گرفتگی یا احتقان بینی ممکن است به دلایل مختلفی مانند سرماخوردگی معمولی، عفونت سینوسی، آنفلوآنزا و حساسیت یا آلرژی ایجاد شود. زمانی که رگهای خونی درون بینی ورم میشوند و بافتهای درونی دچار التهاب شده، بینی کیپ میشود و حالت تنگی یا گرفتگی ایجاد میکند.
برخی از ناراحتی های ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا گرفتگی بینی است که بسیار آزاردهنده است با درمان های اورژانسی از شر گرفتگی بینی خلاص شوید.
احتقان بینی یک مشکل رایج است که به دلایل مختلفی از جمله سرماخوردگی، عفونت سینوسی، آنفولانزا، حساسیت یا آلرژی ایجاد می شود. بسته شدن بینی زمانی اتفاق میافتد که در نتیجه تورم رگهای خونی بینی و التهاب بافتهای داخلی بینی، کشش یا گرفتگی ایجاد میشود. گرفتگی بینی باعث می شود که فرد نتواند از طریق بینی نفس بکشد و یا در تنفس از طریق بینی دچار مشکل شود. در ادامه این قسمت علل و دلایل گرفتگی بینی و درمان اورژانسی گرفتگی بینی را توضیح دادیم.
علل و و دلایل کیپ شدن بینی
تب
آلرژی
انحراف بینی
پلیپ بینی
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی
محرک های خارجی عفونت سینوسی
سرماخوردگی
علائم احتقان بینی
مخاط
آبریزش بینی
درد سینوسی
التهاب بافت های بینی
نسخه های گیاهی برای درمان گرفتگی بینی
درمان های پزشکی شناخته شده برای احتقان بینی که اکثر شما می شناسید، بنابراین ما در مورد آنها صحبت نمی کنیم و ترجیحا در مورد نسخه های گیاهی و درمان های خانگی در این مقاله صحبت می کنیم.
نمک و جوش شيرين
یک قاشق نمک دریا و نصف قاشق چایخوری جوش شیرین را با یک لیوان آب ترکیب کنید و خوب تکان دهید، سپس تا جایی که می توانید بدمید تا خلط بیرون بیاید و چند قطره را با قطره چشم در بینی خود بریزید، دوباره باد کنید. 5 دقیقه؛ این کار را چندین بار انجام دهید تا مشکل بسته شدن بینی حل شود.
سیر
3 بوته سیر را در یک لیوان آب بریزید، بوته های سیر را در آب بجوشانید و نوشیدنی حاصل را دو بار در روز بنوشید. پس از یک بار استفاده احساس بهتری خواهید داشت. این روش که به نسخه دوم معروف است، یکی از سریع ترین راه ها برای رفع گرفتگی بینی است.
کمپرس زنجبیل
زنجبیل را خرد کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید و سپس یک حوله تمیز را خیس کنید و به صورت خود بمالید. بعد از 15 دقیقه بردارید. این کار را دو بار در روز انجام دهید.
سرکه سیب
یک قاشق چای خوری سرکه سیب را در یک لیوان آب بریزید و بنوشید، این کار باعث باز شدن سینوس ها می شود، این کار را در طول روز تکرار کنید تا به سرعت از گرفتگی بینی خلاص شوید.
دستگاه بخور
برای درمان احتقان بینی از دستگاه بخوراستفاده کنید. می توانید با روشن کردن دستگاه بخور قبل از خواب، با افزایش رطوبت هوا، گرفتگی بینی خود را درمان کنید و راحت تر نفس بکشید.
سرم نمکی
برای درمان احتقان بینی از شستشوی بینی نمکی استفاده کنید. سرم شستشوی بینی نمکی را از داروخانه بخرید و با سرنگ از راه بینی خارج کنید سپس سوزن را از بینی خارج کرده و بینی را بدون سوزن قرار دهید و کمی بالا بکشید سپس با سرنگ اجازه دهید میکروبها از بینی بیرون بیاید.
کمپرس گرم
برای رفع گرفتگی بینی چند بار در روز از کمپرس گرم استفاده کنید. یک حوله گرم و مرطوب زیر چشمان خود قرار دهید و کمی فشار دهید. فشار ملایم کمپرس گرم باعث حرکت استخوان های صورت می شود و به تخلیه سینوس ها کمک می کند. این به رفع احتقان و کاهش درد ناشی از آلرژی یا سرماخوردگی کمک می کند.
دوش گرفتن
برای رفع گرفتگی بینی روزی دو بار به مدت 10 دقیقه به سونا یا دوش آب گرم بروید. بخار داغ باعث افزایش رطوبت و رطوبت هوا شده و به تنفس بهتر و رفع گرفتگی بینی کمک می کند. بخور نیز اثر مشابهی ایجاد می کند. برای کمک به رفع گرفتگی بینی، می توانید یک قابلمه آب را با گاز بجوشانید و بخار آن را با دقت استنشاق کنید.
تخلیه سینوس ها
تنقیه بینی برای رفع گرفتگی بینی و تخلیه مواد گیر کرده مفید است. اگرچه این روش ناخوشایند است، اما بسیار موثر است. برای تنقیه بینی از دستگاهی مانند قوری که برای تخلیه مخاط از بینی طراحی شده است استفاده کنید. برای این کار نوک دمنوش تنقیه را داخل سوراخ بینی خود قرار دهید و قوری را کج کنید تا آب وارد سوراخ بینی شما شود، به این ترتیب آب از یک سوراخ بینی وارد و از سوراخ دیگر خارج می شود و گرفتگی بینی را از بین می برد.
آبرسانی بدن
آبرسانی به بدن می تواند برای رفع گرفتگی بینی مفید باشد. زیرا مایعات باعث تخلیه مخاط از بینی و کاهش فشار روی سینوس ها می شود. در صورت گرفتگی بینی نوشیدن آب، نوشیدنی ها و آب میوه های ورزشی، سوپ داغ و چای مفید است.
طب فشاری
برای رفع گرفتگی بینی با انگشت شست و اشاره به آرامی قسمت بالای بینی را فشار دهید و همزمان با دست دیگر ماهیچه های دو طرف گردن را بگیرید تا گرفتگی بینی برطرف شود.
ماساژ سینوس ها
برای رفع گرفتگی بینی، فشار احتقان بینی را با ماساژ آرام ناحیه سینوسی از بین ببرید.
منبع سایت نمناک