترین بحث منطقه ای شدن حق مسکن پیشنهادی مرکز بود. پژوهش مجلس.

دیروز دوشنبه 2 بهمن جلسه کمیته حقوق و دستمزد ماه گذشته با تمرکز بر موضوع حقوق منطقه برگزار شد. در این جلسه چه گذشت؟ محسن باقری (عضو کارگری شورای عالی کار) در پاسخ به این سوال گفت: در این جلسه وزارت اقتصاد گزارشی از دستمزد منطقه ای ارائه کرد اما بیشترین بحث منطقه ای شدن حق مسکن بود که توسط مرکز پیشنهاد و بررسی های مجلس ارائه شد.

باقری گفت: البته ما مخالفتی نداریم که در کارگاه های مختلف دستمزدهای مختلف وجود داشته باشد. امروزه نیز در کارگاه هایی که طرح طبقه بندی نیروی کار اجرا می شود، کارگران بسته به کاری که انجام می دهند، حقوق متفاوتی دریافت می کنند. مخالفت ما گسترش طبقه بندی یا تفاوت حقوق به حداقل دستمزد است.

عضو کارگری شورای عالی کار تاکید کرد: ما موافق طبقه بندی کارگران ساده در بدو ورود و تفکیک بین کارگری که 8 ساعت از وقت خود را به کارفرما می دهد و دادن حداقل دستمزدهای متفاوت به کارگران در مناطق مختلف نیستیم.

باقری تصریح کرد: ما نیز موافق تعیین حق مسکن منطقه ای نیستیم. به طور کلی طبق اصل 31 قانون اساسی وظیفه دولت است که با توجه به نیاز هر فرد مسکن را تامین کند. از این گذشته حتی امروز هم حق مسکن به قدری پایین است که حتی نمی توان آن را یارانه مسکن برای کارگران در نظر گرفت.

وی افزود: به نظر می‌رسد حامیان حقوق منطقه‌ای نیز می‌خواهند از همین جزء کوچک شروع کنند و در سال‌های بعد این موضوع را به کل حداقل دستمزد تعمیم دهند که ما با آن موافق نیستیم. این امر انسجام قانون کار و سیستم های دستمزد را مختل می کند. این طرح مبنای درست و اصولی ندارد.

این فعال کارگری ادامه داد: در مجموع وزارت اقتصاد در این جلسه حامی حقوق مناطق بود، مرکز پژوهش های مجلس بر حقوق متفاوت مسکن تاکید کرد و وزارت حراست نیز بر حقوق متفاوت برای صنایع مختلف تاکید کرد. هر کدام مدل خود را قبول دارند، ما معتقدیم سه مدل اشتباه در قانون کار است و نمی توانیم قبول کنیم که حقوق ملی دستخوش تغییر سلیقه شود.

باقری تصریح کرد: وزارت اقتصاد برای نشان دادن نظر خود درباره حقوق منطقه ای از کشورهای دیگر مثال می زند و این مقایسه از اساس اشتباه است. فقط تعداد کمی از کشورها در سطح منطقه ای پرداخت می کنند، اگرچه این کشورها در سطح فدرال نیز اداره می شوند. ساختار سیاسی آن کشورها با ساختار سیاسی کشور ما متفاوت است و این مهم باید مورد توجه قرار گیرد.

این فعال صنفی گفت: همچنین باید بدانیم که در برخی مشاغل محل کار و محل سکونت کارگر متفاوت است که در پیشنهاد وزارت اقتصاد هیچ کدام از این موارد ذکر نشده بود و ما با این موارد به شدت مخالفت کردیم. امور این طرح جنبه های مختلف و پیامدهای نامطلوب اجرای دستمزد منطقه ای را به خود ندیده است.

باقری با اشاره به موضوع دستمزد منطقه ای در سال های اخیر گفت: با وجود اینکه برخی سال هاست روی دستمزد منطقه ای کار می کنند و بر اجرای آن تاکید دارند، اما هر چه جلوتر می رویم اعتراض گروه کارگری به مزد منطقه ای بیشتر می شود. همچنین از نظر حقوقی و اجرایی. مشکل این است که دولت توان حل این مشکلات را ندارد و ما ساختار اجرای چنین طرحی را نداریم.

این عضو صنفی شورای عالی کار در ادامه داده های مرکز آمار را برای تصمیم گیری در خصوص حقوق منطقه ای کاربردی دانست و گفت: به هیچ وجه نمی توان به داده های مرکز آمار اعتماد کرد. در واقع این داده ها از طریق یک پرسشنامه جمع آوری شده است و مشخص نیست چند نفر ادعای صحت آن را دارند. علاوه بر این، برخی از مناطق به عنوان یک جامعه آماری در نظر گرفته می شوند که قابل تعمیم به کل نیست. این داده‌ها که مبنای تصمیم‌گیری مرکز پژوهش‌های مجلس نیز هستند، دقیق نیستند و نمی‌توانند مبنایی برای تصمیم‌گیری در مورد موضوعی مانند حقوق منطقه‌ای باشند.

باقری در خصوص نتیجه نهایی جلسه کمیته حقوق و دستمزد گفت: جلسه دیگری درباره بررسی حقوق منطقه ای برگزار می شود و سایر آمارها نیز از سوی سازمان کارگاه تامین اجتماعی و مرکز آمار ارائه می شود. قبل از تشکیل جلسه شورای عالی کار باید در مورد حقوق منطقه ای به جمع بندی برسیم و نتیجه را به شورای عالی کار ارائه کنیم. تصمیم نهایی درباره حقوق منطقه ای در نهایت در شورای عالی گرفته می شود.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *