بسته به عوامل بیماری زا که پشه ها منتقل می کنند، نیش پشه می تواند خطرناک تر از یک نیش آزار دهنده باشد.

به گزارش فرارو به نقل از اکونومیست، دافع های شیمیایی بهترین راه برای دور نگه داشتن پشه ها تا به امروز بوده اند. با این حال، این مواد نیز خطرناک هستند و می توانند باعث آلرژی، التهاب چشم و مشکلات تنفسی شوند. عوارض جانبی استفاده از مواد شیمیایی برای دفع پشه ها، دانشمندان را بر آن داشته تا به دنبال راه حلی طبیعی و ایمن برای از بین بردن این حشرات باشند.

اسانس اسطوخودوس از دیرباز به عنوان یک راه حل مطمئن برای دفع پشه ها شناخته شده است. متأسفانه به دلیل سرعت تبخیر و از بین رفتن این پایه توسط اشعه ماوراء بنفش، نمی توان اسانس اسطوخودوس را به عنوان محافظ طولانی مدت تبدیل کرد.

Zishan Tariq و Xiaoqin Wang از دانشگاه سوژو از دانش خود در زمینه مهندسی نساجی برای تبدیل روغن اسطوخودوس به نوعی ماده دافع پشه استفاده کردند و نتایج خود را در یک مطالعه جدید در مجله Pest Science منتشر کردند. این محققان از کرم‌های ابریشم برای ساختن پارچه‌های ضد پشه خود الهام گرفتند. نخ ابریشم تولید شده توسط کرم ابریشم بادوام، انعطاف پذیر و زیست تخریب پذیر است.

عنصر حیاتی این رشته ها فیبروئین ابریشم است. پروتئینی که می تواند به ساختارهایی تبدیل شود که به مایعات اجازه می دهد به آرامی از آن خارج شوند. ایده اصلی Dr. طارق و دکتر. روش وانگ پر کردن فیبروئین ابریشم با کپسول های میکروسکوپی حاوی روغن اسطوخودوس بود. با این روش روغن اسطوخودوس بسیار کندتر از حالت مایع در هوا منتشر می شود.

این دو محقق به همراه گروهی از همکارانش در دانشگاه های سراسر چین، محلولی از فیبروئین ابریشم و صمغ عربی، پلیمری که در شیره درختان اقاقیا یافت می شود، ساختند. این راه حل اجازه می دهد تا ساختارهای پایدار از مواد دیگر تولید شود.

سپس این محلول با روغن اسطوخودوس و آب در دمای بسیار بالا ترکیب شد تا فیبروئین ابریشم و صمغ عربی به کپسول های ریز حاوی روغن اسطوخودوس تبدیل شود. با تنظیم مقدار روغن اسطوخودوس اضافه شده، دکتر. طارق و دکتر. وانگ مقدار روغن اسطوخودوس را از 5% به 15% تغییر داد. سپس هزاران کپسول به نوارهای پارچه نخی متصل شدند.

دکتر طارق و دکتر. وانگ مشتاق بود بفهمد آیا این پارچه پشه‌ها را دفع می‌کند یا نه، بنابراین آن را به دستکش‌های بلند تبدیل کرد. سپس سه داوطلب انتخاب شدند که مایل بودند به طور مکرر دستکش های خود را در محوطه های پر از پشه های گرسنه قرار دهند.

داوطلبان دست های خود را هر کدام به مدت پنج دقیقه در این قسمت ها قرار می دهند. این به محققان اجازه داد تا تعداد پشه هایی را که هر بار در طول آزمایش بر روی دستان داوطلب فرود می آمد محاسبه کنند. برای مقایسه، از هر داوطلب خواسته شد که دستکش بدون کپسول اسطوخودوس بپوشد.

نویسندگان این مطالعه جدید گزارش دادند که کپسول‌های حاوی 15 درصد محلول روغن اسطوخودوس، دافع عالی در برابر پشه‌ها دارند. در حالی که به طور متوسط ​​15 پشه بدون روغن اسطوخودوس روی هر دستکش فرود آمدند، میانگین تعداد پشه هایی که روی دستکش های معطر فرود آمدند کمتر از یک پشه بود.

محققان همچنین می خواستند مقاومت پارچه را در برابر شستشو آزمایش کنند. بنابراین آنها دستکش ها را در ماشین های لباسشویی معمولی انداختند و آزمایش ها را تکرار کردند. حتی پس از 40 بار شستشو، به طور متوسط ​​تنها 2.5 پشه روی دستکش هایی با 15٪ روغن اسطوخودوس در آزمایش فرود آمدند! با انتشار این نتایج تحقیقات، اکنون به جرات می توان گفت که دانشمندان برای اولین بار موفق به تولید ماده ضد پشه شده اند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما