مشکلات میان جمهوری‌های خودمختار روسیه با دولت مرکزی اگرچه خاموش مانده اما هر زمانی می‌تواند شعله‌ور شود.

 

به گزارش جماران؛ شب گذشته، یک کنیسه، دوکلیسا و چند پست بازرسی پلیس در جمهوری خودمختار داغستان فدراسیون روسیه مورد حمله مسلحانه قرار گرفت که طی آن 15 مامور پلیس و 4 غیر نظامی کشته شدند.

 

این یک اقدام برنامه‌ریزی شده همزمان با عید پنجاهه مسیحیان ارتدوکس در شهرهای مخاج قلعه و دربند در جمهوری داغستان در جنوب غربی روسیه بود. داغستان یک جمهوری عمدتا مسلمان در قفقاز شمالی روسیه است که مجموعه‌ای از گروه‌های قومی-زبانی در سایه کوهستان‌های قفقاز بین دریای خزر و دریای سیاه در آن زندگی می‌کنند.

 

شهر ماخاج قلعه در حدود 125 کیلومتری شمال غرب دریای خرز قرار دارد. مهاجمان به سمت پاسگاه پلیس راهنمایی و رانندگی تیراندازی و یک را کلیسا مورد حمله قرار دادند. تیراندازی در اطراف کلیسای جامع اسامپشن در ماخاج‌قلعه آغاز شد. فیلم‌ها نشان می‌دهد که ساکنان در حال دویدن در شهر برای جستجوی پناهگاه هستند.

 

دراین رابطه سرگئی ملیکوف؛ رئیس منطقه داغستان گفت: «این یک روز تراژدیک برای داغستان و کل کشور است و بی شک نیروهای خارجی در آماده سازی این حمله مشارکت داشته اند.»

 

ولادیمیر پوتین که مدت‌هاست غرب را به تلاش برای تحریک جدایی طلبی در قفقاز متهم می‌کند، هنوز در رابطه با این حمله تروریستی اظهار نظری نکرده است.

 

حمله به عبادتگاه‌های مسیحیان و یهودیان این نگرانی را برانگیخته است که ممکن است روسیه در آینده‌ای نزدیک درگیر چالش از سوی نیروهای افراطی و جدایی طلب شود. واقعه شب گذشته تنها سه ماه پس از حمله مرگبار در مسکو با تهدید تازه اسلامگرایان ستیزه‌جو مواجه شود.

 

در حمله مسکو، 145 نفر در سالن کنسرت کروکوس کشته شدند. گروه تروریستی داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

 

8 ماه پیش نیز در ماه اکتبر، پس از شروع جنگ در غزه، برخی معترض در شهر ماخاج‌قلعه  که پرچم‌های فلسطین را به اهتزاز در ‌آورده بودند، درهای شیشه‌ای فرودگاه را شکستند و به مسافران یهودی در پروازی که از تل‌آویو می‌رسید، هجوم بردند.

 

در تل‌‌آویو، گفته شده که کنیسه مورد حمله در دربند کاملا سوخته است. دربند، یکی از قدیمی‌ترین شهرهای روسیه، ساکنان یهودی دارد.

 

رسانه دولتی روسیه به نقل از مجریان قانون گزارش داده‌اند که دو پسر رییس بخش مرکزی داغستان؛ سرگوکالا در میان مهاجمان داغستان هستند که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

 

سه ماه پیش نیز، نیروهای روسیه با شورشیان جمهوری خودمختار در مرکز داغستان «اینگوش» درگیر شدند و در پی این وضعیت مقامات روسیه مجبور به اعلام وضعیت اضطراری ضد تروریسم در این منطقه شدند.

 

گفتنی است؛ امپراتوری روسیه در اواخر قرن 18 و اوایل قرن 19 میلادی تا قفقاز گسترش یافت، اما شورش پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال‌های 1991 و 2000 منجر به دو جنگ بزرگ که به جنگ چچن معروف است شد.

 

مشکلات میان جمهوری‌های خودمختار روسیه با دولت مرکزی اگرچه خاموش مانده اما هر زمانی می‌تواند شعله‌ور شود، زمانی پوتین در اوایل سال 2000 که تازه زمام حکومت در فدراسیون روسیه را بر عهده رفته بود، به بهانه انفجار یک خودرو و یک مرکز دولتی در مسکو یک جنگ بزرگ را علیه منطقه داغستان رهبری کرد و یکی از خانمان سوزترین جنگ‌ها که یک دولت علیه مناطق خودمختار میتواند داشته باشد را به راه انداخت.

 

اما امروز روسیه در موقعیت ضعف قرار دارد و حتی برای ادامه جنگ به نیروهای چچنی وابسته شده است و سوال این است که آیا پوتین می‌تواند در آینده برای بار دوم از چالش مناطق خودمختار و نیروهای جدایی طلب در قفقاز و داغستان بگذرد یا جنگ اوکراین چنان او را سردرگم کرده است که مجبور است از وقایع داخلی چشم پوشی کند.ننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننن

منبع:عصرایران

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما