به گزارش خبرنگار بازتاب آنلاین کرمانشاه، محمد طیب صحرایی پیش از ظهر امروز یکشنبه (17 دی ماه) در اختتامیه بخش علمی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی که در سالن آمفی تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: شهید مرتضی. مطهری می گوید راز ماندگاری پدیده ها در زندگی انسان، احساس نیاز به پدیده هاست، هر چه این نیاز شدیدتر باشد. این پدیده بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد.
وی افزود: همه مردم برای شکل دادن و تنظیم زندگی خود به ۲ رکن نیاز دارند. رکن اول محتوا یعنی مبانی و معارف و رکن دوم الگوها و صورتها و پدیده های محسوس و محسوس است. کسانی که می خواهند در راه خیر یا شر گام بردارند باید از این دو رکن پیروی کنند. شما به یک ستون نیاز دارید.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: نقش قصه در زندگی انسان در کنار زیبایی و سرگرمی که به وجود می آورد، پدیده ها و مصادیق را به محتوا پیوند می دهد و اگر داستان نباشد مردم فرصت لذت بردن از آنها برای ادامه زندگی را نخواهند داشت.
وی توضیح داد: داستان ها نقش مهمی در هدایت افراد به سمت اهدافشان دارند و مردم به داستان هایی در مسیر خیر یا شر نیاز دارند. افشای حقیقت، توجه به هدف خلقت انسان، اخلاق برگزیده و فضایل انسانی و رهبری، اساس داستان نویسی است.
وی خاطرنشان کرد: خداوند متعال در کتاب آسمانی قرآن می فرماید که در برخی داستان ها راه خیر و در برخی دیگر عبرت گرفته می شود. در داستان های قرآن جایی برای دروغ و اشتباه نیست. بنابراین برای عبرت گرفتن، عبرت دادن، هدفمند آموختن و خوشبختی راهی وجود دارد و داستان ها نقش مهمی در هدایت افراد دارند.
استاندار کرمانشاه گفت: قصه فقط برای کودکان نیست، بلکه میتوانیم برای ادامه زندگی از آنها بیاموزیم و از آنها به عنوان راهنمای نسلهای آینده استفاده کنیم.
فعالیت در حوزه داستان بر سازوکار فرهنگی تأثیر دارد
فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی گفت: امروز در دنیا از قصه برای پیشرفت جوامع استفاده می شود.
وی افزود: 286 داستان در قرآن وجود دارد که می توان از آنها برای تولید محتوا و ساخت انیمیشن استفاده کرد. باید به حوزه داستان و قصه گویی که اساس همه گرایش های فرهنگی و هنری دنیاست، بیشتر توجه کنیم.»
مدیر بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی تصریح کرد: فعالیت در حوزه قصه و قصه گویی در کل سازوکار فرهنگی و هنری تأثیرگذار است. یکی یکی از وظایف جدید تربیت فکری کودکان و نوجوانان، پردازش جدید داستان هاست.
تجلیل از برگزیدگان جشنواره بین المللی قصه گویی
جایزه اول با عنوان داستان کودکانه: فاطمه قانع و محمدرضا نجاریان از استان یزد.
برنده دوم در حوزه پایان نامه پایانی با عنوان “مقایسه تاثیرات قصه گویی با نقاشی و قصه گویی همراه با تماشای تصاویر کتاب بر حافظه دیداری، خلاقیت زبانی، انگیزه خواندن و حل مساله در دانش آموزان پایه دوم ابتدایی”: مانژزی از استان لورستان.
نفر سوم در بخش «بررسی نقش بازنمایی تمدن های ایران و بین النهرین در روایات رسانه ای ایران»: حسینی سده از استان اصفهان.
برگزیده چهارم در بخش «عنوان مقاله کاوش در مفاهیم خداشناسی و خودشناسی در داستان های منتخب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» اثر اکبر نودهی و حاج آبادی از استان گیلان.
نفر پنجم: مسلمی، نوروزی و افتخاری از استان فارس. ششمین برگزیده با عنوان مقاله طراحی الگو و توسعه تمدن فرهنگی و تعاملات بین المللی از طریق دانش و هنر قصه گویی: مریم فراهانی و مینا فراهانی از استان مرکزی.
هفتمین برنده «هر کتاب داستانی برای شنیدن»: ژیلا خاکپور از استان مازندران. 8. برنده: لیلا سپهری از استان خوزستان; جایزه نهم با عنوان فال حافظ متوقف نمی شود: سپیده داداش زاده از استان البرز و جایزه دهم: فرهاد مرادی از استان کرمانشاه.
۴۶