طبق اخبار شما: در این جلسه حمیدرضا سلیمانی مدیر بازاریابی صباویژن با بیان موضوع کمپین یلدای ساباویژن به نام یلدان به بحث بازی و هنر در برندها پرداخت.
به گفته سلیمانی، گیمیفیکیشن در واقع هنر بازی سازی در جایی است که بازی وجود ندارد. وی در این خصوص گفت: در عملیات یلدان از تجربیات عملیات قبلی بهره بردیم.
وی با اشاره به لزوم آماده سازی مخاطبان قبل از کمپین گفت: برای آماده سازی از پلتفرم هایی مانند وبلاگ، ویکی پدیا و پادکستی که در Sabavision زندگی می کنیم استفاده کردیم و همچنین ویدیوهای کوتاه و خلاقانه یک دقیقه ای تهیه کردیم. یکی این یکی از روش هایی بود که برای تولید محتوای استاندارد، ساده و کاربردی استفاده می شد.»
سلیمانی همچنین به کمپین یلدای صباویژن اشاره کرد و گفت: کمپین یلدا نیز در زمانی که مردم به دنبال بلک فرایدی بودند، توانست ما را از سایر برندها متمایز کند؛ از طرفی میتوانیم از تجربه یلداویژن در اجرای این کمپین در دو سال اخیر بهره ببریم. از طرفی تماشاگران بعد از دو سال به ما خواهند گفت.» «ما باید برای آمدن آن یک مزیت رقابتی ایجاد میکردیم. در نهایت برای راهاندازی کمپین یلدانه به فکر بازی گروهی و مسابقه انفرادی افتادیم».
مدیریت احساسات کاربران در طول کمپین
به گفته سلیمانی، یکی یکی از اصلی ترین نکاتی که در کمپین یلدانه بر آن تاکید شده است، کنترل احساسات و افکار تیم سازمانی در زمان اجرای کمپین است. وی در توضیح آن گفت: توجه به عواطف و جو روانی ایجاد شده در جامعه پس از هر کمپین و در گفت و گو در شبکه های اجتماعی موضوعی است که باید در تمامی کمپین ها مورد توجه و بررسی آنی قرار گیرد. از سوی دیگر، کمپینها باید زمانبندی برنامهها را مطابقت دهند و احتمال وقوع هر رویداد مهمی را تخمین بزنند. در کمپین های گیمیفیکیشن نباید مشتریان را تنها گذاشت و توجه به محیط پس از کمپین را نیز نباید فراموش کرد.
به گفته وی، وجود قانون مورفی آنها را قادر می سازد تا کمپین را یک هفته زودتر از موعد مقرر برای مدیریت مسائل پیش بینی نشده در طول اجرای کمپین گیمیفیکیشن راه اندازی کنند.
سلیمانی با اشاره به تشکیل کمپین ها و استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ گفت: ظاهر افراد ممکن است با باطن آنها متفاوت باشد، در تجربیاتی که با برخی اینفلوئنسرها داشته ایم، شاهد بوده ایم که وعده های داده شده محقق نمی شود، بنابراین باید این مسائل را مد نظر قرار داد. با همکاری با اینفلوئنسرها
وی همچنین به حساسیت بالای کمپین های گیمیفیکیشن در شبکه های اجتماعی اشاره کرد و گفت: کمپین های گیمیفیکیشن در کسب و کارهای B2B اغلب منجر به فروش مستقیم نمی شود و به سرعت نتیجه نمی دهد، این اقدامات عمدتا به بازاریابی محتوا در بلندمدت کمک می کند و نیاز به درک درستی دارد. بازاریابی محتوا از مدیران ارشد سازمانها. نوع شبکههای اجتماعی را نیز باید در نظر گرفت. مثلاً کاربران توییتر یک گروه کاربری خاص را تشکیل میدهند و برای اجرای کمپین در توییتر باید روی آن تمرکز کنید. کمپین در ابتدا دیده نمی شود، احتمال موفقیت کاهش می یابد.”
سامان ابطحی، مدیر ارشد بازاریابی اسنپ خواربارفروشی (اسنپ مارکت و اسنپ اکسپرس) در ادامه درباره نتایج و تجربیات کمپین های مشترک گفت: وقتی دو برند توانایی اجرای کمپین های مشترک را دارند، شرط اساسی هماهنگی و همدلی است. در این کمپین می توانیم تنقلات را با فیلم و سریال میل کنیم، سعی کردیم آن را با تجربه تماشا ترکیب کنیم، بنابراین از پفیلا به عنوان یک مدل سرگرمی برای کمپین استفاده کردیم.
ابطحی، «گیمیفیکیشن منجر به فروش می شود؟» وی گفت: در کمپین «پافیلم» خواستار مشارکت حداقلی مخاطب در کارمان بودیم و هدف ما در این مرحله جذب مشتریان بالقوه و تحت تأثیر قرار دادن مخاطبان بود، بنابراین در این مسیر به خلاقیت روی آوردیم، زیرا میخواستیم پیام به طنین انداز اگر تحت هر شرایطی این بازی را انجام دهید برنده خواهید شد “اگر به درستی به مخاطب منتقل شود در نهایت نرخ بسیار بالایی از مخاطب دریافت کردیم.”
مدیر بازاریابی اسنپ خواربار با اشاره به تحقیقات انجام شده برای این کمپین گفت: طبق تحقیقات و آمار، جایزه بزرگ می تواند بینندگان را افزایش دهد، اما این بستگی به هدف کمپین دارد. در این کمپین سعی کردیم جوایز مختلفی را در نظر بگیریم که برای هر سلیقه ای جذاب باشد. به نوعی جوایز را بر اساس مفهوم برند، شخصیت و محدوده سنی مخاطبان دسته بندی کردیم. ما نزدیک به 70 جایزه مختلف داشتیم و بسته ای از مفاهیم دو برند (فیلمو و اسنپ) را ارائه دادیم، حتی مفهوم معرفی افراد را به بازی معرفی کردیم تا مردم تشویق شوند به بازی ادامه دهند.
رکورد بزرگترین کمپین گیمیفیکیشن در ایران
ابطحی ادامه داد: طبق آمار ارائه شده، کمپین ما موفق شد رکورد بزرگترین کمپین گیمیفیکیشن را به خود اختصاص دهد، این کمپین تقریباً یک میلیون بازیکن منحصر به فرد داشت، ارزش رسانه های اختصاص داده شده به کمپین از مرز 50 میلیارد تومان گذشت. مستقیماً 3 میلیارد و 500 تومان برای این کمپین هزینه کرد که «ممکن است برای دو برند یک کمپین مشترک به نفع خود باشد».
اسلایدر سوپر اپلیکیشن اسنپ طبق گفته ابطحی از رسانه آفساید، بنر اسنپ اکسپرس بالاترین ورودی را برای تبلیغات کمپین Pffilm ایجاد کرد.
مدیر ارشد بازاریابی اسنپ خواربارفروشی درباره نتایج کمپین Pffilm گفت: ما در این کمپین موفق شدیم بیش از 1 میلیارد بازدید داشته باشیم، هدف ما جذب مشتریان بالقوه و تبدیل افراد به مشتریان ثابت با نرخ مشخصی بود.
چگونه همدلی در نقاط حساس کمپین پافیلم نشان داده شد؟
سامان ابطحی در پاسخ به سوال خبرنگار گفت: در روند تبلیغات یک اصل وجود دارد که نمی توان به پیش فرض ها اکتفا کرد به این ترتیب با اجازه کاربران صدای ضبط شده برندگان را منتشر کردیم. جوایزی که در فضای مجازی داده می شد و این اطلاعیه در فضای اجتماعی برای ما بسیار مفید بود؛ بنابراین به مرور زمان مخاطبان «بین آنها اعتماد ایجاد شد».
در پایان این مراسم، خبرنگاران به همراه مدیر بازاریابی ساباویژن و مدیر ارشد بازاریابی اسنپ خواربار به سوالات پاسخ دادند.