افزایش چشمگیر هزینه مدارس غیردولتی چند وقتی است که بسیار حاشیه ساز شده است. در همین راستا رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اعلام کرده است که با اشرافی گری در مدارس برخورد جدی خواهد کرد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: اگر در مدرسه ای خارج از ساختارها شهریه گرفته شود و بحث اشرافی گری تشویق شود، قطعا اقدام جدی خواهیم کرد.
به گزارش پی ام آپ به نقل از فارس، احمد محمودزاده رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی در خصوص ساماندهی نیروی انسانی در مدارس غیردولتی گفت: با توجه به سیاست وزارت آموزش و پرورش تامین نیروی انسانی شایسته برای مدارس غیردولتی است. سال گذشته اعلام کردیم که هر معلمی که می خواهد در مدارس غیردولتی تحصیل کند باید مراحل صلاحیت حرفه ای و عمومی خود را برای اخذ کارت صلاحیت معلم طی کند.
وی افزود: بخشی از این سوال در انتخاب است که جذب نیروی انسانی با دو شرط انجام می شود. معلم نباید بدون انتخاب و عدم تناسب درس با موضوع تحصیلی به مدرسه غیردولتی برود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت شهروندان با بیان اینکه در یک فرآیند سه ساله برای ارتقای سطح مهارت و دانش تمامی معلمان مدارس غیردولتی برنامه ریزی کردیم، گفت: 360 ساعت در این مدارس طراحی شده است. در قالب 6 ماژول 60 ساعته که در آن مهارت های عمومی و دانش آموزشی و همچنین تخصص ها در نظر گرفته شده است.
محمودزاده خاطرنشان کرد: این کار با همکاری دانشگاه فرهنگیان آغاز شد که بخشی از آن در تابستان و بخشی دیگر در سال تحصیلی انجام می شود. تمام استان ها موظف شدند تا پایان سال تحصیلی نیمسال اول و دوم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در مدارس غیردولتی کمبود معلم وجود ندارد، تصریح کرد: موسسان علاوه بر تامین نیروی انسانی در آموزش و پرورش دولتی، در مواقع لزوم نیروی انسانی را نیز تامین می کنند و فرآیند گزینش و تربیت نیز باید برای آنان انجام شود. حضور در جلسات تدریس برای تدریس. اساتید مختلف برای شرکت در این برنامه در دسترس هستند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کتاب های درسی مصوب برنامه درسی ملی در مدارس غیردولتی تدریس می شد، گفت: در برخی مدارس دانش آموزان با کتاب های مصوب بیش از کتب درسی کار می کنند. کتاب غیر درسی باید از کارگروهی در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی مجوز داشته باشد.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های شهروندان در خصوص نظارت بر مدارس غیردولتی توضیح داد: در مقاطع کارشناسی این سازمان اقلام مختلفی از جمله شهریه، پوشاک دانش آموزان، سرویس ایاب و ذهاب و … در نظر گرفته شده است. وعده های غذایی، میان وعده ها و … تحت نظارت و بررسی قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه این موارد البته در آئین نامه اجرایی مدارس لحاظ شده است و رعایت آن مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش است، گفت: بدون شک در بحث غذا و خوراک، سرویس مدرسه و پوشاک برای دانش آموزان و … انجمن اولیا و مربیان مدرسه باید نظارت و هدایت را داشته باشد.
وی تاکید کرد: اگر مدرسه ای خارج از ساختارها شهریه بگیرد و اشرافی گری را ترویج دهد که با سیاست ها و فرهنگ وزارت آموزش و پرورش مغایرت دارد، قطعا اقدام جدی خواهیم کرد. زیرا ما می خواهیم دانش آموزان در محیطی سالم و برابر رشد کنند.