کراتینه و پروتئین تراپی یکی ازشیوه های تبلیغاتی رایج سالن‌های زیبایی است که بانوان را تشویق می‌کنند برای رشد بیشتر و مراقبت از مو حتما این شیوه را امتحان کنند.در این شیوه از مواد متعدد که گفته می‌شود پایه گیاهی دارد و دارای ویتامین‌های مورد احتیاج رشد مو است، استفاده می‌شود تا مو‌ها تقویت شوند، اما آیا این تبلیغات‌ها حقیقی است و با انجام کراتینه یا پروتئین تراپی مشکل ریزش یا شکنندگی مو از بین می‌رود؟

دکتر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ردکتر رضا رباطی تاکید می کند: درمان کراتینه و پروتئین تاثیری در رشد مو ندارد.

به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه انواع روش های ترمیم مو مانند کراتینه، پروتئین تراپی و سایر نام هایی که برای صاف کردن مو استفاده می شود تاثیری در رشد مو ندارد، افزود: این روش ها به هیچ وجه باعث رشد و تراکم مو نمی شود و فقط ساقه مو را تا حدودی تقویت می کند.

تقریبا یک سال پیش در مقاله ای تاکید شد که در فرآیند کراتینه شدن مو باید نکاتی مانند مواد مصرفی و تعادل را در نظر گرفت. یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان اعلام کرد افرادی که به طور متناوب و بیش از حد از محصولات صاف کننده مو استفاده می کنند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم قرار دارند، البته این تحقیقات اولیه ممکن است به هشداری برای ممنوعیت استفاده بیش از حد مو منجر شود.

ارتباط احتمالی بین کراتین و سرطان رحم

این استاد دانشگاه گفت: نژادها و جمعیت هایی که اکثر افراد موهای مجعد یا ناهموار دارند بیشتر از مواد حاوی کراتین استفاده می کنند و تحقیقات نشان می دهد که ابتلا به سرطان دهانه رحم در این نژادها بسیار بیشتر است اما این موضوع همچنان در حال بررسی است. هنوز نهایی نشده است، اما میزان استفاده از این مواد هنوز باید کنترل شود.

رباطی رنگار همچنین با بیان اینکه استفاده از رنگ مو ممنوع است، تصریح کرد: استفاده از رنگ مو منع مطلق ندارد اما توصیه می شود در دوران شیردهی و بارداری این مواد اضافی و مواد شیمیایی تا حد امکان کمتر وارد بدن شود. در ماه های آخر بارداری موضوع چندان نگران کننده ای نیست، بحث افزودنی های اضافه شده به این مواد است.

رئیس مرکز تحقیقات پوست و مو دانشگاه با بیان اینکه نمک های فلزی موجود در برخی از محصولات آرایشی مو ممکن است خطرات جدی برای انسان داشته باشد، گفت: حداقل استفاده از انواع مجاز این محصولات که محتویات آن مشخص است. علاوه بر این، این مواد باید در شرایط خاص و با احتیاط استفاده شوند.

به ریشه و پیاز مو توجه کنید

وی همچنین به آسیب های دیگر فولیکول های مو نیز توجه کرد و توضیح داد: به عنوان مثال افزودن شاخه مو برای حجم دادن به مو در صورتی که با فشار زیاد همراه باشد آسیب جدی به مو وارد می کند. علاوه بر فشار و کشش بستن مو، استفاده مداوم یا طولانی مدت می تواند آسیب جدی به ریشه و انتهای موهای شما وارد کند.

ربطی رنگار با اشاره به اینکه تغییر رنگ مو با مواد شیمیایی سال هاست در سراسر دنیا انجام می شود و طرفداران خود را دارد، گفت: به طور کلی رنگ مو را نمی توان رد کرد و یا می توان اعلام کرد که آسیب جدی به بدن وارد می کند. برای به دست آوردن رنگ مورد نظر باید نوع رنگ، مواد افزودنی و دفعات تکرار کنترل شود.

وی با اشاره به اینکه رنگ کردن مو در مواردی ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد، ادامه داد: رنگ مو با ریزش مو ارتباط معنی داری ندارد، اما استفاده از برخی مواد در فرآیند رنگ کردن مو یا استفاده از مواد روشن کننده بسیار قوی می تواند باعث ریزش مو شود و حساسیت های پوستی را به خصوص در افراد حساس ایجاد می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: حساسیت های تماسی مانند آسیب به پوست سر، اگزما، بثورات پوستی و ریزش فولیکول مو از جمله مشکلاتی است که در صورت استفاده زیاد از آن به وجود می آید. رنگ مو می تواند باعث بیماری های جدی پوستی شود.

با یادآوری اینکه بین رنگ مو و آسیب سر رابطه علت و معلولی مستقیمی وجود ندارد، به افرادی که دائماً از محصولات آرایشی و بهداشتی که مستقیماً با پوست سر در تماس هستند استفاده می کنند، توصیه می کنیم: از محصولات آرایشی مانند رنگ مو به صورت متعادل تری استفاده کنند، گاهی اوقات روی موها استفاده کنند. ضمن اینکه بعضی مواقع رنگ کردن‌های مکرر، ساقه مو را تحت تاثیر قرار می‌دهد که از جمله این موارد می‌توان به خشکی مو، آسیب جدی به ساقه و یا موخوره اشاره کرد.

معضل تاتو‌های رنگی

رباطی رنگار در مورد تاتو و خالکوبی نیز هشدار داد: در حالی که رنگ های به کار رفته در تاتو حاوی املاح فلزی هستند، بین نوع رنگ و احتمال آسیب رساندن به پوست و ایجاد حساسیت و همچنین احتمال پاک شدن رابطه مستقیمی وجود دارد.

دکتر رباطی به افرادی که روی سر و صورت خود خالکوبی می کنند بیشتر در معرض ابتلا به آلرژی هستند.

وی در پایان افزود: ممکن است هر فردی بنا به دلایلی تمایل به تغییر ظاهر خود داشته باشد، نکته مهم در اینجا این است که فرد باید به مراکز معتبر مراجعه کند، خطرات احتمالی را بشناسد و در صورت وجود عوارض تحت درمان قرار گیرد. اگر به مرور زمان به این اصول توجه شود حداقل مشکلات برای فرد ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه خالکوبی مشکی از نظر حساسیت بسیار ایمن تر از رنگ های دیگر مانند کهربایی، قرمز و سبز است و پاک کردن تاتو سیاه نسبت به رنگ های دیگر بسیار راحت تر است.

وی ادامه داد: نکته مهم در اینجا این است که زمان مشخصی برای حساسیت در افرادی که خالکوبی می کنند وجود ندارد، ممکن است فرد سال ها بعد دچار مشکل شود و در برخی موارد وارد فاز بیماری جدی تری مانند سارکوئیدوز شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *